enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:54 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:39 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:32 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
09:57 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:10 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:47 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
13:01 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

IŞİD saldırısında 26 Suriyeli asker öldü

IŞİD saldırısında 26 Suriyeli asker öldü
12 Ağustos 2023
23
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, saldırının ardından bölgedeki Suriye ordusu ve ittifak içinde bulundukları İran yanlısı milislerin yüksek seviyede “alarm” durumuna geçirildiğini bildirdi.

UHA / Europe İnternational News Agency

Suriye’nin doğusundaki Deyrizor ilinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının saldırısında Suriye ordusundan en az 26 askerin öldüğü bildirildi.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, IŞİD militanlarının asker taşıyan Suriye ordusuna ait bir aracı Mayadin ilçesi yakınlarında pusuya düşürdüğünü duyurdu.

Saldırıda 10 asker yaralanırken, yaklaşık 12 askerin ise kayıp olduğu aktarıldı.

Şam saldırıyı teyit etti, detay açıklamadı

Suriye resmi habere ajansı Sana’ya konuşan askeri bir kaynak IŞİD saldırısını doğrularken, ölü ve yaralı sayısı hakkında bilgi vermedi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, bu saldırının ardından bölgedeki Suriye ordusu ve ittifak içinde bulundukları İran yanlısı milislerin yüksek seviyede “alarm” durumuna geçirildiğini bildi

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Direktörü Rami Abdel Rahmane, son saldırıyı IŞİD’in Suriye ordusuna yönelik ağustos ayı başından bu yana düzenlediği üçüncü ancak “en kanlı” saldırı olarak niteledi.

IŞİD bölgede ‘hala güçlüyüm’ mesajı veriyor

Rahmane ,2019 yılından bu yana daha önce kontrol altında tuttuğu bölgede 4 lideri suikasta kurban giden IŞİD’in, bu saldırılarla birlikte “gücümü kaybetmedim” mesajı vermeye çalıştığını bildirdi.

IŞİD’in pazartesi günü Rakka’da düzenlediği saldırıda 10 Suriye askeri hayatını kaybetmişti. 1 Ağustos’taki IŞİD saldırısında ise 5’i asker, yedi kişi ölmüştü.

Ek kaynaklar • AFP
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.