enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:27 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:27 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor”
00:26 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:24 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:21 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:16 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:14 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:11 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:10 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:10 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:07 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:06 İstanbul’un Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart..
00:04 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:04 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:22 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:09 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:25 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:51 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
10:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Millî Eğitim Bakan Yusuf Tekin, Düzce’de Azmimillî İlkokulunun açılış törenine katıldı

Millî Eğitim Bakan Yusuf Tekin, Düzce’de Azmimillî İlkokulunun açılış törenine katıldı
22 Şubat 2024
33
A+
A-

Düzce’de hayırseverlerin katkılarıyla eski yerinde yeniden inşa edilen 24 derslikli Azmimillî İlkokulunun açılışına katılan Tekin, milletin azmini ve kararlılığını arkasına alarak Kurtuluş Savaşı mücadelesi verenlerin ilk temelini attığı okullardan birinin yeniden yapılmasının, cumhuriyetin 100. yılına ve kendilerine nasip olmasından mutluluk duyduğunu söyledi.

UHA / İnternational News Agency

Okulun yapımına katkı veren hayırseverlere teşekkür eden Tekin, hazirandan itibaren hayırseverlerin katkılarıyla Türk eğitim sistemine yaklaşık 2 bin 200 derslik kazandırdıklarını belirterek bu katkıların ve desteğin devam etmesini istedi.
Tekin, eğitim öğretimde daha iyi noktalara gelmek için hep beraber çaba sarf edeceklerini vurgulayarak, “Eğitim, insan olma ve ulus olma mücadelesinin en önemli enstrümanı. Bu, gerçekten çok önemli… Bugün burada insan olma ve ulus olma anlamında milletimize hizmet edebilecek çok güzel bir girişimin, hep beraber buna vesile olanlara teşekkür ederek, açılışını yapmış olacağız.” dedi.
Binaları yapıncaya kadar sorumluluğun kendilerinde olduğunu anlatan Tekin, şöyle devam etti:
“Ama yaptıktan sonra asıl buradaki iş; bir: Mahallemize ve velilerimize düşüyor. Çocuklarımızı okula gönderdiğimiz zaman bütün sorumluluklarımızı yerine getirmiş olmuyoruz. Çocuklarımız evde de bizim çocuklarımız, evde de eğitimlerin devam etmesini düşünmemiz lazım. Şuradan, okuldan çıkıp evine giderken yürüdüğü sokaklarda da bizim çocuklarımız. Orada da hep beraber mahalle olarak sahip çıkmalıyız. Bu anlamda biz de toplumsal olarak sorumluluklarımızı yerine getirmek zorundayız. İki: çocuklarımız artık şu bahçeden girdikten sonra onları kendi çocukları, kendi kardeşleri gibi gören öğretmenlerimize emanet. Bu vesileyle öğretmenlerimize de bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Hepimiz kendi üstümüze düşenleri yapalım, öğretmenlerimiz öğretmenliğini yapsın, toplum olarak biz üstümüze düşeni yapalım. Hep beraber eğitim öğretim sürecini daha sağlıklı noktaya taşıyalım.”
Daha sonra hayırseverlere plaket takdim eden Bakan Tekin, protokol üyeleriyle kurdele keserek okulun açılışını gerçekleştirdi.
Beraberindekilerle okulu gezen Tekin, öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti.
Tekin, programı kapsamında daha sonra Düzce Fen ve Teknoloji Hafız Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirilen “Öğrenci Buluşmaları”nda öğrencilerle söyleşi yaptı, ardından Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.