enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:48 Emine Erdoğan: Türkiye-Gürcistan dostluğunun daha da güçlenmesini diliyorum
00:47 Çukuova Uluslararası Havalimanı ilk yılında 5 milyonu aştı!
00:44 Karar yazarı İbrahim Kahveci: Maaşların 3’te 1’i TÜİK verileri neticesinde yok edilmiştir.
00:35 Dışişleri Bakanı Fidan, “Suriye’de YPG’nin kurnazlıklarını görmüyor değiliz”…
00:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belediyeler rüşvetçi çetelerden kurtulacak
00:26 Muğla Sıtkı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden (MSKÜ) Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, İzmir’de 1 milyon kişinin susuzluk riski altında olduğunu açıkladı
00:23 Su Politikaları Derneği Başkanı Dursun YILDIZ’ın yazısı: Ya gelecek sene de kurak geçerse?
00:19 (IDEF 2025), geleceğin muharebe ortamına damga vuracak konseptleri gözler önüne serdi…
00:15 İkinci çeyrekte yıllık büyümenin güçlendiğine işaret eden ekonomideki olumlu seyir çarşı-pazara hiç yansımadı
00:15 Bir zamanlar Avrupa’da final oynayan Göztepe ve bugünkü manzara!
00:13 AK Parti’ye 9 belediye başkanı katıldı
00:04 Balıkesir deprem bölgesi’nden gelişmeler…
00:04 Sanal tohumlar, gerçek hasatlar
23:35 Kocaelispor transferde hız kesmiyor!
21:44 Gazeteci-Yazar Gül KABACAOĞLU’nun yazısı: Gündeme Dair!
20:40 Süper Lig’de 3 maç ertelendi
11:40 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Gençlik Strateji ve İstişare Kampı Kapanış Programı’nda konuştu.
06:53 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Açıladı: İzmir Çeşme’nin Su Hasreti Bitiyor!
00:59 Burhanettin Duran: Özgür Özel’in sözleri siyasi nezaket açısından asla kabul edilemez
00:44 CHP Gençlik Kolları Genel Sekreteri Deniz Bozkurt: CHP Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı ve yönetimi görevden alındı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Dışişleri Bakanı Fidan’dan “Münih Güvenlik Konferansı” diplomasisi

Dışişleri Bakanı Fidan’dan “Münih Güvenlik Konferansı” diplomasisi
15 Şubat 2025
13
A+
A-

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 61. Münih Güvenlik Konferansı (MSC 2025) kapsamında, İngiliz, Alman, ABD’li, Rumen, Avusturyalı ve Fransız mevkidaşlarıyla görüştü.

UHA /  İnternational News Agency

61’inci Münih Güvenlik Konferansı’na Türkiye’den üst düzey katılım sağlandı. Birçok ülkeden devlet ve hükümet başkanları ve bakanların katıldığı konferansta Türkiye’yi Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç temsil ediyor.

Küresel ve bölgesel krizlerin ele alındığı konferansta Türkiye’nin görüş ve tecrübeleri dünyaya aktarılıyor.

Bakan Fidan konferans kapsamında ikili görüşmeler de gerçekleştiriyor.

Fidan, İngiliz mevkidaşı Lammy ile MSC 2025 marjında bir görüşme gerçekleştirdi. İkili, görüşmede, Suriye’deki durum ve Gazze’deki gelişmeleri değerlendirdi.

Dışişleri Bakanı Fidan'dan "Münih Güvenlik Konferansı" diplomasisi

Bakan Fidan, Suriye’nin siyasi birliğinin önemine değindi ve Suriye’deki yeni yönetimin desteklenmesi gerektiğini ifade ederek, Gazze’deki ateşkesin kalıcı hale gelmesinin bölgede barışın tesisi için zorunlu olduğunu kaydetti.

Görüşmede, Ukrayna-Rusya savaşıyla bağlantılı konular da ele alındı.

Bakan Fidan Alman mevkidaşıyla Ukrayna ve Suriye’yi görüştü

Dışişleri Bakanı Fidan'dan "Münih Güvenlik Konferansı" diplomasisi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile bugün (14 Şubat) Münih Güvenlik Konferansı marjında bir görüşme yaptı.

Görüşmede, Ukrayna – Rusya savaşıyla ilgili gelişmeler ve Suriye’deki güvenlik durumu değerlendirildi. Transatlantik ilişkilerindeki son durum ele alındı.

Bakan Fidan, ABD’li mevkidaşı ile Suriye ve Gazze’yi görüştü

Dışişleri Bakanı Fidan'dan "Münih Güvenlik Konferansı" diplomasisi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile görüştü.

Fidan ve Rubio arasında yüz yüze yapılan ilk görüşmede, savunma sanayisi dahil ticari ilişkiler ve diğer ikili konuların yanı sıra Suriye’deki durum, Gazze’deki gelişmeler ve Ukrayna-Rusya Savaşı ile ilgili hususlar ele alındı.

Bakan Fidan, bölge ülkelerinin terör örgütü DEAŞ ile mücadele konusunda atabileceği adımlar hakkında Türkiye’nin görüşlerini aktardı.

Gazze’de ateşkesin kalıcı olmasının önemine değinen Fidan, bölgesel barışın sağlanması için İsrail-Filistin sorununun çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Görüşmede ayrıca Ukrayna ve Rusya arasında barışın tesis edilmesi ihtimaliyle ilgili olası gelişmeler etraflıca ele alındı.

Bakan Fidan, Rumen ve Avusturyalı mevkidaşı ile görüştü

Dışişleri Bakanı Fidan'dan "Münih Güvenlik Konferansı" diplomasisi

Bakan Fidan, Romanya Dışişleri Bakanı Emil Hurezeanu ile görüştü.

Fidan, Hurezeanu ile Karadeniz’in güvenliği başta olmak üzere bölgesel konuları görüştü.

Dışişleri Bakanı Fidan'dan "Münih Güvenlik Konferansı" diplomasisi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg ile de bir araya geldi.

Fidan, Schallenberg ile ikili ilişkiler ve bölgesel güvenlik konularını ele aldı.

Hakan Fidan, Fransız mevkidaşıyla Türkiye – AB ilişkilerini görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noël Barrot ile yaptığı görüşmede Suriye’deki durum değerlendirildi ve Türkiye – AB ilişkileri ele alındı.

Dışişleri Bakanı Fidan'dan "Münih Güvenlik Konferansı" diplomasisi

Suriye’de güvenlik ve istikrarın sağlanması için ortak çaba gösterilmesi gerektiğini kaydeden Bakan Fidan, Türkiye’nin PKK ve DEAŞ gibi terör örgütlerine karşı en güçlü şekilde mücadele etmeyi sürdüreceğini belirtti.

Bakan Fidan, Türkiye – AB ilişkilerinin kimlik tartışmaları bağlamında ele alınmaması gerektiğini, karşılıklı çıkarlar ve liyakat temelinde değerlendirilmesinin önemli olduğunu ifade etti.

Görüşmede Ukrayna – Rusya savaşında barışın tesis edilmesine yönelik çabalar da değerlendirildi.

Bakan Fidan, Fin mevkidaşı Valtonen ile görüştü

Dışişleri Bakanı Fidan'dan "Münih Güvenlik Konferansı" diplomasisi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Finlandiya Dışişleri Bakanı Elina Valtonen ile bir araya geldi.

Görüşmede, Avrupa’nın güvenliğiyle ilgili konular ele alındı. Ukrayna – Rusya savaşının sona erdirilmesine yönelik gündeme getirilen planlar değerlendirildi. Suriye konusu da gündeme geldi.

Konferans 3 gün sürecek

3 gün sürecek konferansta küresel ve bölgesel krizler ele alınacak. Hakan Fidan, konferans kapsamında gerçekleştirilecek, “Şam İçin Yeni Bir Şafak: Suriye’nin Geçiş Sürecine Dair Olasılıklar” isimli oturumda da konuşmacılar arasında olacak. MİT Başkanı Kalın da “21. Yüzyılda İstihbarat Servisleri” oturumuna katılacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.