enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:38 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
00:34 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
00:21 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
00:17 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda konuştu…
00:14 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:12 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
00:06 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
00:04 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
00:01 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
10:55 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:32 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
09:22 ABD-Çin Teknoloji Savaşında Nvidia Denklemi: H20 Çiplerinde Tedarik Sorunu
07:11 Unutulan Büyük Türkçe Ustası: Refik Halit KARAY
06:55 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:52 Komisyonun Aşırı Siyasi Mücadeleye Alet Edilme Riski
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce’nin altında kaldı

Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce’nin altında kaldı
15 Mayıs 2023
163
A+
A-

*14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde oy sayma işleminde sona gelinirken, çarpıcı bir ayrıntı gündeme geldi.

*Kılıçdaroğlu’nun koalisyon desteğiyle aldığı oy oranıyla, 2018 cumhurbaşkanlığı seçimlerine kıyasla engellerle karşılaşan Muharrem İnce’nin altında kaldığı rakamlarla gün yüzüne çıktı.

UHA / İnternational News Agency

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın ‘STAR Haber’ kaynaklı haberine göre, 14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde oy sayma işleminde sona gelinirken çarpıcı bir ayrıntı akıllara geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zaferiyle sonuçlanan 2018 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, başta Kılıçdaroğlu olmak üzere CHP teşkilatının desteğini alamayan Muharrem İnce tek başına yüzde 30.67 oy almıştı.

Aynı seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yüzde 7.33, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu yüzde 0.88, o dönem HDP eş Genel Başkanı olan Selahattin Demirtaş ise yüzde 8.35 oranında oy aldı.

Akşener, Karamollaoğlu ve Demirtaş’ın toplam oy oranı yüzde 16,56 yapıyor.

KOALİSYON DESTEĞİNE RAĞMEN…

14 Mayıs 2023 seçimlerinde ise İYİ Parti, HDP ve Saadet Partisi’nin de aralarında olduğu 7’li koalisyonun desteğini alan Kılıçdaroğlu’nun şu ana kadar aldığı toplam oy yüzde 44.67 oldu.

Bu Kılıçdaroğlu’na ittifak ortaklarından en az yüzde 17 destek geldiği anlamına geliyor.

KILIÇDAROĞLU’NA İNCE ŞOKU

Sonuç olarak Muharrem İnce’nin 2019’da aldığı yüzde 30.67 oy oranı bugün Kılıçdaroğlu ile kıyaslandığında, İnce’nin tek başına CHP liderinden en az 2-3 puan daha fazla oy aldığı sonucu ortaya koyuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.