enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:59 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:37 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:24 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:57 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
00:56 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
00:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
00:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
00:33 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
00:28 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
00:26 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
00:15 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
19:07 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
18:39 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
11:21 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Editör, Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in hazırladığı ‘Sabah Kahvesi’nde Dünyada ve Türkiye’deki şirket haberleri!

Editör, Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in hazırladığı ‘Sabah Kahvesi’nde Dünyada ve Türkiye’deki şirket haberleri!
6 Temmuz 2024
24
A+
A-

Ekonomist - Sabah Kahvesi

Dünyada ve Türkiye’deki şirket haberleri.  Gündeme yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne doğanburda.com’dan Editör, Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in sizin için hazırlamış olduğu haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tesla’nın teslimatları yılın ikinci çeyreğinde düştü ABD’li elektrikli araç üreticisi Tesla, 2024’ün ikinci çeyreğine dair araç üretim ve teslimat verilerini yayımladı. Buna göre, şirket yılın ikinci çeyreğinde 410 bin 831 araç üretti. Şirket, 2023’ün ilk çeyreğinde 479 bin 700 araç üretmişti.

Tesla’nın bu yılın ikinci çeyreğinde teslimatını gerçekleştirdiği araç sayısı ise yıllık bazda yüzde 4,8 azalışla 443 bin 956 oldu. Piyasa beklentileri, şirketin bu dönemde 439 bin araç teslim etmesi yönündeydi. Tesla, geçen yılın aynı döneminde 466 bin 140 araç teslim etmişti.

Tesla’nın otomobil teslimatları yılın ilk çeyreğinde de yüzde 8,5 gerilemiş, 2020’den bu yana yıllık bazda ilk düşüş kaydedilmişti. Şirketin hisseleri, üretim ve teslimat verilerinin paylaşılması sonrası yüzde 10’a yakın değer kazandı.

Binance, Türkiye'deki pazarlama faaliyetlerini geçici durdurma kararı aldı

Binance, Türkiye’deki pazarlama faaliyetlerini “geçici” durdurdu Türkiye’de kripto varlıklar üzerine yapılan yeni düzenlemeler kapsamında, kripto para borsası Binance, Türkiye’deki hizmetlerine devam edeceğini açıkladı. Ancak, Türk kullanıcılara yönelik tüm doğrudan pazarlama faaliyetlerini durduracaklarını belirtti. Binance tarafından yapılan açıklama, şirketin blog sayfasında yayınlandı.

Açıklamada, “Türk kullanıcılarımıza hizmet sunmaya devam edeceğiz. Ancak, yeni düzenlemeler çerçevesinde Türkiye’de doğrudan pazarlama faaliyetlerimizi durdurma kararı aldık” ifadeleri yer aldı.

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yasa, kripto varlıklara ilişkin önemli düzenlemeler getiriyor. Yasa kapsamında, kripto varlık hizmet sağlayıcılarının kurulabilmesi ve faaliyete başlaması için Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) izin alma zorunluluğu bulunuyor. Ayrıca, bu hizmet sağlayıcılarının ortaklarının müflis olmaması şartı da getirildi. Yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte, kripto varlık hizmet sağlayıcılığı faaliyeti yürütenlerin, bir ay içinde SPK’dan faaliyet izni almak üzere başvurmaları gerekiyor.

Ülker Bisküvi'den 550 milyon dolarlık tahvil ihracı | Ekonomi Haberleri

Ülker Bisküvi’den 550 milyon dolarlık tahvil ihracı Ülker Bisküvi, yurtdışına 7 yıl vadeli 550 milyon dolar değerinde tahvil ihraç etti. J.P. Morgan Securities plc, Merrill Lynch International, Emirates NBD Bank PJSC, HSBC Bank plc ve Rabo Securities’ın yetkilendirildiği tahvil ihracında 20 ülkeden 100’den fazla uluslararası yatırımcı katıldı.

Ülker Bisküvi, elde ettiği finansman kaynağını mevcut Eurobond finansmanının refinanse edilmesinde kullanmayı planlıyor. Tahvil işleminin kapanışının ilgili nihai sözleşmelerin imzalanması ve Sermaye Piyasası Kurulu’na yapılan tertip ihraç belgesi başvurusunun onaylanmasını müteakiben, 8 Temmuz 2024 tarihinde sonuçlanması bekleniyor.

Aslı Sözbilir adlı kullanıcının profil fotoğrafı

Hazırlayan: Aslı Sözbilir

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.