enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türk Ocaklarından ülkemizin temel sorunlarına çözüm önerileri

Türk Ocaklarından ülkemizin temel sorunlarına çözüm önerileri
5 Temmuz 2024
16
A+
A-

Türk Ocakları, Cumhuriyet’imizin 100. Yılına Armağan olarak on iki temel sorun hakkında, alanının uzmanlarınca hazırlanan raporları kitap halinde yayınladı.

Türkiye’nin en köklü sivil toplum kuruluşu olan TürkCumhuriyet'imizin İkinci Yüzyılına Girerken SORUNLAR ve ÇÖZÜMLER Ocakları Cumhuriyet’nin 100. Yılına Armağan olarak on iki temel sorun hakkında, alanının uzmanlarınca hazırlanan raporları kitap halinde yayınladı.

1912 yılında kurulan, Osmanlı Devleti’nin küllerinden Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında fikren ve fiilen harcı bulunan Türk Ocakları, Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılına girerken temel meselelerimiz hakkında Türkiye’nin ve Türk Milleti’nin gelecek ufku konusundaki tespit ve tekliflerini kamuoyu ile “Cumhuriyet’imizin İkinci Yüzyılına Girerken Sorunlar ve Çözümler” kitabı ile paylaştı.

Türk Yurdu Yayınları tarafından iki bin adet basılan kitap, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bakanlar, siyasi parti başkanları, il belediye başkanları, valiler, bazı kurum ve kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ile basın mensuplarına bir mektup eşliğinde iletildi.

Konu hakkında Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, UHA Haber‘e açıklamada bulundu.

Prof. Dr. Mehmet Öz, “Türk Ocakları olarak Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılına girerken ülkemizin temel meseleleri ve bunlara dair çözüm önerileri konusunda uzmanlara hazırlattığımız raporları bir kitap olarak yayımladık. Cumhuriyet’imizin İkinci Yüzyılına Girerken Sorunlar ve Çözümler başlığını taşıyan kitapta, on iki ana başlık yer almaktadır. Hiç şüphesiz, bu başlıklara başkaları da eklenebilir veya bunların altındaki konular, müstakil başlıklar altında ele alınabilir. Bizim maksadımız, mümkün mertebe özlü bir şekilde ana konuları gündeme getirmekti. Kitabın konu başlıkları şunlardır: Aile, Bilim ve Teknoloji, Çevre ve İklim Değişikliği, Devlet ve Siyaset, Yeni Dış Politika Ufku, Eğitim, Ekonomi, Gençlik, Hukuk ve Adalet, Güvenlik Politikaları, Nüfus ve Göç, Kültür Politikaları. Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılına girerken ülkemiz ve milletimizin yaşadığı sorunları belirleyip bunlara çözüm önerileri sunan eserin Türk devlet adamlarına önemli bir kılavuz olacağı inancındayım. Türk Yurdu Yayınları tarafından kitap hâline getirilen bu çalışmadan yöneticilerimizin faydalanması temennisi ile kendilerine gönderdik. Milletimize hayırlı olsun.” temennisinde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.