enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:17 Bazı bölgelerde barajlar dolmuyor, Su sürekli azalıyor !
06:50 Brüksel’den Yükselen Uyarı: Türkiyesiz Güvenlik Olmaz
00:55 Türk Dünyası’nın Kültürel Mirasını ve Küresel Etkileşimini öne çıkaracak ‘Viyana’da Türk Haftası’ bugün başlıyor…
00:54 Dr. Elvin Abdurahmanlı, “Bölgedeki kalıcı barış ve Türk birliğinin caydırıcı gücü en önemli unsur”
00:37 Bakan Göktaş, 2002’de 5 bin 777 olan engelli memur sayısı 82 bin 626’ya ulaştı
00:34 Hollanda Türk Gazeteciler Birliğili, 10 Ocak’ı bu kez “Anma” ruhuyla yaşattı
00:30 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) 10 Ocak’ta Üyeleriyle Buluştu 
00:29 Türkiye’de rüzgardan elektrik üretimi 3 Ocak’ta 259 bin 76 megavatsaatle günlük bazda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı
00:21 Milli Savunma Bakanı Güler, “Gazze Şeridi’nde İsrail için bir tehdit oluşturmuyor”
00:20 Yüzyılın konut projesinde yeni haftanın kura takvimi
00:11 Oğuz Türklerine ait 9-10. yüzyıldan kalma Kültöbe Yazıtı keşfedildi
00:10 Türk Dünyası’ndan Haberler!
00:59 ABD Başkanı,Venezuela’dan Grönland’a, İran’dan Suriye’ye kadar birçok başlıkta dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
00:41 2026’nın merakla beklenen 20 filmi
00:38 Türkiye’nin 2026’da dış politikada öncelikleri neler olacak?
00:37 2026’da emekli aylıkları yaşam maliyetine kıyasla ne seviyede?
00:30 Güvenlik kaynakları: Çatışmaların sebebi YPG’nin Suriye’nin geleceğini ve kaynaklarını sömürme kaygısıdır
00:26 İran’da sokağa çıkma çağrıları yapan sürgündeki Rıza Pehlevi kimdir?
00:21 Türkiye, Karadeniz’in güvenliği konusunda nasıl bir sorumluluk alacak?
00:19 BM Güvenlik Konseyi’nde Rusya ve Çin başta olmak üzere birçok ülkeden ABD’ye sert tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

FIM Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası bu sene ikinci kez gerçekleşecek

FIM Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası bu sene ikinci kez gerçekleşecek
4 Şubat 2025
26
A+
A-

Türkiye’nin en büyük kayak merkezi olarak ülkemizin kış sporlarında amiral gemisi olan Erciyes, Dünya Kar Motosiklet Şampiyonası’na ikinci kez 15-16 Mart tarihlerinde ev sahipliği yapacak.

UHA / İnternational News Agency

Gazeteci* Birgül Pullukçu’nun haberine göre, bu sene ikinci kez düzenlenecek FIM Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nın (SNX Türkiye) tanıtım toplantısı İstanbul’da gerçekleşti.

Türkiye’nin en büyük kayak merkezi olarak ülkemizin kış sporlarında amiral gemisi olan Erciyes, Dünya Kar Motosiklet Şampiyonası’na ikinci kez 15-16 Mart tarihlerinde ev sahipliği yapacak.

FIM Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası bu sene ikinci kez gerçekleşecek - Ekonomim

Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) tarafından en prestijli ekstrem spor organizasyonları arasında yer alan Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası (SNX Türkiye) Kayseri Valiliği, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Erciyes A.Ş. tarafından Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun destekleri ile ülkemizde ikinci kez düzenlenecek.

Yarış, Finlandiya’nın ardından ikinci ayak olarak Erciyes’te yapılacak. Erkekler ve kadınlar olmak üzere 2 kategoride düzenlenecek şampiyonaya Finlandiya, İsveç, Norveç, Almanya, Estonya, Kanada ve ABD başta olmak üzere 12 ülkeden 40’a yakın kar motosikleti sporcusu katılacak.

FIM Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası bu sene ikinci kez gerçekleşecek - Son Dakika Spor Haberleri | Cumhuriyet

Türkiye’nin en gelişmiş kayak merkezine sahip olan Kayseri ve Erciyes’te geçen sene ilk kez düzenlenen Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası, televizyon, internet ve sosyal medya yayınlarıyla birlikte yaklaşık 850 milyon kişiye ulaştı. 41 farklı kayak pisti bulunan Erciyes Kayak Merkezi, geçen sene Dünya Şampiyonası’nın düzenlenmesine büyük imkan sağlayan altyapısı ile uluslararası otoritelerden tam not aldı. Şampiyonanın bu sene ise TV yayınlarıyla birlikte 86 ülkeye ulaştırılması hedefleniyor.

Şampiyona ile ilgili Vadistanbul’da yer alan Radisson Collection Hotel’de düzenlenen tanıtım toplantısına; Kayseri Milletvekili Dr. Murat Cahid Cıngı, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Mehmet Sadık Vefa, Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Elcuman, Artaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serhan Çetinsaya ve çok sayıda davetli katıldı.

FIM Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası'nın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi - Haberler

MEHMET SADIK VEFA: FARKLI DALLARDA ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Mehmet Sadık Vefa, “2025 sezonumuzu büyük bir organizasyonla açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Federasyon olarak sadece yarış yapan bir kurum değiliz. Spor turizmi kapsamında ülkemizin değerlerini, büyük bir misafirperverlikle tüm dünyaya ulaştırıyoruz. Geçtiğimiz sene 3 farklı dünya şampiyonasını ülkemizde düzenleyen tek federasyon olduk. Bu sezon da bunu tekrar edeceğiz. Hatta farklı dallarda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her adımımızı genç sporcular yetiştirip, Ay-Yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmak için atıyoruz. Erciyes’te ikinci kez yapılacak dünya şampiyonasında kendi sporcularımız da mücadele edecek. İnşallah bir gün bu yarışçılarımızı da ödül kürsüsünde göreceğiz. Desteklerinden dolayı başta valimiz, milletvekilimiz, belediye başkanımız olmak üzere tüm Kayseri halkına ve sporseverlere teşekkür ederim” dedi.

HAMDİ ELCUMAN: TEK İŞİMİZ ERCİYES’İ YÖNETMEK VE DÜNYAYA TANITMAK

Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Elcuman, “2005 yılında Erciyes, Büyükşehir Belediyesi sınırına geçince bir kayak merkezi olur mu diye araştırmalar yapıldı ve bugünkü halini aldı. Tek işimiz Erciyes’i yönetmek ve dünyaya tanıtmak. Çok başarılı işler yaptık. Sadece Erciyes’te değil birçok yerde de danışmanlıklarımız bulunuyor. Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum bizleri çok destekliyor. Birçok branşta yaz ve kış olarak müsabakalar gerçekleştiriyoruz. Çok güzel bir organizasyon olacağına inanıyorum” diye konuştu.

MURAT CAHİD CINGI: HAYALİMİZ, DİĞER DAĞLARIMIZDA DA KAYAK MERKEZLERİ HAYATA GEÇİRMEK

Kayseri Milletvekili Dr. Murat Cahid Cıngı, “Çok değerli ve manalı bir gün geçtiğimiz yıl ilki gerçekleşmişti. Erciyes, 2011-12 kışından bu yana tüm dünyaya açılarak hizmet veriyor. İlk günden bu yana sadece 3-4 aylık kış sporlarını değil 360 derece tüm sporların yer aldığı işler yaptık. Bu sene 14’üncü kışı Erciyes’in ve tüm dünyadan 10 binlerce insanın ziyaret ettiği bir merkez oldu. Erciyes A.Ş. turizm merkezinin yönetilmesi ve tanıtımı anlamında binlerce aktivite yaptı. Erciyes, şehri bir turizm merkezi haline getirdi. Turizm verileri açıklandı geçtiğimiz günlerde 61 milyar Dolar bir turizm geliri ve 62 milyon üzerinde turist ülkemizi tercih etti. Önümüzde birçok örnek var ve Türkiye’nin büyük bölümü dağlarla kaplı olmasına rağmen buraları kullanamadık ama bundan sonra gelişeceğiz, açığımızı kapatacağız. Hayalimiz, hedefimiz tamamen Eciyes’i gündemde tutmak değil ülke coğrafyasındaki diğer dağlarımızda da kayak merkezleri hayata geçirmek. Hem yaz hem de kış turizmi çerçevesinde hepimize görev düşüyor” ifadelerini kullandı.

FIM Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası 15-16 Mart'ta Erciyes'te! - Son Dakika

MEMDUH BÜYÜKKILIÇ: AMACIMIZ ŞEHRİMİZİ, ÜLKEMİZİ TANITMAK

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Bekir Yunus Uçar’ı rahmetle anıyorum. Çok güzel şeyler paylaşıldı. Erciyes kayak merkezi eğlence boyutunun yanında uluslararası kayak merkezi. Kayseri, ticaret ve sanayi şehri. 185 metrede yüksek irtifa merkezini kurguladık 8 tane UEFA standartlarında çim sahamız var. Standartlara uygun olimpik yüzme havuzu, spor salonu mevcut. Sayın Bakanımıza da sesleniyorum atletizm tesisi yapmak için. Erciyes’teki turizmi 12 aya yaymak istiyoruz. Bu ülke için çabalıyoruz. FIM Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’na ise en güzel şekilde ev sahipliği yapacağız. Amacımız şehrimizi, ülkemizi tanıtmak. Bu anlamda çalışmalar yapmak bizleri mutlu ediyor. Uluslararası standartlarda güvenli merkez sertifikamız var. Denetimi sadece Erciyes A.Ş ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde” şeklinde konuştu.

Tenzor International Cup – J/70 Açık Kış Serisi heyecanı başlıyor

Gazeteci* Birgül Pullukçu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.