enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:54 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:39 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:32 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
09:57 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:10 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:47 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
13:01 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Paralimpik Olimpiyatlar: Paris’te metroların engellilere uygun olmaması tepki çekiyor

Paralimpik Olimpiyatlar: Paris’te metroların engellilere uygun olmaması tepki çekiyor
22 Mayıs 2024
25
A+
A-

Paralimpik Olimpiyatları’na ev sahipliği yapacak Paris’te metro hatların engellilere uygun hale getirilmemesi tepki çekiyor.

UHA / İnternational News Agency

UHA Haber’in Avrupa Temsilcisi Gazeteci Tuba Nur TÜRKELİ’in haberine göre, Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarına bu yaz ev sahipliği yapacak Fransa’nın başkenti Paris’te metroya engellilerin ulaşım imkanının olmaması engelli dernekleri tarafından bir “utanç” olarak değerlendirildi.

Fransa’nın önde gelen engelli yardım derneklerinden APF France Handicap, Paralimpik Oyunları öncesinde Paris’in yeraltı tren ağında erişilebilirliği iyileştirmek için daha fazla şey yapılmamış olmasının “kesinlikle skandal” olduğunu söyledi.

Paralimpik Oyunları’nın 2017’de kazanılmasından beri organizatörlerin “dünyanın en çok ziyaret edilen ülkesine yakışır erişilebilir altyapı” vaat ettiğini belirten dernek, bununla birlikte geçen 7 senede çok az ilerleme kaydedildiğini ve özellikle metronun “kara nokta” olduğunu vurguladı.

Metro yerine belediye otobüslerine yatırım

Uluslararası Paralimpik Komitesi Başkanı Andrew Parsons dile getirilen “hayal kırıklığını” anladığını söylerken bununla birlikte şehrin otobüslerine yapılan “büyük yatırım”ın unutulmaması gerektiğini işaret etti.

Parsons BBC’ye yaptığı açıklamada Oyunlar öncesinde yedi yıllık hazırlık döneminde metroda değişiklik yapmanın yasalarda değişiklik ve “muazzam” bir yatırım gerektirdiğini vurgulayarak “Bu durum metro çalışmalarını neredeyse imkansız hale getirdi.” dedi.

Oyunları takip edecek 350 bin engelli için belediye otobüslerine 125 milyon euroluk bir yatırım yapıldı. Böylece her otobüs ve hatlardaki duraklar tekerlekli sandalyeli iki engelliye hizmet verebilecek hale getirildi. Otobüslere ek olarak engellilerin kullanabileceği taksiler de hazır hale getirildi.

Ayrıca Oyunlar öncesinde, bazı engelliler için istasyonları daha erişilebilir kılmak amacıyla korkuluklara Braille alfabesi işaretleri eklendi ve sesli anonslar getirildi.

Paris’te 16 Metro hattından sadece bir tanesi tekerlekli sandalye erişimine uygun.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.