enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:41 Yazar Peren Birsaygılı Mut: Suriye Devrimi’nin Filistin davası açısından taşıdığı tarihsel ve stratejik önemi
07:31 Türk savunma sanayisi, İnsansız hava araçlarında (İHA/SİHA) elde ettiği küresel başarıyı denizlere taşıdı
07:17 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, (TCMB) ocak ayına ilişkin “Sektörel Enflasyon Beklentileri” verilerini değerlendirdi.
07:14 2026 Kültür Yolu rotası belli oldu: 26 şehirde kültür sanat şöleni yaşanacak
06:24 Türkiye’de Bölgesel Tehdit ve Savunma Sanayi Politikası
06:17 Kocaeli Kuzuyayla’da kar keyfi kış masalına dönüştü
00:50 Çelik: PKK tüm uzantılarını feshetmeli
00:50 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | Yusuf Kemal Tengirşenk
00:44 Dışişleri Bakanı Fidan, bugün Türkiye’yi ziyaret edecek Fransız mevkidaşıyla güncel uluslararası gelişmeleri görüşecek
00:17 Şark Fatihi ve Yetimlerin Babası: Kazım Karabekir
00:06 AK Parti’ye katılımlar sürüyor
00:05 İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, gündeme dair açıklamalarda bulundu
00:04 Mardin Valiliği, toplantı, gösteri yürüyüşünü 27-31 Ocak tarihleri arasında yasakladı
00:02 Katil, soykırımcı İsrail yıktı, Kocaeli Büyükşehir Gazze’ye 2 bin kişilik çadır cami kurdu…
20:58 İzmir’de akşam saatlerinde başlayan kuvvetli fırtına ve gök gürültülü sağanak etkili oldu…
15:21 Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na 3 bin 635 subay ve astsubay alınacak
12:06 Türkiye, 6 Şubat deprem bölgesinde dev dönüşüm
11:51 Muhittin Böcek dahil 41 kişi için iddianame hazırlandı
06:53 Mesafe Giderek Açılıyor
06:47 İletişim Başkanlığı, Türkiye’nin ABD ile LNG anlaşması nedeniyle Rus gazı alımını sonlandırdığı iddialarını yalanladı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İngiltere ve Türkiye serbest ticaret anlaşması için müzakerelere başlıyor

İngiltere ve Türkiye serbest ticaret anlaşması için müzakerelere başlıyor
24 Mart 2024
14
A+
A-

İngiltere ve Türkiye yeni bir Serbest Ticaret Anlaşması (FTA) için müzakerelere başlayacaklarını duyurdu. Yeni anlaşmaya malların yanı sıra hizmetlerin de dahil edilmesi hedefleniyor.

UHA / İnternational News Agency

İngiltere’nin halihazırda Türkiye ile bir serbest anlaşması var ve bu, İngiltere’nin 2020’de Avrupa Birliği’nden ayrılmasıyla uzatıldı.

Ancak her iki tarafın geçen yıl yaptığı incelemede, iyileştirme için yer olduğu sonucuna varıldı.

İngiltere Ticaret Bakanı Kemi Badenoch “Halihazırda gelişen bir ticari ilişkimiz var ve bu ilişki ancak yeni, modernize edilmiş bir ticaret anlaşmasıyla daha da güçlenecek,” açıklamasını yaptı.

Badenoch yeni bir anlaşmanın İngiltere’nin hizmet sektörüne “bu büyüyen pazarda rekabet avantajı sağlayabileceğini ve Birleşik Krallık genelinde istihdamı destekleme potansiyeline sahip olabileceğini” söyledi.

Türkiye Ticaret Bakanlığı, 10 Haziran’da Londra’da başlaması planlanan müzakerelerin, anlaşmanın hizmetler, yatırımlar ve ek tarımsal teşvikleri kapsayacak şekilde genişletilmesine odaklanacağını ve aynı zamanda “kapsamlı kurallar” da içereceğini söyledi.

Açıklamada, “Güncellenen STA ile her iki ülkedeki iş dünyası için çok daha güçlü ve kapsayıcı bir hukuki temel oluşturulacak.” ifadesine yer veren bakanlık, bunun ekonomik iş birliğine ve diğer alanlara da katkı sağlayacağını ifade etti.

Ticaret Bakanlığı verilerine göre 2023 yılında Türkiye ile İngiltere arasındaki ikili ticaret 19 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti.

İngiltere şu anda Hindistan, Körfez İşbirliği Konseyi (GCC) ve Güney Kore gibi ülkelerle ticari görüşmelerde bulunuyor.

Kanada ile yeni bir serbest ticaret anlaşmasına ilişkin müzakereler, iki tarafın tarımın önündeki engellerin kaldırılması konusunda anlaşamaması üzerine bu yılın başlarında askıya alınmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.