enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

(İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “İstanbul’u yeniden dünyanın ilk 10 kongre şehri listesinde göreceğiz”

(İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “İstanbul’u yeniden dünyanın ilk 10 kongre şehri listesinde göreceğiz”
22 Aralık 2023
190
A+
A-

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “Olağanüstü konjonktürel gelişmeler olmazsa, en geç 2025 yılında İstanbul’u yeniden dünyanın en iyi ilk 10 kongre şehri listesinde göreceğiz.” ifadesini kullandı.

UHA / İnternational News Agency

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiİstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu’nun (ICVB) da İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Şekib Avdagiçbaşkanı olan Şekib Avdagiç, yazılı açıklamasında, büyük kongre organizatörlerinin İstanbul’u tercih etmesi için sektör paydaşları ile işbirlikleri yaparak ve doğrudan destekler vererek dünyanın dört bir yanında İstanbul’u tanıttıklarını bildirdi.

Kovid-19’un bitmesiyle hız kazanan çalışmaların sonuç vermeye başladığını kaydeden Avdagiç, “İstanbul, Londra ve Paris ile birlikte, ‘Avrupa’nın En İyi Performans Gösteren Şehirleri 2022’ listesinde üçüncü sırada yer aldı. CityDNA Derneği’nin raporuna göre, tüm Avrupa şehirleri arasında 2019 yılı sayılarını yükselten tek şehir, İstanbul oldu.” bilgisini paylaştı.

GELECEK YIL İÇİN 11 ULUSLARARASI KONGREYİ KAZANDIRDIK

Avdagiç, 2024 yılında İstanbul’a katılımcı sayıları 250 ve 8 bin arasında değişecek 11 uluslararası kongreyi kazandırdıklarını belirterek, şunları aktardı:

“Ek olarak, isimlerini kamuoyuna resmi karar duyurulduktan sonra açıklayacağımız, havacılık ve turizm sektörü ile ilgili dünya çapında iki çok önemli etkinliği, 2024 yılında İTO ve ICVB işbirliği ve sponsorluğunda İstanbul’da gerçekleştireceğiz. Ayrıca yine şu anda ismini açıklayamadığımız ancak Avrupa’nın en önemli uluslararası federasyonlarından birinin dünyanın dört bir yanından gelecek olan 1000 katılımcısıyla, 2027 yılında gerçekleşecek uluslararası kongresini de verdiğimiz desteklerle İstanbul’a kazandırdık. Hedefimizin uluslararası kongre listelerinde yeniden ilk 10’a girmek olduğunu açıklamıştık. Şimdi tarih vererek ifade etmek istiyorum. Olağanüstü konjonktürel gelişmeler olmazsa, en geç 2025 yılında İstanbul’u yeniden dünyanın en iyi ilk 10 kongre şehri listesinde göreceğiz.”

Avdagiç, İstanbul’un, İtalya merkezli uluslararası bir derneğin 2026 yılında gerçekleşecek 2 bin kişilik uluslararası kongresinde son aşamaya kaldığını bildirdi.

Megakentin, kongre turizmi sıralamasında 2022’de dünya genelinde 23. basamakta ve Avrupa şehirleri arasında 20. sırada bulunduğunu kaydeden Avdagiç, “İstanbul’un kongre rekoru ise 2015 yılındaki ‘dünya 8’inciliği’ şeklinde olmuştu.” ifadesini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.