enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:55 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:32 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
09:22 ABD-Çin Teknoloji Savaşında Nvidia Denklemi: H20 Çiplerinde Tedarik Sorunu
07:11 Unutulan Büyük Türkçe Ustası: Refik Halit KARAY
06:55 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:52 Komisyonun Aşırı Siyasi Mücadeleye Alet Edilme Riski
00:27 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:17 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
00:16 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
00:01 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
23:16 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
23:01 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CHP İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir’den İçişleri Bakanı’na Sultanbeyli’de Uyuşturucu ile Mücadeleye Dair Soru Önergesi

CHP İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir’den İçişleri Bakanı’na Sultanbeyli’de Uyuşturucu ile Mücadeleye Dair Soru Önergesi
19 Şubat 2025
15
A+
A-

İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir, İstanbul’un Sultanbeyli ilçesinde artan uyuşturucu madde kullanımı ve satışıyla ilgili şikâyetleri gündeme taşıyarak, İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya’nın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) soru önergesi sundu.

UHA / İnternational News Agency

Dijital Gaste LinkedIn'de: İyi Parti'de istifalar dinmiyor! İstanbul  Milletvekili Nimet Özdemir…

Gazeteci Alp Hacıosmanoğlu’nun haberine göre, Son yıllarda Sultanbeyli’de uyuşturucu madde kullanımının ve satışının arttığı yönündeki vatandaş şikâyetlerine dikkat çeken Özdemir, özellikle bazı mahallelerde bu durumun ciddi bir endişe kaynağı haline geldiğini belirtti.

Uyuşturucu ile mücadelede yürütülen çalışmaların etkinliğinin sorgulandığını ifade eden Özdemir, gençler başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin bu tehlikeden korunmasının önemine vurgu yaptı.

Bu kapsamda Milletvekili Özdemir, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya şu soruları yöneltti:

Sultanbeyli’de uyuşturucu ile mücadeledeki operasyonlar: Son beş yıl içinde ilçede uyuşturucu ile bağlantılı kaç operasyon gerçekleştirildi? Kaç kişi gözaltına alındı ve kaçı tutuklandı?

Riskli mahalleler tespit edildi mi? Uyuşturucu satışı ve kullanımı açısından riskli mahalleler belirlendi mi? Eğer belirlendiyse, bu mahallelerde alınan özel önlemler nelerdir?

Emniyet birimlerine destek sağlanıyor mu? Sultanbeyli’deki emniyet birimlerine uyuşturucu ile mücadele kapsamında yeterli personel ve teknik donanım desteği sağlanmakta mıdır?

Gençler ve aileler için bilinçlendirme çalışmaları yapılıyor mu? Uyuşturucu madde kullanımını önlemek amacıyla ilçede gençlere ve ailelere yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yürütülmekte midir?

Rehabilitasyon hizmetleri mevcut mu? Uyuşturucu bağımlılığından kurtulmak isteyen bireyler için Sultanbeyli’de bir rehabilitasyon merkezi veya destek programı bulunmakta mıdır? Eğer yoksa, bu yönde bir çalışma planlanmakta mıdır?

Yerel yönetimlerle iş birliği yapılıyor mu? Sultanbeyli ilçesinde yerel yönetimlerle iş birliği içinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında yeni projeler hayata geçirilecek midir?

Özdemir, uyuşturucu kullanımının bireysel bir sorun olmanın ötesinde toplumsal bir tehdit oluşturduğunu vurgulayarak, yetkililerin etkili adımlar atmasını ve kamuoyunun süreç hakkında bilgilendirilmesini talep etti. (TBMM)

Alp Haciosmanoglu at Forum Studio | Crain's Chicago Business

Gazeteci* Alp Hacıosmanoğlu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.