enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:23 Altun’dan İsrail’e tepki: Çıldırmışlık halinin son tezahürü
15:03 Ümit Özdağ tahliye edildi
09:40 Toplumsal sorunlar iş modeline dönüştü
07:58 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Emniyet ve jandarma trafik ekiplerince 5-12 Haziran tarihlerinde 3 milyon 647 bin 742 aracın denetlendi”
06:56 Gazeteci – Yazar Bekir AĞIRDIR, “Bahçeli’nin yeni anayasa çağrısı, yalnızca metin değişikliği değil; seçim sistemi, parti yasası ve meclis iç tüzüğü”
01:59 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:37 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:24 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:57 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
00:56 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
00:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
00:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
00:33 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
00:28 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
00:26 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
00:15 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakanı İbrahim Yumaklı, “Satılamayan kurbanlıkları Et ve Süt Kurumu alacak”

Bakanı İbrahim Yumaklı, “Satılamayan kurbanlıkları Et ve Süt Kurumu alacak”
4 Temmuz 2023
16
A+
A-

Bir dizi ziyaret için memleketi Kastamonu’ya giden Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Kastamonu Valiliğinde düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

UHA / İnternational News Agency

Bakan Yumaklı, burada yaptığı açıklamada baba ocağında bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Kastamonu’nun tarihteki öneminden bahseden Yumaklı, “Sadece Kurtuluş Savaşı’ndaki İnebolu’nun fonksiyonu bile, İnebolu’dan Ankara’ya Kurtuluş Savaşı’nın lojistik üstü olduğunu anlatmak bile başlı başına bir olaydır. Türk sinema sektörüne bu konuda Kastamonu’nun sadece o dönemini anlatsalar, mazileri 100 yılı bile geçmemiş ülkelerin sinema sektöründen çok daha fazla malzeme bulabileceklerini söyleyebilirim. Böylece bir çağrıda bulunmuş olalım.” ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyen Bakan Yumaklı, yaralananlara da acil şifa diledi.

SATILAMAYAN KURBANLIKLARI ET VE SÜT KURUMU ALACAK

Kurban Bayramı öncesinde ve bayram süresinde Tarım ve Orman Bakanlığına ait birimlerin yoğun faaliyet içinde olduğunu anlatan Yumaklı, şöyle devam etti:

“Halen de devam ediyorlar. Bununla ilgili buradan sadece Kastamonu için değil, bütün Türkiye için ifade etmek istiyorum. Herhangi bir sorun olduğunda Bakanlığımızın ilgili birimlerine arkadaşlarımız, kardeşlerimiz başvurabilir. Elbette bugün için belki çok erken gibi nitelenebilir ama bu duyuruyu da yapmış olayım. Hayvan satış noktalarına hayvanlarını getiren üreticilerimizin herhangi bir şekilde hayvanlarının satılamaması durumunda, bunu da tüm Türkiye’ye bir mesaj olarak vereyim, Et ve Süt Kurumu bu hayvanları önceki yıllarda olduğu gibi yine alacak. Hatta üreticilerimizin o noktalara getirirkenki nakliyedir, oradaki bakım ve besleme maliyetidir, bunları telafi edecek primleri de üzerlerine ekleyecekler.”

ORMAN YANGINLARININ BÜYÜK BÖLÜMÜ İNSAN HATASI KAYNAKLI

Kurban Bayramı dolayısıyla ormanlara piknik yapmak için giden vatandaşları da uyaran Yumaklı, yangınların büyük bölümünün insan hatasından kaynaklandığını vurguladı.

Herkesin dikkatli ve tedbirli olmasını isteyen Yumaklı, “Sadece buna ağaç yanması olarak bakmayın. O ekosistemde ne varsa bütün canlıların bir daha geri dönmemek üzere yok olduğunu göz önüne alın. Ayrılan, belirlenen alanlara bu tür etkinlikler için gidelim. O alanların dışında herhangi bir yerde ateş yakmayalım. Ateş yanabilecek veya buradaki mangal gibi şeylere izin verilen yerlerde bile o ateşin söndürülmesiyle ilgili gereken bütün tedbirlere riayet edelim. Ormanlara gözümüz gibi bakalım. Çünkü bizim en büyük zenginliklerimizden bir tanesi. Geçtiğimiz yıl ortalama 11 dakikada müdahil olmuştuk, bu yıl ki hedefimiz 10 dakikaya indirmek.” diye konuştu.

Bakan Yumaklı, Kastamonu programı kapsamında esnaf ziyareti ve Belediye Başkanlığı ziyareti de gerçekleştirdi.​

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.