enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 Kusursuzluk peşinde kaybolanlar: Perfectionizm üzerine bir bakış…
00:53 Türkiye’nin yenilikçi çay markası Beta Tea, çay kültürünü yaşatmak ve yaygınlaştırmak adına öncü olmaya devam ediyor…
00:49 Şara’nın ABD tarafından tamamen tanınmak için yapması gerekenler
00:45 Roche İlaç Türkiye liderlik ekibi büyüyerek güçleniyor…
00:42 Gergerlioğlu, “Azerbaycan’ın İsrail’e yakıt satması Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) ruhuna uygun değildir”
00:36 İstanbul Milletvekili Özdemir’den, cezaevlerinde anneleriyle birlikte kalan çocuklar hakkında soru önergesi…
00:28 Kocaeli Ticaret Odası’nun ‘Gayrimenkul Değerleme Eğitimi’ne yoğun ilgi
00:26 Filistin Devlet Başkanı Abbas, dünyanın Gazze Şeridi’ne yönelik ‘kuşatma ve açlığa’ karşı çıkmasını memnuniyetle karşıladı
00:24 TBV ve Vector Institute iş birliği meyvelerini vermeye başlıyor: Çevre için yeni umut, yapay zeka
00:17 “Tarihe not düşün; Filistin’deki ihlalleri araştırma komisyonu Ak Parti oylarıyla reddedildi!”
00:15 Kim demiş ‘Aydın İmam’ olmaz diye?
00:12 İsraillilerle Filistinlilerin barış köyü vergi tehdidi altında
00:01 Kerem Kazaz’dan Portekiz’de çifte podyum başarısı
11:22 CBME Türkiye’den Yeni Katılımcı Paketleri ve Erken Kayıt Fırsatı
08:22 Genç nüfus oranı son 84 yılın en düşük seviyesinde…
06:57 Sivas Valiliği, mevsim ve çevresel faktörlerin etkisiyle dönemsel artış gösteren ‘Kene’ uyarısında bulundu…
06:54 Ankara Gölbaşı’nda kuşların yumurtlama alanlarında temizlik çalışması…
06:51 Asırlar boyunca süren ‘Sistematik’ bir yok oluş politikası!…
00:52 Yorum: “AB’nin tek taraflı müdehaleleri ve Kıbrıs Türk halkının iradesine saygısızlık”…
00:51 Kocaeli Kartepe’den Haberler!…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye’nin yenilikçi çay markası Beta Tea, çay kültürünü yaşatmak ve yaygınlaştırmak adına öncü olmaya devam ediyor…

Türkiye’nin yenilikçi çay markası Beta Tea, çay kültürünü yaşatmak ve yaygınlaştırmak adına öncü olmaya devam ediyor…
22 Mayıs 2025
3
A+
A-

* Türkiye Bilişim Vakfı’nın Vector Institute iş birliğiyle hayata geçirdiği “Çevre İçin Yapay Zeka” projesi kapsamında geliştirilen iklim çözümleri, gelecek adına umut verdi.

* Çözümlerin tanıtımı için Vector Institute’nin Toronto’daki merkezinde düzenlenen konferansın açılış konuşmasını yapan TBV Başkanı Faruk Eczacıbaşı, iklim krizinin ancak uluslararası iş birlikleriyle çözülebileceğine dikkat çekti.

* Detayı haberimizde!…

İSTANBUL, 22 MAYIS 2025 – Beta Yeni Han’ın tarihi atmosferinde dünyanın dört bir yanından gelen misafirleri ve büyükelçilikleri ağırlayan resepsiyonda, Türkiye ve dünyadan çay çeşitleri tanıtılırken, farklı kültürlere ait çay seremonileri, şovları ve çay yarışmaları gibi eğlenceli etkinlerle Dünya Çay Günü kutlandı.

Dünya Çay Günü'nde, dünya çayları Beta Yeni Han'da buluştu - Hibya Haber Ajansı

Geçtiğimiz yıl ilk kez gerçekleştirdiği Beta Uluslararası Çay ve Kültürü Günü’nü bir gelenek haline getiren Beta Tea, çayın dünyasında, dünya çaylarını buluşturdu. Dünya Çay Günü kapsamında Beta Yeni Han’da gerçekleştirilen II. Beta Uluslararası Çay ve Kültürü Günü Resepsiyonu, bu yıl “Çayın evrensel dilini yaşatmak” mottosuyla yapıldı.

Festivale Beta Gıda İstanbul Şube Müdürü Hatice Uğur, Türkiye Çay Demleme ve Sunum Şampiyonu Gülhanım Delihasan, Sri Lanka Büyükelçisi S. Hasanthi Urugodawatte Dissanayake, Arjantin Çay Uzmanı Natalie Hassanie, Hindistan Başkonsolosu Mijito Vinito, Vietnam Ticaret Müşaviri Ngyuen Viet Hang, Kenya Fahri Konsolosu Abdullah Yeşil gibi isimler ve çok sayıda protokol katıldı. Beta Tea, Arjantin’den Çin’e, Sri Lanka’dan Uganda’ya dünyanın dört bir yanından katılımcılarla, çay kültürünü İstanbul’un tarihi yarımadası Eminönü’nde yaşattı.

Dünya Çay Günü'nde, Dünya Çayları Beta Yeni Han'da Buluştu | HORECA TREND

Dünyanın farklı ülkelerine ait çaylar ve seremonileri bir arada

Dünyanın farklı ülkelerinden büyükelçilikleri ağırlayan Beta Uluslararası Çay ve Kültürü Günü, dünyanın en yaygın tüketilen içecekleri arasında yer alan çayın farklı kültürlerdeki seremonilerine ev sahipliği yaptı. Çin, Arjantin, Sri Lanka, Fas, Uganda, Kenya, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerin stantlarının yer aldığı festivalde, farklı toplumları birleştiren çayın evrensel dili konuşuldu. Çayın kökeninden gelen hikayeler paylaşılırken, farklı gelenek ve ritüeller tanıtıldı. Katılımcı ülkeler, büyük elçilikleri tarafından gerçekleştirdikleri gösteri ve seremonilerle, kendi ülkelerinin kültürel değerlerini ve geleneklerini katılımcılarla buluşturdu.

Sri-Lanka geleneksel gaz lambası yakma merasimi, Pooja ve Gagaja dans gösterilerinin keyif kattığı festivalde ayrıca Arjantin çay uzmanından Mate Şov izlenildi. Katılımcı ülkelerin yanı sıra Türkiye’ye özgü geleneksel tulum ve horon gösterileri yapıldı.

Çayın geleneklerini yaşatma ve geleceğe taşıma misyonu taşıyoruz”

Beta Gıda İstanbul Şube Müdürü Hatice Uğur, açılış konuşmasını gerçekleştirdiği festivalde şunları kaydetti: “Geçtiğimiz yıl, Dünya Çay Günü kapsamında ilk kez düzenlediğimiz Beta Uluslararası Çay ve Kültürü Günü Resepsiyonu’nu, ikinci kez gerçekleştirerek bugün bir gelenek haline getirdik. Azerbaycan ve Türkiye’nin UNESCO’ya başvurusu üzerine ‘’Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne dahil edilen Türk çayının eşsiz kültürünün hem taşıyıcısı hem de geliştiricisi olmayı kendine misyon edinmiş bir çay markası olarak, festivalimizin bu yılki mottosunu: Çayın Evrensel Dilini Yaşatmak olarak belirledik.  Çünkü Beta Tea olarak, biz yalnızca çay üretmiyor aynı zamanda onun etrafında şekillenen kültürü de yaşatmak için çalışıyoruz. Bu hedefle çayın dünyasında dünyanın çaylarını buluştururken, Çin’den Arjantin’e, Sri Lanka’dan Kenya’ya, Vietnam’dan Uganda’ya uzanan büyükelçilik katılımlarıyla oluşan bu kültürel mozaikte, çayın evrensel dilini konuşuyor, kültürel köklerini tanıyor ve birlikte yaşatıyoruz”.

Uluslararası Çay Günü Kutlaması

Beta’nın 50’nci yılına yaklaşırken, özel 50 çeşit çay tadımı

Çeşitli şovlarla unutulmaz kılınan resepsiyondaTürkiye çay demleme şampiyonu Gülhanım Delihasan tarafından Türk çay kültürü seremonisi sergilenirken, ayrıca 50’nci yılına yaklaşan Beta Tea’ye özel 50 çeşit çayın tadımı yapıldı.

Çay Gurmesi yarışması 

Çay temalı fotoğraf çekim alanlarıyla renkli bir atmosferin yaratıldığı Beta Uluslararası Çay ve Kültürü Günü Resepsiyonu’nda, tüm ziyaretçilerin katılımına açık olan çay gurmesi yarışması gibi eğlenceli yarışmalar ve aktiviteler yer aldı. Dünyanın farklı ülkelerinden, farklı çayların tadıldığı yarışmanın katılımcıları ise sürpriz hediyelerle ödüllendirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.