enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, ulusal basın yayın kuruluşlarının temsilcilerini firmanın Lalahan tesislerinde ağırladı.
00:54 Eğitime yönelik sigortalara ilgi artıyor
00:51 İngiliz The Telegraph gazetesi: Putin ve Trump’ın Teklifi Kiev İçin ‘Korkunç’ Ama Tek Seçenek
00:40 Son dönemlerde elektronik imza sahteciliği ile tapularda dolandırıcılık vakaları hızla artıyor!
00:39 Gazeteci Özlem BAY’ın Özel “Haber Ajandası”: İstanbul’un ‘Yeşil Soylulaştırma’ Gerçeği
00:31 Dünyanın en ünlü piyano virtüözü MAKSIM, Dünya Turnesi’nin duraklarından biri olan İstanbul’a geliyor!”
00:28 Aon, 2025 yılı ikinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı
00:22 Nobel ödüllü 23 ekonomi profesöründen, İsrail hükümetine Gazze konusunda çağrı yapan bir mektup kaleme aldı.
00:17 Zengezur Koridoru’ndan Trump Rotası’na Güney Kafkasya’da Barış!
00:12 Kentsel dönüşüm projelerinde güvenlik ve tasarruf için doğru pompa seçimi şart
00:10 Zelenski, Putin-Trump Mutabakatını Reddetti: “Önce Ateşkes, Sonra Müzakere “
00:09 TCMB Başkanı Fatih Karahan, 2025’in üçüncü enflasyon raporunu paylaştı
18:50 Bugün Kocaeli İçin Ne Kadar Geç Kalındı? Kocaeli’nin Deprem Gerçeği Yok Sayılıyor!
18:18 Yine Hakem Kararları…!!!
10:59 Marmara Depremi’nin 26. Yılında AKUT VAKFI’ndan Depremlere Karşı Önlem Çağrısı
10:02 Antalya Arkeoloji Müzesi’ndeki 100 bine yakın eser, yıkım kararı sonrası paketlenerek taşınmaya başladı.
00:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump-Putin zirvesini değerlendirdi
00:37 Trafik levhaları yeniden düzenlenecek
00:33 CHP’li Erhan Adem, “İflasın eşiğindeki Tarım Kredi Kooperatifleri çiftçiyi borç yükü altında bıraktı
00:28 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde Obrucak Barajı’nın açılışına katıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ziyan edilen lider!

Ziyan edilen lider!
11 Şubat 2025
13
A+
A-

Sadece başlığa bakanlar,“kim acaba bu lider?” diye merak ederler. Ben onları yazının bütününü okumak zorunda bırakmadan açıklayayım: Özgür özel.

Özgür Özel’in CHP Genel Başkanlığı koltuğuna oturduğu günlerde sergilediği performans, tüm açıklama ve davranışları bu toplumun / Türk halkının politikacılarda görmeyi çok çok özlediği türdendi. Bu, her kesime güven veren, ülke çıkarlarını muhalefet etmenin önünde tutan, son derece çağdaş, medeni bir liderliği ifade ediyordu. Bu, Türkiye’nin çok partili demokrasiye geçtiği tarihten bu yana Türk halkının görmeye susadığı bir muhalefet tarzıydı, o yüzden de çok tutmuştu. O günlerde bu köşede Sayın Özgür Özel’in Türk siyasetindeki bu olumlu çıkışı ile ilgili olarak “Ana Muhalefet Liderini Buldu” ve “Bir Sürçen Atın Başı Kesilmez” başlıklarıyla iki yazı yazmıştık.

Özgür Özel, ne yazık ki başkan oluşundan bu yana geçen kısa zaman içinde kendisinden kaynaklanmayan, parti içi rekabetin kendisini mecbur bıraktığı Türk tipi sert, gergin, hiç yapıcı olmayan muhalefete sürüklendi. Gizli bir rekabet içinde olduğu diğer aktörlerden “ben daha sertim, ben daha külyutmazım” gibi gerekçelerle yersiz, gereksiz polemiklere girdi. Yolsuzlukla suçlanan bazı parti mensuplarına sahip çıkmak için kendisine yakışmayan sivri laflar etti. Bu kendisi için de ülke için de çok büyük kayıp oldu. Cumhurbaşkanlığı için en iyi aday kendisi olduğu halde bunu asla gündeme getiremedi. Partisi içindeki cumhurbaşkanlığı adaylığı yarışında akıntıya kürek çekti ve devam ediyor.

Halbuki ben bir Türk vatandaşı olarak cumhurbaşkanlığı için en iyi, en ehil, en güvenilir olarak kendisini görüyordum. Aday o olsaydı oy vermeyi planlıyordum. Bu toplumda geleneksel CHP’li olmayan birçok insanın da aynı eğilimde olduğunu düşünüyorum. Özgür Özel’in dışındaki hiçbir adayın CHP’li olmayan seçmenden oy alma potansiyeli Özgür Özel kadar yüksek değil. Sert çıkma, asma kesme, kırıp dökme şeklindeki muhalefet tarzı ancak fanatik/militan muhalifleri memnun ediyor. Hem iktidar hem de muhalefet içindeki çoğunluğu teşkil eden fakat sesi az çıkan ılımlı seçmenler, kırıp dökmeyen, hat bildirmeyen, ayar vermeyen, ülke ve toplum çıkarlarını önceleyen politikayı tercih ediyorlar.

Bugün CHP içinde yaşanan kıran kırana cumhurbaşkanlığı adaylığı yarışması ülkenin genel siyasetine değil, CHP’ye bile hayır getirmeyecek bir yarışma. Hırsı aklından bir karış yukarıda insanların egemenliğinde yürüyen bu yarışmadan sonra kim aday olursa olsun CHP içindeki rekabet bitmeyecek, tersine başka şekillerde daha da yükselecektir.  Halbuki sağduyulu tüm vatandaşların beklentisi, mevcut iktidara her bakımdan alternatif olabilecek, insanların gönül rahatlığı ile, “bu lider ve parti bizim sorunlarımızı çözer” diyebileceği lider ve partilerdir. Bugünkü CHP içerisinde politikadaki dürüstlüğüyle, kıdemiyle, tecrübesiyle, liyakatiyle halkın beklentisine en uygun profil Özgür Özel’dir.

Ama Özgür Özel, çekirdekten yetişmeyip gökten zembille inmiş ya da indirilmiş adayların önünde değil, arkalarında yarışı sürdürmek zorunda bırakılmış; inisiyatif gücünü, performansını tam olarak sahaya yansıtmasına fırsat verilmemiş lider olarak mağdur edilmiştir.

Özgür Özel’in ziyan edilmesi, CHP için telafi edilemez bir kayıp, ama ülke yönetimi için de liyakatli bir alternatifin elden kayıp gitmesi anlamına gelmektedir.

 

İki şey bağdaşmaz: Para sevgisi ve dindarlık - DÜŞÜNENLERİN DÜŞÜNCESİ

İsmail ÖZCAN & Eğitimci Yazar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.