enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:19 Asgari Ücret Zammı Açıklandı: Yeni Tutar Net 28 075 TL! Türkiye’nin Nabzı Gündemde
07:14 SPD Başkanı Yıldız : Ankara su yönetiminde örnek bir başkent olmalı!
00:45 Finansın geleceği Ataşehir’de yazılıyor…
00:41 İletişim Başkanı Duran’dan Netanyahu’ya tepki
00:33 TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci, “Filistin’deki sistematik zulme karşı sessiz kalmayı reddediyoruz”
00:26 SDG meselesinde kilit güç ABD: Mazlum Abdi ve YPG’nin silahlı sayısı gerçekçi rakamlarla değerlendiriliyor
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile görüştü
00:17 İzmir’de açılan “Hollanda & Türkiye Sergisi” büyük ilgi görüyor…
00:05 İletişim Başkanlığı “savunma sanayi projelerine yeterli ödenek ayrılmadığı” iddiasını yalanladı
00:02 İstanbul Havalimanı aralık ayında da Avrupa zirvesinde
00:01 Türk siyaset bilimci: Türkiye’nin artan rolü hem fırsatlar hem de riskler getiriyor…
20:26 400 yıllık dostluk ‘Ortak Miras’ sergisiyle taçlandı
09:33 1 Ocak’ta İstanbul’dan dünyaya “Gazze” mesajı verilecek
00:42 ABD ve İngiltere’de sağ çizgide yayın yapan üç gazete, İsrail eleştirisi yazara bedel ödetti…
00:33 Soğuğa yazılan destan: Sarıkamış Harekatı
00:31 Gazze’de ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasına neden geçilemiyor?
00:29 Mehmet Uçum: 27 Şubat çağrısı bağlayıcıdır ve o çerçevenin dışına çıkılmamalıdır
00:26 Cezaevindeki 4 bin 200 PKK-KCK’lı için kademeli düzenleme: Suça karışmamış 950-1.050 PKK’lı eve dönüş yolunda mı?
00:25 Petrol Ofisi Grubu’nun İstanbul Havalimanı güzergâhındaki istasyonu hizmete açıldı
00:25 Mahkeme Afşin-Elbistan’daki Termik Santralın Emisyon Verilerinin Açıklanmasını Hükmetti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Altun, “Gazze’deki gazeteciler bütün dünyada pozitif bir değişim dalgasının ortaya çıkmasına vesile oldu”

Altun, “Gazze’deki gazeteciler bütün dünyada pozitif bir değişim dalgasının ortaya çıkmasına vesile oldu”
21 Ocak 2024
35
A+
A-

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail’in zulümleri karşısında en büyük insani direnişi bölgede görev yapan gazetecilerin sergilediğini açıkladı.

UHA /  İnternational News Agency

Gazze’deki gazeteciler bütün dünyada pozitif bir değişim dalgasının ortaya çıkmasına vesile oldu”

Fahrettin Altun, “Sadece habercilik yapmadılar, şanlı bir hakikat mücadelesi verdiler ve bu uğurda 119 Filistinli gazeteci şehit oldu. Gazze’de görev yapan gazetecilerin olağanüstü ve cesur çabaları, bütün dünyada pozitif bir değişim dalgasının ortaya çıkmasına vesile oldu. Dünya kamuoyunda, Batı ülkelerinde bir vicdani muhalefet bu vesileyle baş gösterdi ve dünya kamuoylarının kendi hükümetlerine ‘Artık soykırımcıya destek vermeyin, artık soykırımcıların arkasında durmayın.’ diye haykırışlarına imkan tanıdı. Esasında İsrail’in, gazetecileri kasıtlı bir biçimde hedef almasının nedeni tam da budur, bu gazetecilerin hakikatli esaslı duruşudur.” diye konuştu.

Altun, Filistinli gazeteci Vail ed-Dahduh’a değinerek, “Görevi başındaki bir gazeteci, Vail ed-Dahduh, daha güvende olurlar umuduyla Nuseyrat Mülteci Kampı’na bıraktığı ailesini, maalesef İsrail’in o mülteci kampına düzenlediği saldırılar neticesinde kaybetti. Üstelik bu mülteci kampı, sözüm ona İsrail’in saldırmayacağını beyan ettiği bölgenin içerisinde yer alıyordu. Fakat tüm dünya biliyor ki İsrail, Dahduh gibi hakikatin peşindeki gazetecileri de bile isteye hedef alıyor, onların ailelerini de kasıtlı bir şekilde katlediyor. Biz sadece Filistin’de gazetecilerin katledilmesini konuşmuyoruz, aynı zamanda onların da kasıtlı bir şekilde hedef alınmasını konuşuyoruz. Çünkü İsrail, Gazze Şeridi’nde ayrım gözetmeksizin masumları hedef alıyor ve bunun yanında da hakikati de katletmeye, boğmaya çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

Türkiye İsrail'in yalanlarını dünyaya duyuruyor

“İsrail’in yalanlarını ifşa etmekten vazgeçmeyeceğiz”

İsrail’in, öteden beri yalanlar üzerine inşa ettiği kara propagandasını bizzat devlet yetkililerinin, akademisyenlerinin ve medyasının aracılığıyla yaymaya çalıştığını anlatan Altun, “Fakat emin olun, bu kez başarılı olamıyor ve olamayacak. Bizler, İsrail’in yalanlarını ifşa etmekten ve hakikatleri dünyanın gündemine getirmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Bunu yaparken haklı olmanın tek başına yeterli olmadığına, daha iyi olmanın gerekli olduğuna inanarak ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımızla buradaki trajedinin son bulması için gerek siyaset, gerek diplomasi, gerek insani yardım, gerekse de iletişim ve medya alanında yoğun şekilde çaba göstereceğiz.” dedi.

Altun, Türkiye sınırlarında da basın-yayın dünyasındaki demokratik ve çoğulcu iklimi hala içine sindiremeyen birtakım kesimler olduğunu belirterek, dün İstanbul’da bir gazeteciye yöneltilen fiziki şiddetin hep birlikte müşahede edildiğini kaydetti.

A Haber Muhabiri Ahmet Nazif Vural'a saldırı! Tepkiler peş peşe geldi

Fahrettin Altun, ”A Haber muhabiri Ali Nazif Vural ne yazık ki görevi başında iken öfkeli bir muhalif grubun saldırısına uğradı. Bu yapılan saldırıyı ben burada bir kez daha şiddetle kınıyorum. Bu saldırgan zihniyet, bu şiddet ve linç kültürü ne yazık ki ideolojik bağnazlıklarından bir türlü kurtulamayan kimi medya kuruluşlarından besleniyor. Bazı basın yayın kuruluşları, üzülerek görüyoruz ki toplumda nefret pompalama çabası içine giriyorlar. Biz İletişim Başkanlığı olarak bu türden çabaların ve saldırıların her zaman karşısındayız ve karşısında olmaya da devam edeceğiz.” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.