enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:55 “Her yerde Türkiye var!”
00:42 İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Siber suç operasyonlarında 539 şüpheli yakalandı”
00:38
00:32 Kasım ayında temettü verecek 10 şirket
00:28 Bakü, Gazze’ye askeri birlik gönderilmesi için BM kararını bekliyor
00:24 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Adıyaman Üniversitesi’nin 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni’ndeki konuştu…
00:23 Türkiye sadece platform değil ‘konsept’ de ihraç ediyor
00:23 ABD’nin toplam kamu borcu, 22 Ekim itibarıyla 38 trilyon doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.
00:21 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
00:06 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
00:06 AK Parti Sözcüsü Çelik: 3 Kasım tarihi bir dönemin açıldığı siyasi bir milattır
00:04 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’ye özel bir destek programını başlatıyoruz
17:55 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
07:50 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi
00:47 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
00:38 Fatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
00:25 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:23 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
00:21 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Hamas: Haniye doğrudan hedef alındı

Hamas: Haniye doğrudan hedef alındı
1 Ağustos 2024
35
A+
A-

Hamas, İran’da saldırı sonucu hayatını kaybeden Haniye’nin doğrudan hedef seçildiğini açıkladı. Avrupa Birliği ise, “çatışmaların büyümesinin kimseye yaramayacağını” bildirerek, tüm taraflara itidal çağrısında bulundu.

Hamas’ın siyasi lideri İsmail Haniye’nin İran’ın başkenti Tahran’da konakladığı konuta düzenlenen füzeli saldırıyla ilgili ayrıntılar henüz netleşmedi. Ancak Hamas’tan yapılan açıklamada, Haniye’nin ölümüne yol açan saldırının doğrudan Hamas liderini hedef aldığı belirtildi.

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta bir basın toplantısı düzenleyen Hamas’ın üst düzey yetkilisi Halil El Haca, “Füze doğrudan İsmail Haniye’nin kaldığı odaya isabet etti ve Haniye vuruldu” dedi.

Hamas yetkilisi El Haca, bu bilginin saldırı sırasında Haniye’nin yakınında bulunan tanıkların ifadelerine dayanılarak edinildiğini kaydetti. Füzeyle yapılan saldırı sırasında Haniye’nin bulunduğu binanın duvarları ile pencerelerin de tahrip olduğu kaydedildi.

Haniye, İran’ın başkenti Tahran’da Çarşamba sabaha karşı bulunduğu konutta uğradığı bir suikastle öldürülmüştü.  Hamas ve İran saldırıdan İsrail’i sorumlu tutuyor. İsrail hükümeti ise şu ana kadar olayla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı. Saldırıyla ilgili ayrıntılar henüz tam olarak ortaya çıkmış değil.

Avrupa Birliği’nden itidal çağrısı

EU representative's statement serves to undermine peace

 Peter Stano Fotoğraf: Dursun Aydemir/AA/picture alliance

Hamas lideri Haniye’nin öldürülmesi ile ilgili bir açıklama yapan Avrupa Birliği (AB), bölgedeki tüm taraflara sükunet ve itidal çağrısında bulundu.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’in sözcüsü Peter Stano, Birliğin prensip olarak “yargı kararına dayanmayan infazları reddettiğini, ayrıca uluslararası ceza yargılamaları bağlamında da hukukun üstünlüğünü savunduğunu” dile getirdi.

Stano, Ortadoğu’da çatışmaların büyümesinin hiçbir ülke ve hiçbir millete yaramayacağını da sözlerine ekledi.

EK Kaynaklar* dpa, AFP 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.