enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:16 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:41 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
06:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
00:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
00:52 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
00:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
00:38 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
00:38 Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere dönüş yolculuğu başladı
00:26 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi yapılacak…
00:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
00:12 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Basın İlan Kurumu’ndan: Süreli yayınlara verilen kredilerde faiz oranı düşürüldü

Basın İlan Kurumu’ndan: Süreli yayınlara verilen kredilerde faiz oranı düşürüldü
27 Şubat 2025
22
A+
A-

Basın İlan Kurumu 32. Dönem Genel Kurulu’nda, İstanbul’da yapılan son toplantıda, süreli yayınlara verilen kredilerin faiz oranlarının düşürülmesi, basın derneklerine ve azınlık gazetelerine yapılacak yardımlar ile gazetelerin asgari satış fiyatlarının artırılması gibi önemli kararlar alındı.

UHA / İnternational News Agency

Gazeteci* Mustafa SALMAN’ın haberine göre, 32. Dönem Genel Kurulu’nun son toplantısında süreli yayınlara verilen kredilere uygulanacak faiz oranı düşürülürken, basın derneklerine ve azınlık gazetelerine yardım yapılması kararlaştırıldı. Gazetelerin asgari satış fiyatları yeniden düzenlendi.
Basın İlan Kurumu 32. Dönem 9. Genel Kurul Toplantısı, 18-20 Şubat 2025 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirildi.

Toplantının 20 Şubat 2025 tarihindeki son oturumunda Yönetim Kurulu’nun teklif olarak sunduğu ve gündeme alınan maddeler görüşüldü. Kurumun 2024 yılı bilançosu, gelir tablosu ve Yönetim Kurulu faaliyet raporu oylamaya sunularak oy birliğiyle kabul edildi. Böylece, Yönetim Kurulu’nun faaliyet dönemi de ibra edilmiş oldu. İlan İşleri, Hukuk İşleri ve Mali İşler Komisyonlarında değerlendirilen gündem maddelerine ilişkin hazırlanan raporların okunmasının ardından oylamaya geçildi.

Süreli yayınlara verilen kredilerde faiz oranı düşürüldü

Genel Kurul, Kurum tarafından süreli yayınlara verilen yatırım ve işletme kredilerine uygulanacak faiz oranını yeniden belirledi. 2024 yılı için yüzde 45 olarak tespit edilen faiz oranının, ekonomik gelişmeler göz önünde bulundurularak 2025 yılı için yüzde 35’e düşürülmesine karar verildi.

Basın derneklerine yardım

Toplantıda, 2025 yılı için basın derneklerine yapılacak yardım miktarı tespit edildi. 925 bin Türk Lirası’nın, ilgili yönetmelik hükümlerine göre basın derneklerine yardım olarak dağıtılması kararlaştırıldı.

Azınlık gazetelerine maddi destek

Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’nun 17-19 Ağustos 2011 tarihli toplantısında alınan karar uyarınca, Lozan Barış Antlaşması kapsamında azınlık statüsünde sayılan cemaat toplulukları tarafından ülkemizde yayımlanan gazetelere maddi destek verilmeye devam edildi. Yönetim Kurulu’nca belirlenecek kıstaslara göre azınlık gazetelerine 396 bin Türk Lirası maddi yardım yapılacak.

Gazetelerin asgari satış fiyatı yeniden düzenlendi

Genel Kurul, verilen önerge doğrultusunda, yazılı basın sektöründeki maliyetleri dikkate alarak gazetelerin asgari satış fiyatlarında düzenlemeye gitti.

Resmî İlan ve Reklam Yönetmeliği’nin 43. maddesinde belirtilen asgari satış fiyatı; yerel ve bölgesel gazeteler için 4 TL’den 5 TL’ye, yaygın gazeteler için de 6 TL’den 15 TL’ye yükseltildi.

Genel Kurul’da ayrıca, Kurum tarafından internet haber sitelerine alt yapı ve yazılım desteği sunulması ile bunun devamlılığının sağlanması, ayrıca BİK Analitik sisteminin resmî ilan yayımlama hakkına sahip internet haber siteleri ve talep eden diğer internet sitelerine çeşitli hizmetler verebilmesi amacıyla bir ticari işletmenin kurulmasına karar verildi.

Gazeteci* Mustafa SALMAN
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.