enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan: KKTC’yi Doğu Akdeniz’in parlayan yıldızı haline getirdik
00:47 “Düşmanımın Düşmanı Dostumdur”: İsrail’in Dürzilerle Olan Stratejik İttifakının Perde Arkası
00:36 Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı’dan, “Bu hafta ülke genelinde sıcaklıkların 6 ila 12 derece artması, dolayısıyla orman uyarısı”
00:28 Burhanettin Duran: Kıbrıs davası geleceğe dair vizyonun adıdır
00:16 Dışişleri: Türkiye, KKTC’nin hak ve çıkarlarını her daim savunmaya devam edecektir
00:13 Gazze Neden Sahipsiz?
00:05 Dışişleri Bakanlığı, “Türkiye’nin Filistin politikaları hakkındaki iddialar gerçeklerle asla bağdaşmıyor”
00:01 Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Türkiye’nin ilk yerli ve milli ana hat elektrikli lokomotifi ilk ticari seferini gerçekleştirdi
09:46 Türkiye en geniş hızlı tren hattına sahip 9. ülke; yapımı süren hatlar bittiğinde Almanya’yı geçecek
09:33 Roma-Napoli demiryolu hattına deprem erken uyarı sistemi: Trenler otomatik olarak duruyor
09:18 Netflix’in ilk yapay zekalı dizisi: ’10 kat daha hızlı tamamlandı’
07:32 Soykırım iddilarına karşı hukuki ve stratejik yaklaşımı yaklaşımları: Orta yolun inşası
06:50 Türkiye’nin genç gazetecileri daha iyisini yapabilir
02:08 Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı bir denizaltı ile 3 savaş gemisi, KKTC’ni ziyaret edecek
01:58 Kavurucu sıcaklıklar etkisini artıracak
01:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51. yıl dönümü dolayısıyla KKTC’ne gidecek
01:29 MHP Genel Başkanı Bahçeli, dün vefat eden eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen için taziye mesajı yayımladı.
01:12 Eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen, tedavi gördüğü hastanede çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.
00:43 Zeytinliklerin madencilik faaliyetlerine açılmasını öngören tartışmalı yasa teklifi kanunlaştı
00:43 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden (DMM) haberler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TBMM Başkanlığına aday olan Kurtulmuş “İnsanlık İttifakı” vurgusu ve vicdan çağrısının adı…

TBMM Başkanlığına aday olan Kurtulmuş “İnsanlık İttifakı” vurgusu ve vicdan çağrısının adı…
1 Haziran 2025
6
A+
A-

* Irak Türkmen Basın Konseyi İcra Kurulu üyesi, Gazeteci-Yazar Güngör Yavuzaslan, Türkiye Yüzyılı’nda, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bir kez daha sadece yasaların değil, vicdanın ve medeniyetin de merkezi olma iddiasını taşıdığını ve bu iddianın adının da; Türkiye İttifakı ve bu iddianın öncüsünün de; Numan Kurtulmuş olduğuna dikkat çekiyor.

* Detayı bültenimizde!…

UHA/  İnternational News Agency

Güngör Yavuzaslan - 1000Kitap

Gazeteci-Yazar Güngör Yavuzaslan

İSTANBUL, 01 HAZİRAN 2025 – Gazeteci-Yazar Güngör Yavuzaslan, Türkiye’nin, siyasi ve sosyal kutuplaşmanın ötesine geçerek, ortak aklın, ortak vicdanın ve ortak hedeflerin çatısı altında buluşmak zorunda olduğunun altını çiziyor ve  ““Türkiye İttifakı” tam da bu yüzden bir siyasi proje değil; bir medeniyet yürüyüşüdür. 28 Mayıs sonrası yeniden TBMM Başkanlığına aday gösterilen Numan Kurtulmuş ise bu yürüyüşün hem sembolü hem de taşıyıcısı” olduğunu dile getiriyor.

Numan Bey, yalnızca Meclis’in başkanı değil; milletin sesi, insanlığın vicdanı olma görevini üstlenmiş bir isimdir” diyen Yavuzaslan,  “O, terörsüz bir Türkiye için milli duruşun; Gazze için insanlık ittifakının TBMM kürsüsünden yankılanmasıdır. Onun dili, halkın ortak değerlerinden; onun duruşu, bin yıllık kardeşlik hukukundan beslenmektedir” diyor.

Mustafa Kemal Atatürk: Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu - Bkmkitap

Güngör Yavuzaslan, TBMM’nin ilk başkanı Mustafa Kemal Atatürk, o gür sesle “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” dediğini hatırlatıyor ve Numan Kurtulmuş’un ise bugün, bu sözün 21. yüzyıldaki yankısını “İnsanlık için adalet, millet için birlik” diyerek sürdürdüğüne vurgu yapıyor.

Bu Meclis’in artık sadece Türkiye’nin meselelerini değil; Gazze’de ağlayan çocukları, Doğu Türkistan’da bastırılan sesleri, Arakan’da yanan evleri de konuşmak zorunda olduğunu söyleyen  Gazeteci-Yazar  Yavuzaslan, “Çünkü bu Meclis, sadece bir ulusun değil, bir insanlık vicdanının kürsüsüdür. İşte Numan Kurtulmuş’un “İnsanlık İttifakı” vurgusu, bu vicdan çağrısının adıdır” diyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş “Sivil, Demokratik, Kuşatıcı, Özgürlükçü Bir Yeni Anayasa Olsun İstiyoruz”, Söyleşi Burhanettin Duran | Kriter Dergi

Güngör Yavuzaslan, bugün yeniden TBMM Başkanlığına aday olan Kurtulmuş’un adaylığının; sadece siyasi bir görev için değil, tarihi bir sorumluluk için olduğunu vurguluyor ve şöyle aktarıyor: “Türkiye Yüzyılı, “Türkiye İttifakı”nı kurarak başlar. Bu ittifak, ne bir partinin ne bir ideolojinin tekelindedir. Bu ittifak; 85 milyonun, farklılıkların, seslerin, renklerin “ortak vatanda kardeşçe yaşama” iradesidir.

Numan Kurtulmuş’un, milli birlik ruhunu taşıyan, insanlık idealiyle konuşan bir Meclis Başkanı olduğunun altını çizen Irak Türkmen Basın Konseyi İcra Kurulu üyesi, Gazeteci-Yazar Güngör Yavuzaslan, sözlerini şöyle tamamlıyor:

Onun liderliğinde TBMM, yalnızca kanunları değil; duayı, umutları ve tarihi bir mirası da taşır. İlk Meclis’ten bugüne kadar gelen o direniş ruhu, şimdi “barışta direniş” ile yeniden vücut bulmaktadır.

Bu yüzden Numan Kurtulmuş, sadece yeniden aday değil; yeniden bir başlangıcın sesi olarak tarihe not düşülüyor. Türkiye İttifakı bir slogandan ibaret değil; bu toprağın ruhuyla, bu milletin duasıyla yazılan bir hikâyedir. O hikâye Meclis kürsüsünde yeniden şekilleniyor“.

***

Yazar hakkında

Güngör Yavuzaslan, 1974 yılında Bartın’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Bartın’da tamamladı.

1998 yılında Zonguldak Karaelmas Meslek Yüksek Okulu Muhasebe programını bitiren gazeteci, 2001 yılında vatani görevini İzmir ve Çankırı’da tamamladı.

Güngör Yavuzaslan, gazetecilik mesleğine spor öğretmeni olan Hulusi Elmas’ın daveti ile Bartın Gazeteciler Derneğinin kurucuları arasında görev alarak başladı.

Birçok gazetede görev aldı

2001 yılında itibaren Bartın Değişim Gazetesi köşe yazarlığı yapan Yavuzaslan, askerlik dönüşü Hulusi Elmas’ın yönetimindeki gazetelerde Yazı İşleri Müdürlüğü görevlerini yürüttü.

Güngör Yavuzaslan, Bartın Gazeteciler Derneğinin birçok kurulunda aktif olarak görev aldı.

2007 yılında yapılan olağanüstü kongre ile Bartın Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi.

Güngör Yavuzaslan’ın Yükümüz Aşk adlı derleme kitabının yanı sıra, Türk Dünyası ve Ortadoğu üzerine bir çok araştırma ve projesi vardır.

Yavuzaslan, Karadeniz Gazeteciler Federasyonu yönetim kurulu üyesi, Gazeteciler Konfederasyonu delegesi, Irak Türkmen Basın Konseyi İcra Kurulu üyesidir.

Medya ve spor alnında bir çok örgütte başkanlık ve yöneticilik görevleri bulunmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.