enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:27 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:27 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor”
00:26 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:24 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:21 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:16 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:14 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:11 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:10 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:10 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:07 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:06 İstanbul’un Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart..
00:04 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:04 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:22 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:09 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:25 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:51 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
10:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Baba’nın yönetmeninden 50 yıl sonra gelen samimi itiraf

Baba’nın yönetmeninden 50 yıl sonra gelen samimi itiraf
9 Mart 2024
42
A+
A-

Francis Ford Coppola, 1973’te düzenlenen Oscar’da Baba’yla (The Godfather) En İyi Yönetmen ödülünü kazanamadığı için “kalbinin kırıldığını” itiraf etti.

UHA / İnternational News Agency

UHA Haber’in Şarkul Avsat’tan aktardığı habere göre, Ancak kendisini yenen ve Kabare’deki (Cabaret) çalışmasıyla ödülü evine götüren Bob Fosse’ye da saygılarını sundu.

Coppola, Instagram’dan yaptığı paylaşımda şöyle anlattı:

“Her genç ve hırslı yönetmen gibi ben de bir gün En İyi Yönetmen Oscar’ını kazanmayı ve o heykeli elimde tutmayı hayal ediyordum. 1973’te Baba aday gösterildiğinde, hayalim gerçekleşecek gibi görünüyordu çünkü Amerikan Yönetmenler Birliği ödülünü kazanmıştım ve genellikle bu ödülü kazanan Oscar’ı da alırdı. Bu daha önce sadece birkaç kez gerçekleşmemişti (1968’de Amerikan Yönetmenler Birliği ödülünü kazanan Anthony Harvey, Carol Reed’e kaybetmişti). Dolayısıyla o gece ödül törenine gittiğimde ve Baba’nın diğer kategorilerdeki başarısına tanık olduğumda, muhtemelen kazanacağımı düşünmeye başladım. İtiraf etmeliyim ki kazanan açıklandığında şaşırmıştım. Kazanan ben değil, Kabare’yle Bob Fosse olmuştu. O zaman kalbim kırılmıştı ve Paramount’un sahibinin beni ‘Neyse Francis, Bank of America’nın ödülünü sen kazandın!” diyerek teselli ettiğini hatırlıyorum.”

Coppola sözlerini şöyle tamamladı:

“Ama şimdi düşününce size gerçeği söylemeliyim: Ödülü kesinlikle hak eden Bob Fosse kazandığı için mutluyum. Olağanüstü bir yetenek ve aynı zamanda tatlı, sevimli bir adam. Sadece Kabare ve daha sonra Lenny için değil, olağanüstü All That Jazz’de de muazzam işler yaptı . Geriye dönüp o zamana baktığımda, Bob Fosse gibi bir adama kaybettiğim için gerçekten minnettar olduğumu söyleyebilirim!”

Baba toplam 11 dalda Oscar’a aday gösterilmişti: En İyi Film, En İyi Kostüm Tasarımı, Marlon Brando’yla En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Uyarlama Senaryo; Al Pacino, James Caan ve Robert Duvall’la En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, En İyi Film Kurgusu, En İyi Film Müziği, En İyi Yönetmen ve En İyi Ses Kurgusu.

O gece bu ödüllerden üçünü kazanmıştı: En İyi Uyarlama Senaryo, Marlon Brando’yla En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Film.

O tören, Brando’nun En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ını reddetmesi ve onun yerine heykelciği alması için Amerikan yerlisi aktris ve aktivist Sacheen Littlefeather’ı (Küçüktüy) göndermesiyle hatırlanıyor.

Coppola çok istediği yönetmenlik Oscar’ına sadece iki yıl sonra kavuşmuştu; 1975’te Baba II’yle (The Godfather Part II) hem En İyi Yönetmen hem de En İyi Film ödüllerini kazanmıştı.

The Independent’tan Geoffrey Macnab, 2022’de Baba’nın 50. yıldönümünü kutlamak üzere Coppola, filmin diğer oyuncuları ve ekibiyle birlikte Brando, neredeyse kovulma tehlikeleri ve tüm zamanların en etkili filmlerinden birinin neredeyse çok ama çok yanlış gitmesi hakkında konuşmuştu.

Independent Türkçe

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.