enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:45 Adı terörle anılan Gabar Dağı, şimdi enerjide önemli bir nokta…
00:42 İklim kriziyle bağlantılı aşırı hava olaylarından son 10 yılda 250 milyon kişi evlerini terk etti…
00:35 Gazeteci Mustafa Salman’ın, Küresel Gazeteciler Konseyi 5. Küresel Medya Çalıştayı izlenimleri…
00:34 Tarihi komisyon 18 Kasım’da toplanacak
00:28 Konya’dan Kenya’ya bir başarı hikayesi
00:16 Babam Prof. Dr. İbrahim Hakkı Atun!…
00:10 KO-MEK’te öğrenciydi, şimdi Rusça usta öğreticisi oldu; Ukrayna’dan Kocaeli’ye uzanan başarı hikâyesi
00:01 Romanya Dışişleri Bakanı Oana Toiu’nun Ankara Ziyareti ve Türkiye-Romanya Güvenlik İlişkilerinde Gelişmeler
22:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’nin Kıbrıs davasındaki duruşunun her zaman net…
22:25 Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşen “C130” tipi askeri kargo uçağında şehit olan askerlerin naaşları Ankara’ya getirildi…
12:47 MSB: Envanterdeki C-130 uçaklarının uçuşları tedbiren durduruldu
00:45 Sağlık hizmetlerindeki tanıtım ve bilgilendirme faaliyetlerine köklü değişiklik
00:36 Gelenekle modernlik arasında köprü kuran kadın sufiler!
00:33 Bakan Işıkhan, “2025 yılı Ağustos ayı itibarıyla belediyelerin, SGK’ye toplam borcu 234,2 milyar lira”
17:30 Düşen askeri kargo uçağında 20 askerimiz şehit oldu
00:58 Kapadokya’da balon sepetlerine, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü”nde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri asıldı.
00:57 Adana’da Kocaeli Şehir Tiyatroları’nın “Üç Jokerli Konken’i” adlı oyununa büyük ilgi… 
00:57 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’yla ilgili gerekçeli kararı açıklandı…
00:56 UHA / İnternational News Agency’ndan Veysel KAVRAYAN’ın Alanya notları…
00:48 ABD’nin Orta Asya Stratejisinde Yeni Dönem: C5+1’in Dönüşümü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı
30 Ağustos 2024
22
A+
A-

 

 

 

 

 

 

 

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

CHP MİLLETVEKİLLERİNİN DİSİPLİNİ MUHİP KANKO'DAN SORULACAK

Prof. Dr. Mühip Kanko’nun mesajı şöyle:

Ülkemizin ve bölgemizin son dönemde karşı karşıya kaldığı zorluklar, atalarımızın bağımsızlık ve özgürlük uğruna verdiği mücadeleyi bugün daha da anlamlı kılmaktadır.  

Bugün ülkemizde, yargıdan medyaya, iş dünyasından bürokrasiye, ordudan siyasete, eğitimden sosyal hayata kadar birçok farklı alanın çeşitli yapılar tarafından şekillendirilmek istendiğini millet olarak hepimiz görmekteyiz. 

Türkiye’nin ihtiyacı olan şey, geçmişte olduğu gibi ehliyet ve liyakat sisteminin, Atatürk ilke ve devrimlerinin devletin her kurumunda etkin bir şekilde işlemesidir. Atalarımızın büyük bedeller ödeyerek kurduğu genç Türkiye Cumhuriyetinin hiçbir kurumu tarikat ve cemaat yapılanmalarına teslim edilmemelidir. 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın üzerinden 102 yıl geçmiş olmasına rağmen, bağımsızlık ve özgürlük için vermemiz gereken mücadelenin hala devam ettiğini, 7’den 70’e tüm toplumun çok iyi bilmesi gerek. 

30 Ağustos Zaferi ve Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasını sağlayan en önemli etken, hiç kuşkusuz, dil, din ve etnik köken ayrımı yapmaksızın tüm halkımızın “millet olma” bilinciyle bir araya gelerek vatanımıza sahip çıkmasıdır. Bugün ise bu mücadele, demokrasi, adalet ve özgürlükler adına verilmelidir. 

Böylesi bir destanın, içinden geçtiğimiz bu zor günlerde yeniden hatırlanması ve bu büyük tarihten feyz alınması gerekmektedir. 102 yıl önceki emperyalist güçlerin bugün silahların ötesine geçerek zihinlere nüfuz etmek ve toplumları günümüzün farklı araçları ile kontrol altına almak istediği açıktır. Bu nedenle, zamanın ruhunu aşan büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün “Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” sözlerini bugünün koşulları içinde yeniden yorumlamalıyız. Bugün de özgürlük ve bağımsızlık için kalemle ve fikirle, hem emperyalist zihniyete hem de baskıcı ve tek adam rejimlerine karşı mücadelemize devam etmemiz gerektiğini unutmamalıyız. 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda, milletimize bu eşsiz zaferleri kazandıran başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümü vesilesiyle Ülkemizin ve Milletimizin Zafer Bayramı’nı en içten duygularla kutluyor, kahraman ordumuzun tüm mensuplarına, Kocaelili hemşerilerime ve tüm vatandaşlarımıza saygılar sunuyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.