enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü
00:49 İsrail ve Yunanistan bu gelişmeyi, sadece güvenlik değil, nüfuz mücadelesi açısından da kritik bir eşik olarak okuyor…
00:41 Rusya-Ukrayna Arasında Barış Neden Sağlanamıyor?
00:41 İslamofobi mi Yoksa İslam Düşmanlığı mı?
00:41 Bakan Uraloğlu: “Taşınabilir Elektronik Cihazlarla İlgili Uluslararası Kurallara Titizlikle Uyulması Gerekiyor”
00:33 Rusya’da bilime ve akla yatırım
00:28 Bakan Yerlikaya Suriye İçişleri Bakanı Hattab ile görüştü
00:20 Bakanlıktan, otel yangınıyla ilgili eski İş Başmüfettişi hakkında soruşturma izni
00:17 WWF’ten plastik kirliliğine karşı güçlü ve hukuken bağlayıcı bir küresel anlaşma çağrısı
00:15 Devlet Bahçeli: Türkiye terör musibetinden kalıcı olarak kurtulacaktır
00:06 Milli İstihbarat Akademisi, İsrail ile İran arasındaki savaşı raporlaştırdı
07:16 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:41 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
06:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
00:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
00:52 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
00:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
00:38 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
00:38 Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere dönüş yolculuğu başladı
00:26 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi yapılacak…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TRT Spikeri Sezen Yüce’den, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Öğrencilerine “Etkili İletişim ve Türkçenin Doğru Kullanımı”

TRT Spikeri Sezen Yüce’den, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Öğrencilerine “Etkili İletişim ve Türkçenin Doğru Kullanımı”
23 Ekim 2023
180
A+
A-

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin (AKÜ) Girişimcilik ve Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (GİKAM) ile Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu iş birliği ile öğrencilereEtkili İletişim ve Türkçenin Doğru Kullanımıkonusunda etkinlik düzenlendi.

UHA / İnternational News Agency

UHA Haber’in haberine göre, öğrencilere yönelik düzenlenen “Etkili İletişim ve Türkçenin Doğru Kullanımıkonusundaki etkinlik, TRT’nin başarılı spikerlerinden Sezen Yüce tarafından üniversitenin İbrahim Küçükkurt konferans salonunda gerçekleştirildi.

[Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Selman Koçak]

Etkinliğin açış konuşmasını yapan Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Selman Koçak, Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu’nun faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Mehmet Selman Koçak, “28 Ekim 2023 Cumartesi günü Lotus Akademi ile yapacağımız programımız bir eğitim kampı şeklinde olacak. Sabah 11.00’da başlayıp öğleden sonra 17.00’da bitecek ve 5 eğitimden oluşacak. Gündelik hayatta işimize yarayacak bilgiler olması konusunda özenle hareket ettik. Diğer etkinliğimiz ise Girişimcilik ve Kariyer Zirvesi ve GİKAT Kariyer Fuarıdır” diye konuştu.

[TRT Spikeri Sezen Yüce]

“İletişim, eğitim öğretimin de temel unsuru”

Açış konuşmasının ardından TRT Spikeri Sezen Yüce, “Etkili İletişim ve Türkçenin Doğru Kullanımı” konusunu anlatarak kariyer basamakları hakkında bilgi verdi.

Sezen Yüce, iletişimin belli bir şeyi dinleyicilere dilsel ya da başka yollarla aktarma eylemi olduğunu hatırlatarak, iletişimin, sadece duyguların aktarılmasıyla değil, düşünce ve bilginin aktarılmasıyla da olduğunu ve iletişimin, eğitim öğretimin de temel unsuru olduğuna dikkat çekti.

“Eğitim öğretim olmadan bir toplumun ilerlemesi elbette mümkün değil” diyen TRT Spikeri Yüce, “İletişim olmadan bunlar gerçekleşemeyeceğine göre sadece insanın değil, toplumların da var olması ve varlığını devam ettirebilmesi iletişime bağlıdır. Söz konusu insan olduğu için iletişime özen gösterilmesi gerekiyor. Yanlışlar zaman zaman tahmin bile edemeyeceğimiz sonuçlara varıyor. Buna izin vermemek için; iletişimin temel unsurlarını nasıl kullanmamız gerektiğini, nasıl doğru kullanmamız gerektiğini ve etkili kullanılması gerektiğini bilmemiz gerekiyor” dedi.

“Türkçemize sahip çıkmalıyız”

Dili ile kendini ifade edemeyen, birbirini anlamayan, geçmişle bugününü birleştiremeyen ve dilini geliştiremeyen milletlerin yok olmaya mahkum olduğunu ifade eden Sezen Yüce, şunları kaydetti:

“Dilimize sahip çıkmalıyız. Türkçemize sahip çıkmalıyız. Son zamanlarda etrafımızda bir yozlaşma var. Bu yozlaşma Türkçemizle ilgili. Teknolojinin ilerlemesiyle interneti ve sosyal medyayı kullanıyoruz. İnternet diline baktığımızda o yozlaşmanın olduğunu görüyoruz. Kısa mesaj yoluyla da kullandığımız kelimeleri kısaltıyoruz. Yazışmalarda kullandığımız hitap dillerinde bile kısaltmaya gittik. Yozlaşma buradan başlıyor. İnternet dili, kısaltmalar, argolar yozlaşmanın birer örneğidir. Yabancı dillerin Türkçeye uyarlanarak kültür ve tahsil göstergesi olarak algılandığı dönemdeyiz. Bu da Türkçeye zarar veriyor. Biz gelin Türkçeye sahip çıkalım diyoruz. Bu kısaltmaları kullanmayalım. Bir mağaza veya dükkan açıldığı zaman buna Türkçe isim verelim.”

Öğrencilerle interaktif şekilde devam eden etkinlik soru cevabın ardından sona erdi.

[TRT Spikeri Sezen Yüce, GİKAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Koray Gürpınar]

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin (AKÜ) Girişimcilik ve Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (GİKAM) ile Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu iş birliğiyle gerçekleştirilen Etkili İletişim ve Türkçenin Doğru Kullanımı” etkinliği sonrası GİKAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Koray Gürpınar tarafından TRT Spikeri Sezen Yüce’ye teşekkür belgesi takdim edildi.

Gazeteci* Ataner YÜCE

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.