enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:09 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:25 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:51 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
10:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
00:44 Türkçe düşünür, Türkçe rüya görürüz Türkçe yazar okuruz, ama, Türkçeyi bilmeyen okumuşlarız !!!
00:43 Hollanda’da Türkish Professional Network (Türk Profesyoneller Ağı) Dikkat Çekiyor: Direksiyonda yine kadınlar var!
00:42 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:32 Kocaeli Ticaret Odası’dan: İşletmelerin Hibe ve Fonlara Erişimini kolaylaştırma
00:21 İlklerin Adı: Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
12:15 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
07:41 Yazar Peren Birsaygılı Mut: Suriye Devrimi’nin Filistin davası açısından taşıdığı tarihsel ve stratejik önemi
07:14 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:55 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:48 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:39 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:38 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
00:29 ABD’nin Güney Kahkasya Stratejisi: Zengezur, Enerji Hatları ve Bölgesel Güç Dengeleri
00:26 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:20 İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Steve Witkoff ile temas kurmadığını söyledi.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İran, ABD’nin Hint Okyanusu’ndaki kimyasal yüklü tankeri hedef aldığı iddiasını yalanladı

İran, ABD’nin Hint Okyanusu’ndaki kimyasal yüklü tankeri hedef aldığı iddiasını yalanladı
26 Aralık 2023
50
A+
A-

Reklam

* İran Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Hint Okyanusu’nda seyir halindeki kimyasal yüklü bir tankerin, İran’dan fırlatılan saldırı dronu ile vurulduğu yönündeki iddiasını yalanladı.

* Tahran, Washington’ın bu iddialarla Gazze savaşındaki rolünü örtbas etmeye çalıştığını belirterek karşı suçlamada bulundu.

UHA / İnternational News Agency

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiUHA Haber’in EuroNews’e dayandırdığı haberine göre, İran Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Hint Okyanusu’nda seyir halindeki İran, ABD’nin, Hint Okyanusu’ndaki kimyasal yüklü bir tankerin, İran’dan fırlatılan bir dronla vurulduğu yönündeki suçlamasını yalanladı.

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı (Pentagon), dün (24 Aralık) yaptığı açıklama ile Hint Okyanusu’nda seyir halinde olan kimyasal yüklü bir tankerin, İran’dan fırlatılan bir saldırı dronuyla vurulduğuPentagon’dan yapılan açıklamada, “Liberya bandıralı, Japonlara ait ve Hollanda tarafından işletilen Chem Pluto adlı kimyasal tanker gemisi, Hint Okyanusu’nda, sahilin 200 deniz mili açığında (370 km) vuruldu” denilmişti.  iddiasında bulunmuştu.

Açıklamanın devamında, saldırının İran’dan fırlatılan tek yönlü taarruz dronu ile yapıldığı ve olayda herhangi bir can kaybı olmadığı, tankerde çıkan yangının söndürüldüğü belirtilmişti.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani ise düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, “(ABD’nin) bu tekrarlanan suçlamaları temelsiz olduğu için reddediyoruz.” ifadesini kullandı.

Kenani ayrıca, “ABD son iki aydır İran’a bitmek bilmeyen suçlamalarda bulunuyor. Zira İsrail rejiminin Gazze’ye yönelik savaşının başlatılması ve sürdürülmesinden birinci derecede sorumlu olan tarafı kendileridir. ABD’liler iddiaları gündeme getirerek psikolojik projeksiyon yapmak, Gazze’de ABD öncülüğünde işlenen suçları örtbas etmek ve açık siyasi hedefler gütmek amacıyla ortaya atıyorlar.” diye konuştu.

Kenani, ABD’nin, Gazze savaşındaki rolü nedeniyle yöneltilen suçlamalarla yüzleşmesi gerektiğini de dile getirdi.

İsrail’in Gazze’de yürüttüğü savaşa yönelik de sert ifadeler kullanan Kenani, “Siyonist rejimin Noel arifesinde gerçekleştirdiği vahşetin dehşet verici görüntüleri, işgalci varlığın ilahi, dini ve uluslararası ilkelerin hiçbirine bağlı olmadığı gerçeğini gözler önüne seriyor.” dedi.

Devlet medyasına göre İran donanması, İsrail’in Gazze’yi bombalamaya başlaması sonrası deniz yollarına yönelik saldırıların arttığı bir dönemde, 1,000 km menzilli seyir füzeleri ve keşif helikopterlerini teslim almıştı.

İngiltere merkezli deniz güvenlik şirketi Ambrey’den saldırıya uğrayan tankerle ilgili yapılan açıklamada, bu tankerin Suudi Arabistan’dan hareketle Hindistan’a gittiği ve İsrail ile bağı olduğu açıklanmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.