enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:35 Papa 14. Leo göreve gelmesinin ardından ilk dış gezisini Türkiye’ye gerçekleştirecek.
00:31 Prof. Dr. Kürşad Zorlu: Ankara 2026 Türk Dünyası Başkenti seçildi
00:31 Bağımlılığı olan çocuğa destek!
00:29 Adalet Bakanı Tunç, Ekrem İmamoğlu hakkında “casusluk” iddiasıyla yürütülen soruşturmaya ilişkin soruyu yanıtladı
00:26 Türkiye, İngiltere’den 20, Katar ve Umman’dan 24 Eurofighter savaş uçağı almayı planlıyor.
00:20 Mahmudhoca Behbûdî’nin Seçilmiş Eserleri, Ankara’da Türk Dünyası’na tanıtıldı
00:15 Bakanlıklar arası Hac ve Umre Kurulu, 2026 yılı hac hazırlıklarını tamamladı. Hac kurası 5 Kasım Çarşamba günü saat 10.30’da çekilecek.
00:07 Dünya Tekvando Şampiyonası’nda mücadele eden Emine Göğebakan, kadınlar 46 kiloda ve Nafia Kuş Aydın, kadınlar +73 kiloda altın madalya kazandı.
00:06 Dünyada ilk savaş uçağını Türkler düşürdü
00:04 Nizip Ticaret Odası’ndan Nizip Meslek Yüksekokulu’na Laboratuvar desteği…
18:26 Takım olabilmenin verimi!…
00:58 Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında Trabzonspor sahasında karşılaştığı Eyüpspor’u 2-0 mağlup eden karşılaşmayı spor yazarları kaleme aldı…
00:50 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Dezenflasyon süreciyle birlikte gelir dağılımında, toplumsal refahı güçlendirmeyi hedefliyoruz.”
00:45 Türk Devletleri Teşkilatı yeni üye devletleri kabul edecek mi?
00:44 BakanTunç, “Çocukların korunması, çocuk istismarının önlenmesi, insan ve uyuşturucu ticareti gibi suçlarda iki ülke arasında işbirliği yapılmalı”
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eurofighter anlaşması için imzaları attık
00:09 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Dijital bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturuyoruz”
00:04 Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında Trabzonspor, Teknik Direktörü Fatih Tekke 90 dakikayı değerlendirdi…
00:04 Türkiye ve Orta Doğu’da Su Güvenliği: Fırat-Dicle’den Nil Havzası’na Uzanan Rekabetin Akdeniz Politikalarına Etkisi
10:53 Spor basınının tanınmış isimlerinden gazeteci yazar Faik Çetiner, yaşamını yitirdi.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Onlar sahte gündem peşinde koşsun, bizim gündemimiz deprem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Onlar sahte gündem peşinde koşsun, bizim gündemimiz deprem
1 Nisan 2023
34
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kilis’te depremzedeler için düzenlenen iftar programında konuştu. Erdoğan, “Diğerleri ne yaparsa yapsın, hangi sahte gündemlerin peşinde koşarsa koşsun biz her günümüzü deprem öncelikli meselelerle geçiriyoruz” dedi.

Ne mutlu Türküm diyene… - 11incikoy.comİşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

“Bugün aynı masanın etrafında oturan insanlar olarak sadece iftarlıklarımızı paylaşmıyoruz, aynı zamanda bizler ortak bir kaderi de paylaşıyoruz. Rabbim yol arkadaşlığımızı daim eylesin. Diğerleri ne yaparsa yapsın, hangi sahte gündemlerin peşinde koşarsa koşsun biz her günümüzü deprem öncelikli meselelerle geçiriyoruz. İçinde bulunduğumuz mübarek günlerin bereketinden istifade ederek yaralı gönüllere şifa olmaya çalışıyoruz.

Geçen hafta Hatay ve Kahramanmaraş’taydık. Bir hafta önce Adıyaman’ı ve Gaziantep’i ziyaret ettik şimdi de sizlere yalnız olmadığınızı hissettirmek için Kilis’teyiz. 11 ilimizi de dolaşacağız. Kalan 6 vilayetimizi de dolaşmak suretiyle tüm depremzede kardeşlerimizle bir arada olacağız.

Öncelikle insanlık tarihinin en büyük tabi afetlerinden 6 Şubat depremleri dolayısıyla her birinize tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum.

“649 konutun temelini bugün attık”

Deprem şehrimizde 5 bin 41 bağımsız bölümden oluşan 3 bin 40 binayı yıkık, ağır ve orta hasarlı olarak kullanılamaz hale getirdi. 9 Şubat’ta Kilis’e yaptığımız ziyarette depremin yol açtığı tahribatı yerinde görmüştük. Her alanda sizlerin yanında olduk. İlk günden itibaren çalışmaların koordinasyonunu Kilis’te Ticaret Bakanı’mla yürüttük.

Deprem konutlarımızın inşası noktasında zemin etütleri biten yerlerde temellerimizi atıyoruz. Depremzedeleri bir an önce kalıcı konutlara kavuşturmayı hedefliyoruz.

Bu amaçla Kilis’te 1643 afet konutu ve 2 bin 628 köy evi inşa edeceğiz. Şehrimizde yapılacak toplam mesken sayısı 4 bin 271’i buluyor. Bunlardan 649 konutun temelini bugün attık. 486 köy evimizin ihalesini de yaptık. Böylece afet bölgesinde toplam 67 bin 50 konut ve köy evinin yapım süreci başlamış oldu. Depremin vurduğu 11 ilimizde 319 bin konut toplamda ise 650 bin konut inşa edeceğiz. İnşallah bu konutların 319 binini 1 sene içinde bitirip sahiplerine teslim edeceğiz. Köy evlerinin bir kısmını belki de bayrama kadar inşallah yetiştirme durumumuz olabilir.

“Tüm depremzede kardeşlerimizi ev sahibi yapana kadar çalışmamızı sürdüreceğiz”

Sözümüzü tutabilmek için deprem bölgesinde ülke tarihimizin en büyük inşa ve ihya seferberliğini başlattık.

Sosyal konutlarımızın yapımı da aynı şekilde devam ediyor. Kilis’te bugüne kadar 1929 sosyal konut inşa ettik. “İlk evim, ilk işyerim” kampanyası kapsamında Kilis’te 550 konut ve 3 bin konut amaçlı arsayı milletimizin hizmetine sunuyoruz. Her bir depremzede kardeşimizi ev sahibi yapana kadar hız kesmenden çalışmamızı sürdüreceğiz.

Türkiye’yi ve deprem bölgesindeki şehirleri kavga eden, birbirinin kuyusunu kazan, ruhsuz, ufuksuz, vizyonsuz kumar masasının kaprislerine terk edemeyiz.

Şehit savcımızı katleden zihniyetle, bu zihniyetin destekçileriyle, eli kanlı katilleri meşrulaştırmaya çalışan terör yandaşlarıyla mücadeleyi sürdüreceğiz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.