enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:39 SPD Başkanı Yıldız: Ankara’da su krizi riski yok
08:32 Doç. Dr. Zeki KARATAŞ: Uzun Dönemli Bakım Hizmetlerinin Finansman Modelleri
00:59 İkili ilişkilerin kapsamını aşan çok katmanlı ziyaretler
00:39 Suriye’de Yeni Dengeler ve Kandil’in Yanlış Hesabı
00:37 Yıkımın Ardından Hatay’da Hem Depremzede Hem Şehir Plancısı Olmak
00:21 KKTC Cumhurbaşkanlığı’nda Yunanca Sayfa: İletişim mi, Siyasi Tercih mi?
00:15 Minnesota’da Kriz Büyüyor
00:11 “Asrın felaketi” olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023’teki deprem bölgesinde 200 bin kişi sahada görev yaptı
00:07 Bel ağrısı nüfusun yüzde 75-85’inin yaşamlarının herhangi bir dönemini etkiliyor
00:06 Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye’ye geliyor
06:45 Bakan Bolat: “Bölgede ekonomik hayata dönüş yeniden güç kazandı”
06:40 SGK prim borcu tecil ve taksitlendirme işlemlerinde peşinat şartı kaldırıldı
06:20 (BDDK), kredi kartı limitlerinde eğitim ve sağlık harcamalarını istisna kapsamında tuttu
00:55 AVRUPA HABERLERİ / Brüksel, sosyal medya kısıtlamasında AB ülkelerini yetki aşımına karşı uyardı
00:52 Rusya Maliye Bakanlığı: Petrol ve doğal gaz gelirleri yaklaşık 5 milyar dolar geriledi
00:51 “CHP’li belediyeler, ellerindeki suyu millete ulaştıramıyor”
00:26 Bakan Bolat, “Deprem bölgesinde e-ticaret alanında nitelikli insan kaynağı oluşturulacak”
00:20 Zelenskiy: Şubat 2022’den bu yana 55.000 Ukraynalı asker öldü
00:20 Erdoğan,”Asrın felaketinin yıl dönümü yaklaşıyor diye deprem turistleri yine hareketlenmiş vaziyette”.
00:11 “İran-ABD gerginliği”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TÜRK DÜNYASI Kastamonu’da 23. Kez Buluşacak

TÜRK DÜNYASI Kastamonu’da 23. Kez Buluşacak
6 Haziran 2023
39
A+
A-

23. Türk Dünyası Günleri, Cumhuriyetin 100. Yılında  büyük bir coşkuyla çeşitli etkinliklerle Kastamonu’da kutlanacak.

Kastamonu Belediyesi 23.’sünü düzenleyeceği Türk Dünyası Günleri’nde muhteşem bir organizasyona hazırlanıyor.

UHA / International News Agency

Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu’nun ev sahipliği yapacağı “Türk Dünyası Günleri” heyecanını dün, İstanbul Swissotel Bosphorus’ta kahvaltı organizasyonunda basın mensupları ile paylaştı. Uluslararası Haber Ajansı ve Türkuaz Haber Ajansı olarak bu proğramı yerinde takip edeceğiz.

Bu büyük organizasyon 9 Haziran 2023  tarihinde yöresel kıyafetlerle davetli ülkeler tarafından oluşturulan kortej geçişi ile başlayacak. Geçit töreninin ardından Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu ve davetliler, her yıl olduğu gibi ülkeleri temsil eden çadırların da yer aldığı eski Türk kültürüne uygun şekilde dizayn edilmiş stantları ziyaret edecekler.

Türk Dünyası Günleri başlıyor

Kastamonu’da CUMHURİYETİN 100. Yılına Özel Drone, Havai Fişek Gösterileri ve Konserler Göz Dolduracak

Etkinlik alanında yerel sanatçıların konserlerinin yanı sıra katılımcı ülkelerden gelen ekiplerin
sahne gösterileri gerçekleştirilecek. İlk gün programında ışıklı 200 drone ile özel bir seromoni izleyicilerle buluşacak. Havai fişek gösterilerinden sonra Ali Kınık sahne alacak ardından sevilen sanatçı Kubat konseriyle gösteri sona erecek.

İkinci günü tekrarlanacak olan havai fişek gösterisinin ardında bu kez sahneyi başka bir sevilen sanatçı Bengü devir alacak ve izleyicilere görkemli bir gece yaşatacak. Üçünü ve son günde Anadolu Ateşi muhteşem danslarını sergileyecek. Son dönemin sevilen genç seslerinden Burak Bulut ve Kurtuluş Kuş bu büyük organizasyonun kapanışını gerçekleştirecekler.

TÜRK DÜNYASI’nı Bir Araya Getiren En Büyük Etkinlik

Kastamonu Belediye Başkanı, Bütün Ticari Faaliyetlerini Sonlandırdı - Memurlar.Net

[Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu]

Türk Dünyası Günleri resmi açılış seremonisinde bir konuşma yapacak olan Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu bu hazırlık aşamasında Türk dünyası ve kültürünün bugüne kadar, bu kadar büyük bir etkinlikte bir araya gelmediğini belirterek; “Kadim şehrimiz Kastamonu bugün tarihine geçecek bir etkinliğe 23. kez ev sahipliği yapıyor. Milli mücadelenin olmazsa olmaz şehri, İstiklal Madalyalı tek ilçeye sahip Kastamonu bu özellikleri ile böyle bir buluşmanın yapılabileceği en uygun platform olarak öne çıkıyor. Bu yıl Cumhuriyetimizin 100. Yılı sebebiyle, devam ettirdiğimiz deneyimi çok daha geniş kapsamıyla hayata geçirmek istedik.  Buraya uzak, yakın bir çok bölgeden gelecek olan misafirlerimiz olacak. Geleneksel hale getirdiğimiz bu etkinliğimizi  her yıl daha da büyüyerek tekrarlamayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Gazeteci* Veysel Kavrayan

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.