enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:53 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:11 ICE’a Tepki Büyüyor
00:10 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:09 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:08 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:04 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gözaltına alınan Merdan Yanardağ’a HDP ve CHP’den peş peşe destek

Gözaltına alınan Merdan Yanardağ’a HDP ve CHP’den peş peşe destek
26 Haziran 2023
50
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

* CHP’nin fonladığı Tele 1’in Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, bebek katili Abdullah Öcalan’ın serbest kalması gerektiğini söylemiş ve teröristbaşını filozofa benzetmişti.

* RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin Tele 1 ile ilgili inceleme başlatırken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da Gazeteci Merdan Yanardağ hakkında soruşturma başlattı.

* Yaşanan gelişmelerin ardından terör örgütü PKK’nın siyasi kanadı HDP; asılsız iddialarla hükümeti suçladı. CHP’den isimler ise peş peşe Yanardağ’a destek verdi.

UHA / İnternational News Agency

Uluslararası Haber Ajansı (UHA ‘nın ‘TR Haber’ kaynaklı haberine göre, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) fonladığı Tele 1 kanalının Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ; teröristbaşı Abdullah Öcalan’a övgüler yağdırdı.

‘Siyasi mahkum’ olarak bahsedilen bebek katili Öcalan ile ilgili “70 yaşını geçmiş bir Abdullah Öcalan 25 yıldır kesintisiz hapiste. Türkiye’de en uzun süre yatan siyasi mahkumdur. Normal infaz yasaları geçerli olsa serbest bırakılması gerekiyor. Öcalan hafife alınacak birisi değil. Neredeyse cezaevinde filozof oldu. Çünkü okumaktan başka bir şey yapmıyor. Siyaseti doğru okuyan, doğru gören, doğru çözümleyen son derece zeki birisidir.” ifadelerini kullanan Yanardağ, teröristbaşı Öcalan’a uygulan tecritin kaldırılması gerektiğini de belirtti.

TELE 1 HAKKINDA İNCELEME BAŞLATILDI

Merdan Yanardağ’ın canlı yayındaki skandal sözlerinin ardından RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Twitter hesabından Tele 1 hakkında inceleme başlatıldığını ifade etti.

Şahin paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Binlerce kişinin katili terörist başını öven Merdan Yanardağ denilen şahsın açıklamaları üzerine Tele 1 hakkında gerekli inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

Yanardağ, bebek katili Abdullah Öcalan’ın serbest kalması gerektiğini söylemiş ve teröristbaşını filozofa benzetmişti. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin Tele 1 ile ilgili inceleme başlatırken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da Gazeteci Merdan Yanardağ hakkında soruşturma başlattı. Yaşanan gelişmelerin ardından terör örgütü PKK’nın siyasi kanadı HDP; asılsız iddialarla hükümeti suçladı.

GAZETECİ MERDAN YANARDAĞ HAKKINDA SORUŞTURMA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise Tele 1’deki açıklamaları nedeniyle Gazeteci Merdan Yanardağ hakkında soruşturma başlattı.

Başsavcılık televizyon programında gazeteci Merdan Yanardağ’ın bölücü terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan hakkında açıklamaları nedeniyle “Suçu ve Suçluyu Övme” ve “Terör Örgütü Propagandası Yapmak” suçlarından resen soruşturma başlattı.

HDP’DEN YANARDAĞ’A DESTEK

Yaşanan bu olayların ardından Kandil’in partisi HDP’den konuyla ilgili skandal bir açıklama geldi. Merdan Yanardağ’a destek veren terör örgütü PKK’nın siyasi kanadı HDP, iddialarla hükümeti suçladı. Bebek katili Öcalan için “Sayın” ifadesini kullanan HDP, tehditlerle yargıyı hedef aldı.

YANARDAĞ GÖZALTINA ALINDI

Olayların ardından gelen son dakika haberine göre; Merdan Yanardağ, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Suçu ve Suçluyu Övmek” ve “Terör Örgütü Propagandası Yapmak” suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınarak İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.

CHP’DEN PEŞ PEŞE DESTEK

CHP’li isimler Merdan Yanardağ’ın gözaltına alınmasının ardından Twitter’dan peş peşe destek mesajları yayınladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.