enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:43 Asgari Ücret Sadece Bir Ücret Değildir…
10:35 Meryem GÜLBETEKİN : Ay’a Gerçekten Ayak Basıldı mı ??? Soğuk Savaşın Büyük Gizemi
00:57 TRT Radyolarından Aile Yılı’na özel radyo oyunu: Aile Bağları
00:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İş dünyamızın desteğini beklediğimiz meselelerden bir diğeri, terörsüz Türkiye sürecimizdir”
00:42 Filistinli Gazeteci Duha Hmidan Doğu Kudüs’ten bildiriyor…
00:41 MHP 120 sayfalık “Terörsüz Türkiye” raporunu Meclis Başkanlığı’na sundu.
00:35 Gazeteci Emma de RUITER,’den Avrupa Haberleri…
00:35 Çocukların okuma alışkanlıkları değişti, dikkat süreleri azaldı
00:32 Küçükçekmece Adliyesi’ne götürülen Gazeteci Enver Aysever tutuklandı…
00:20 Erdoğan: Asgari ücret için TİSK’in elini taşın altına koymasını bekliyorum
00:19 Dışişleri Bakanı Fidan, “Suriye’de bölgesel sahiplenme prensibiyle hareket ediyoruz”…
00:09 Cumhurbaşkanı yardımcısı Yılmaz, “Türkiye İtalya ortaklığı son yıllarda daha da ivme kazandı”
00:04 BOTAŞ, FSRU gemisi Ertuğrul Gazi, Türkiye’nin enerjide kararlı yolculuğunda yeni bir başarıya imza attı…
08:18 Dünya Sağlıklı Yaşlanma Konseyi (WHAC) Bayrak Devir Töreni İzmir’de Gerçekleşti…
00:52 Doğu Kudüs’ten Gazeteci Duha Hmidan’ın haberleri…
00:50 Kitap: “Gerçeğin Katli-İsrail’in Gazeteciliğe Karşı Savaşı”
00:36 Nükleer Diplomasi: Türkiye-Güney Kore Ekseninde Yeni Enerji Mimarisi
00:30 Dışişleri Bakanı Fidan, “Bir Yılın Ardından Suriye: Toparlanma ve Yeniden İnşa” konferansında konuştu…
00:24 BM’nin insan hakları testi: Gazze
00:06 Almanya’nın Hannover kentinde iki camiye yönelik saldırı gerçekleştirildi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Erdoğan: “Katliamı durdurmak için daha neyi bekliyorsunuz?”

Erdoğan: “Katliamı durdurmak için daha neyi bekliyorsunuz?”
25 Eylül 2024
12
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yaklaşık 35 dakika süren konuşmasının büyük kısmını Gazze’ye ayırdı.

New York’tan Gazeteci* Can KAMİLOĞLU’nun haberine göre, Ateşkes çağrısını yineleyen ve İsrail’in durdurulması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, “Filistin halkıyla birlikte kendi vatandaşlarının canını tehlikeye atan katliam şebekesini durdurmak için daha neyi bekliyorsunuz” dedi.

Erdoğan, Filistin’i tanımayan devletlere de çağrıda bulunarak, “Bu kritik dönemde tarihin doğru tarafında yer alarak Filistin devletini bir an evvel tanımaya davet ediyorum” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin'i tanımayan devletlere çağrıda bulunarak, “Bu kritik dönemde tarihin doğru tarafında yer alarak Filistin devletini bir an evvel tanımaya davet ediyorum” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Buradaki dostlarımın izlediği krizleri biz anbean yaşıyor ve yönetmeye çalışıyoruz. Gerilimin tam kalbindeki ülke lideri olarak sizlere hitap ediyorum. Atılan tarihi adımın Filistin’in BM üyeliği adına son dönem olmasını temenni ediyorum” ifadesini kullandı.

Son yıllarda BM’nin kuruluş misyonunu ifa etmekte yetersiz kaldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, teşkilatın giderek işlevsiz, hantal ve atıl bir yapıya dönüştüğünü söyledi. Erdoğan, BM Güvenlik Konseyi üyelerine seslenerek, “Gazze soykırımının önüne geçmek, bu zulme, bu barbarlığa ‘dur’ demek için daha neyi bekliyorsunuz?” dedi.

Erdoğan, 353 gündür devam eden savaşta İsrail’in saldırıları sonucunda Gazze’nin “dünyanın en büyük çocuk ve kadın mezarlığı” haline geldiğini, Gazze halkına yardım eli uzatılması gerektiğini vurguladı.

Erdoğan, 7 Ekim’den beri 41 bini aşkın Filistinli’nin hayatını kaybettiğini, çoğu çocuk 10 binden fazla Gazzeli’nin nerede olduğunu kimsenin bilmediğini, 172 gazetecinin ve 500’ü aşkın sağlık görevlisinin, 200’den fazla BM personelinin öldürüldüğünü belirterek şunları söyledi:

“Utanmadan tüm dünyaya buradan, bu kürsüden meydan okudular. BM atıl bir yapıya dönüşüyor. Uluslararası barış ve güvenliği 5 ülkenin keyfine bırakılmayacak kadar önemli görüyoruz. Bir lokma kuru ekmek, bir tas çorba bulamadığı için yüzlerce Gazzelli çocuk öldü, halen öldürülüyor. Gazze’de sadece çocuklar değil BM sistemi ölüyor, hakikat ölüyor. Batı’nın savunduğunu iddia ettiği değerler ölüyor. İnsanlığın daha adil bir dünyada yaşama umutları tek tek ölüyor. Buradan açık açık soruyorum. Ey insan hakları örgütleri, Gazze’dekiler, Batı Şeria’dakiler insan değil mi? Filistin’deki çocukların okuma, yaşama, sokakta oynama hakkı yok mu? Ey uluslararası basın kuruluşları, İsrail’in öldürdüğü gazeteciler sizin meslektaşınız değil mi? Ey BM Güvenlik Konseyi, Gazze soykırımının önüne geçmek, bu zulme, bu barbarlığa dur demek için daha neyi bekliyorsunuz? Filistin halkıyla birlikte kendi vatandaşlarının canını tehlikeye atan, siyasi ikbali için tüm bölgeyi savaşa sürükleyen katliam şebekesini durdurmak için daha neyi bekliyorsunuz.”

Can KAMİLOĞLU (@cankamiloglu) / X

Gazeteci* Can KAMİLOĞLU

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.