enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:38 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
00:34 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
00:21 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
00:17 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda konuştu…
00:14 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:12 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
00:06 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
00:04 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
00:01 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
10:55 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:32 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
09:22 ABD-Çin Teknoloji Savaşında Nvidia Denklemi: H20 Çiplerinde Tedarik Sorunu
07:11 Unutulan Büyük Türkçe Ustası: Refik Halit KARAY
06:55 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:52 Komisyonun Aşırı Siyasi Mücadeleye Alet Edilme Riski
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yemek tutkusu girişimci yaptı

Yemek tutkusu girişimci yaptı
30 Aralık 2024
12
A+
A-

* Pandemide evinde yaptığı yemekler büyük beğeni toplayan Birsen Pekin, dostlarının ısrarıyla atıldığı ağırlama sektöründe büyük başarıya ulaştı.

* Pekin’in Büyükada’daki otel ve restoranının müdavimleri arasında devlet başkanlarından, oyunculara kadar pek çok isim bulunuyor.

UHA / İnternational News Agency

Akşam Gazetesi’nden Editör ve Girişim Koçu Yazarı-Gazeteci Özgül ÖZTÜRK,  kaleme aldığı “Yemek tutkusu girişimci yaptı” başlıklı yazısında, Büyük Ada’daki evinde eş, dost ve akrabalarına yemekli davetler veren Birsen Pekin’i anlatıyor.

Tiara Büyükada Otel'i ileride bir tasarım otele dönüştürmek için hazırlıklar yapan Pekin'in restoran için en büyük hayali ise Michelin Yıldızı almak.

Tiara Büyükada Otel’i ileride bir tasarım otele dönüştürmek için hazırlıklar yapan Pekin’in restoran için en büyük hayali ise Michelin Yıldızı almak.

Bütün dünyayı etkileyen ve 3 yıl süren Kovid salgını milyonlarca insanı eve hapsederken, sosyal hayat evlerde yaşanmaya başladı. Pandemide virüsün yayılmadığı tek bölge ise sınırlı ulaşımın yapıldığı Adalar oldu.

Bu dönemde Büyük Ada’daki evinde eş, dost ve akrabalarına yemekli davetler veren Birsen Pekin, Türk mutfağını Batı lezzetleriyle harmanladığı yemekler büyük beğeni toplayınca girişimci olmaya karar veriyor.

Otel Tiara Buyukada, Adalar, Türkiye - www.trivago.com.tr

Büyük Ada iskelede 21 odalı aile işletmesini devralan kadın girişimci, kısa sürede Adanın en sevilen konaklama ve lezzet mekanlarından birine dönüşüyor.

Birsen Pekin, Büyükada’da açtığı otel ve restoranında 10 bin kişiyi ağırlıyor.

BİLET SATARAK BAŞLADI

Dört çocuklu bir ailenin ikinci çocuğu olan Pekin, lisans eğitimini muhasebe alanında yapmasına rağmen, çalışma hayatına gönlündeki asıl sektör olan turizmle atılıyor. Yerel bir turizm acentesinde bilet satarak iş hayatına başlayan Pekin, daha sonra Emirates Havayolları ve Katar Havayolları’nda uzun yıllar satış ve pazarlama müdürlüğü yapıyor.

İki büyük havacılık şirketinde çalıştığı dönemlerde dünyanın pek çok ülkesini görüp farklı kültürleri tanıma olanağı bulduğunu anlatan Pekin, “Ben her yurtdışı seyahatimde 3-4 restoranı ziyaret edip farklı lezzetler tatmayı çok seviyorum. Yediğim her lezzetli yemeği aşçıyı çağırıp tarifini sordum. Yemek yapmaya merakım o dönemde başladı” diyor.

Emirates Havayolları’nda çalışırken kızına hamile kalan Pekin, iş hayatına ara veriyor. Pandemi döneminde taşındığı Büyük Ada’daki evinde her hafta sonu dostlarını ağırlayan Pekin, yemekleri çok sevilince ağırlama sektörüne adım atmaya karar veriyor.

Tiara Büyükada Otel Hotel ve Tiara’s Restourant’ın en sevilen lezzetleri arasında vişneli yaprak sarması, vişneli ekmek kadayıfı, adada günlük olarak tutulan balıklardan hazırlanan terayağlı dil balığı yer alıyor.

10 BİN KİŞİYİ AĞIRLIYOR

Adada kaliteli bir restoran açığı olduğunu o dönemde keşfettiğini belirten Birsen Pekin, “Böylece çevremdekilerin de tavsiyesiyle bu işe adım attım. Bugün Executive Chef’imiz Celal Taşkın’la birlikte oluşturduğumuz menüler ciddi ilgi görüyor” dedi.

Tiara Büyükada İstanbul Rezervasyon | Otelz.com

Büyük Ada İskelesi’nde yer alan 21 odalı otel ve restoranında yılda 10 bin kişiyi ağırlayan kadın girişimcinin müdavimleri arasında kimler yok ki…Orta Doğu’nun Kıvanç Tatlıtuğ’u Nicolas Mouawad, Chanel’in top modellerinden Amanda Sanchez ve yerli yabancı bir çok devlet adamı…

Birsen Pekin, Tiara Restaurant’ta Türk ve Batı mutfağını sentezlediği yemekleriyle büyük beğeni topluyor.

DİZİLER İLGİYİ ARTIRDI

İstanbul’a yılda ortalama 15 milyon turist geldiğini hatırlatan Birsen Pekin, bu turistlerin 550 binin Adalar’ı ziyaret ettiğini söyledi. Bunun 120 bininin yabancılardan oluştuğunu anlatan Pekin, şunları kaydetti:

“Özellikle İran, Rusya ve Yunanistan’dan Adalar’a turist akışı var. Bu 3 ülke dışında Amerikalılar Filipinliler ve Arap turist Adalar’a ciddi ilgi gösteriyor. Faytonlar kaldırıldıktan sonra Arap turist sayısında ciddi gerileme oldu. Ancak Adalardaki konaklarda çekilen diziler bölgeye ilgiyi artırıyor. Hatırla Sevgili dizisiyle ilgi yükselmişti, şimdi Şakir Paşa Ailesi dizisiyle de yerli turist sayısında artış var.”

FAYTON YERİNE ELEKTRİKLİ TREN ÖNERİSİ

Bu yıl 60 milyon turist ve 60 milyar dolar gelir beklenen turizmin Türkiye ekonomisine en fazla döviz kazandıran sektör olduğuna dikkat çeken Birsen Pekin, “Son yıllarda sektörün içinden gelen bir bakanının göreve gelmesiyle ülke turizmi atağa geçti. Sayın Mehmet Ersoy’un turizmi tüm ülkeye yayma politikasını çok başarılı buluyorum” dedi. Ada turizminin gelişmesi için önerilerde bulunan Pekin, kaldırılan faytonların yerine Avrupa’da olduğu gibi elektrikli tren turları yapılabileceğini söyledi.

Özgül Öztürk adlı kullanıcının profil fotoğrafı

YAZAR* Özgül Öztürk

Arka Plan ResmiHaber Linki: https://www.aksam.com.tr/ekonomi/yemek-tutkusu-girisimci-yapti/haber-1533527

      Girişim ve teknoloji ekosistemine dair tüm gelişmeleri Girişim Koçu’ndan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.