enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:59 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:37 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:24 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:57 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
00:56 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
00:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
00:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
00:33 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
00:28 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
00:26 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
00:15 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
19:07 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
18:39 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
11:21 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın’dan Beyin Göçü ve Akademik Zam Açıklaması

İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın’dan Beyin Göçü ve Akademik Zam Açıklaması
4 Ağustos 2023
11
A+
A-

İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, Türkiye’den yurtdışına her geçen gün artan bir akademisyen göçü olduğunu ve bu durumun çözümü için akademik zamların şart olduğunu belirtti. 

UHA / Europe İnternational News Agency

UHA Haber’in haberine göre, Prof. Dr. Akalın, pek çok akademisyenin daha iyi yaşam standartları ve çalışma koşulları arayışıyla yurtdışına gittiğini ve hayatlarına orada devam etmek istediklerini ifade etti.

İYİ Partili Prof. Dr. Akalın, “Örnek vermek gerekirse; ABD’de akademisyenlerin başlangıç maaşı Türkiye’nin yaklaşık 10 katı. Dolayısıyla mali açıdan daha iyi koşulların peşinde olan birçok akademisyenimiz, kariyerlerine yurtdışında devam etmeyi seçiyor.” dedi.Bunun yanı sıra, Prof. Dr. Akalın’ın belirttiği gibi, bir akademisyen yurtdışına taşındığında hayat standartları ve çalışma koşulları neticesinde ortalama verimliliği yüzde 28 artış gösteriyor. Yurtdışı ile bağlantılı çalışan akademisyenlerin verimi ise yaklaşık yüzde 10 artıyor.Buna karşılık, Türkiye’ye dönen akademisyenin verimi, yaşadığı çalışma koşulları neticesinde yüzde 10 düşüyor. Akalın, bu durumun ülkenin akademik çevrelerindeki sorunların bir göstergesi olduğunu ifade etti.Milletvekili Akalın, “Ülkemizde bilime katkı sunan bir çok meslek erbabı yetiştirmeye çalışan akademisyenlerin, ülkemizde kalmaları için öncelikle mali ve sosyal hakları ivedilikle düzeltilmeli, çalışma koşulları da gerekli verimlilik esasına göre düzenlenmelidir.” diyerek çözüm önerilerine vurgu  yaptı.

Prof. Dr. Akalın’ın bu çarpıcı açıklamaları, ‘’Türkiye’deki bilim ve araştırma alanındaki bu beyin göçü sorunu sadece akademisyenleri değil, tüm toplumu ve gelecekteki nesilleri etkiliyor. Dolayısıyla, bu sorunun çözümü, sadece üniversitelerin ve akademisyenlerin değil, tüm toplumun ve politika yapıcıların sorunudur. Akademisyen göçün önüne geçmek için acilen akademik zamların yapılması gerekiyor’’ diyerek bu sorunun çözülmesi için gerekli adımların hızla atılması gerektiğinin altını çizdi. (TBMM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.