enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:25 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:02 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:35 Bolivya’da ‘Ekonomik Hal’
09:11 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:34 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:28 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
00:21 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:16 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:02 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
00:57 Boraltan Köprüsü Faciası…Rus ordusundan kaçan 146 Azeri TÜRK’ünün katliamı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Genç Parti’den kritik ‘çözüm süreci’ değerlendirmesi: Bu hassasiyetler gözetilmeden barışılamaz!

Genç Parti’den kritik ‘çözüm süreci’ değerlendirmesi: Bu hassasiyetler gözetilmeden barışılamaz!
3 Mart 2025
29
A+
A-

* MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, DEM Parti milletvekilleriyle tokalaşması ve terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’a “Meclis’te DEM Parti grup toplantısına katılıp terörün bittiğini ilan etme” çağrısıyla başlayan ‘çözüm süreci’ Abdullah Öcalan’ın İmralı’dan yaptığı “PKK silah bırakıp kendini feshetsin” açıklamasıyla devam etti.

* Gelişmelerle ilgili çok sayıda açıklama yapılırken bir değerlendirmede Genç Parti Genel Başkanı Burçin Şahindur’dan geldi.

* Yaşananları dikkatle takip ettiklerini belirten Şahindur, altı maddede hassasiyetlere dikkat çekerek “Teröre on binlerce evladını kurban vermiş bir ülke, zorunlu hassasiyetleri gözetmeden barışamaz” uyarısını yaptı.

* Detayı haberimizde!

UHA / İnternational News Agency

PKK’NIN UZANTILARI NEDEN ÇAĞRIYA DAHİL EDİLMEDİ?

Arazlı doğan bir barışın kimseye huzur ve güven vermeyeceğini vurgulayan Genç Parti - VikipediGenç Parti lideri Burçin Şahindur, Öcalan’ın çağrısında sadece PKK’yı işaret ettiğini ancak örgütün Suriye, İran ve Irak’taki uzantılarının da çağrıya dahil edilmesinin zorunlu olduğunu hatırlatarak “Çünkü bu örgütler oldukça PKK devam edecektir ve bu sürecin hiçbir anlamı olmayacaktır. Sonuçta da en başından beri vurguladığımız ‘terörle müzakere değil, mücadele olur’ söylemimize dönmek zorunda kalınacağı aşikardır” dedi.

‘O HATALARIN BİR DAHA YAPILMAMASI ARTIK ZORUNLULUKTUR

’Açıklama neticesinde terör örgütünün çeşitli isimlerinden gelen açıklamaların oldukça düşündürücü olduğuna vurgu yapan Şahindur, “Terör örgütünün silah bırakması elbette kabul edilmesi gerekli bir olumluluk halidir ama teröristlerin silah bırakmak için şartlar öne sürmesi kabul edilir bir tutum olmaktan uzaktır. Yine silah bırakan teröristlerin sınıflandırılması, suçluların gerekli cezaları alması ve yıllar önce yapılan hatalar sonucu oluşan manzaraların bir daha yaşanmaması ihtiyaç değil, artık zorunluluktur” ifadelerini kullandı.

ALTI MADDEDE ‘ZORUNLU HASSASİYETLER

’Teröre on binlerce evladını; askerini, valisini, jandarmasını, polisini, doktorunu, hemşiresini, öğretmenini, mühendisini ve daha nicesini kurban vermiş bir ülkenin zorunlu hassasiyetleri gözetmeden barışamayacağını belirten Genç Parti Genel Başkanı Burçin Şahindur, bu ‘zorunlu hassasiyetleri’ 6 maddede şöyle suraladı:

– “Bu hassasiyet şehit ailelerinin incitilmemesidir.
– Bu hassasiyet hukukun tıpkı çadır mahkemelerinde olduğu gibi ayaklar altına alınmamasıdır.
– Bu hassasiyet vatanın bölünmez bütünlüğüdür.
– Bu hassasiyet “teslim oldu” denilen terörizmin iki gün sonra hendek kazmamasıdır.
– Bu hassasiyet Türkiye’nin sembolleri ve kuruluş idealleri ayaklar altına alınmamasıdır.
– Bu hassasiyet Anayasamızın ilk 4 maddesini tartışmaya açmamaktır.”

Açıklamasının devamında “İşte süreç, bu ve daha birçok kritik hassasiyetle yürütülmelidir” diyen Burçin Şahindur, “Türkiye’de çatışmanın değil diyaloğun, bölünmenin değil birleşmenin öncüsü olmaya kararlı, yapıcı siyasette ısrarcı bir partiyiz. Bu bağlamda barışın sağlanmasından, silahların susmasından yana taraf olduğumuzu ve bu terör denen illetten ülkemizin bir daha yaşamamak üzere kurtulması gerektiğini her zaman ifade ediyoruz” dedi.

‘YURTTA SULH, CİHANDA SULH’ SÖZÜ HALA GÜNCELÜ

lkemizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözünü alıntılayarak “Kurucu irademizin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ sözü günceldir ve de rehberimizdir” diyen Genç Parti Genel Başkanı Burçin Şahindur, açıklamasını “Yurdumuza ve bölgemize barış da ancak yukarıda belirttiğimiz hassasiyetler gözetildiğinde gelecektir” uyarısıyla noktaladı.

Selin Yurdakul (@selinyurdakul) / X

Gazeteci* Selin YURDAKUL

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.