enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:38 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
00:34 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
00:21 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
00:17 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda konuştu…
00:14 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:12 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
00:06 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
00:04 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
00:01 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
10:55 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:32 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Prof. Dr. Okan Tüysüz’den Niğde depremi sonrası açıklamalar

Prof. Dr. Okan Tüysüz’den Niğde depremi sonrası açıklamalar
25 Şubat 2023
225
A+
A-

Kahramanmaraş ve Hatay depremlerinin ardından yaşanan sarsıntılar korkutuyor. Son olarak Niğde‘de bir gün arayla iki deprem meydana geldi. AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, Niğde Bor’da meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremi bağımsız bir deprem olarak değerlendirdiklerini açıkladı.

Prof. Dr. Okan Tüysüz: Akdeniz'e bir deprem beklentisi var - Gündem Kıbrıs Gazetesi - Kıbrıs Habersiyah kurdele deprem anlamı|TikTok AramaNiğde’deki depremi değerlendiren Jeolog Prof. Okan Tüysüz de NTV yayınında yaptığı açıklamada Tuz Gölü hattındaki fayın binlerce yıldır suskun olduğunu belirtti. Tüysüz, Kahramanmaraş merkezli depremlerin Türkiye’nin fay dengesini değiştirmiş olabileceğine işaret etti.

Dün sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Niğde’nin deprem açısından şanslı illerden olduğunu söyleyen Tüysüz, Kahramanmaraş merkezli depremlerin Türkiye’nin fay dengelerini değiştirmiş olabileceğini belirtti.

“7.7 ve 7.6’lık depremlerden sonra Türkiye’nin hemen hemen bütün fayların dengelerinde değişme var.” diyen Tüysüz, şunları kaydetti:

“Faya yakın olan yerlerde dengeler bir miktar değiştirmiş olabilir. Kahramanmaraş’taki depremler karada yaşanan önemli depremlerden. İkinci bir depremin de olması fayların değişmesine yol açmıştır. Ama batılara gidecek, Ege ve İstanbul’u etkileyecek bir değişimden söz etmiyoruz.”

‘ENDİŞE EDİLECEK BİR DURUM YOK’

Tüysüz, Niğde’nin 2020 yılında da 5.1 büyüklüğünde depremle sarsıldığını hatırlatarak şöyle devam etti:
“Yine aynı noktaya karşılık geliyor. Burası Tuz Gölü fay sistemi dediğimiz 200 kilometrelik fay sisteminin güney ucunda. Endişe edilecek bir depremin öncüsü olmasını düşünmüyorum.

‘BİNLERCE YILDIR SUSKUN’

Binlerce yıldır suskun olan bir fay var. Bazı faylar 1000-10 bin yıl gibi aralıklarla deprem üretiyor. 5 çok küçük bir deprem değil. Çevre illerde hissedilmesi doğal. 4 ve 4.5 büyüklüğünde depremler olabilir. Daha büyük olacağını sanmıyorum.

Bazı köy evlerinde duvar yıkılmalarına yol açabilecek bir deprem, daha büyük değil. Niğde oldukça zayıf bir zeminde. Yapıların bu zemine göre inşa edilmesi çok önemli.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.