enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:54 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:39 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:32 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
09:57 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:10 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:47 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
13:01 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
21:02 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

SPD Taşkın Alt Kurulu’nun üçüncü toplantısına katıldı

SPD Taşkın Alt Kurulu’nun üçüncü toplantısına katıldı
8 Ekim 2024
30
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü (SYGM) ve uzmanların da katılımıyla gerçekleşen ‘Taşkın Kanunu Taslağı’ üzerindeki Taşkın Alt kurulu’nun üçüncü toplantısı dün çevrimiçi olarak gerçekleşti.

Bu kapsamda kurulan Taşkın Alt Kurulu’ndaki ‘Taşkın Kanunu Taslağı‘ üzerinde yapılan Su Yönetimi Genel Müdürlüğü (@SuYonetimi) / Xdünkü çalışmalarda, Taşkın Alt Kurulu Üyesi Su Politikaları Derneği’ni Başkan Dursun Yıldız temsil etti.

SPD Başkanı Dursun Yıldız, Taşkın Kanunu taslağının havza ölçeğinde su yönetimi anlayışı içinde ele alınması gerektiğine dikkat çekerek, Devlet Su İşleri’nin (DSİ) taşkın kontrolü alanında uzman kuruluş olarak bütçesinin arttırılıp daha fazla sorumluluk alabileceğini belirtti.

Su Yönetimi Genel Müdürü Afire Sever başkanlığında gerçekleştirilen ve yaklaşık 2,5 saat süren toplantıya 24 üye çevrimiçi olarak katıldı.

Toplantının başlangıcında Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından  ‘Taşkın Kanunu Taslağı‘nda kamulaştırma maliyetlerinin karşılanmasının nasıl yer alması gerektiği ve kurumların yetki görev ve sorumlulukları konusunda alt kurul üyelerinin görüşlerini açıklamaları talep edildi.

Daha sonra üyeler havza yönetimi ve taşkın kanununa ilişkisi, Taslakta DSİ’nin görevlerinin Belediyelere verilmesinin yaratacağı sorunlar, kamulaştırma maliyetleri için belediyelerin  finansman  zorlukları konusunda görüş ve önerilerini açıkladı.

Çevrimiçi gerçekleşen toplantıya katılan tüm Taşkın Alt Kurulu üyelerinin söz alarak konuştuğu toplantı çok verimli geçti.

Taşkın Alt Kurulu’nun bir toplantı daha yaparak ‘Taşkın Kanunu Taslağı‘ konusundaki çalışmalarını tamamlaması bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.