enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:00 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
00:55 “Her yerde Türkiye var!”
00:42 İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Siber suç operasyonlarında 539 şüpheli yakalandı”
00:38 Doç. Dr. İbrahim Karataş, DEAŞ’ın İslam’ın imajına verdiği tahribatın Gazze direnişiyle nasıl tersine döndüğünü anlattı…
00:32 Kasım ayında temettü verecek 10 şirket
00:28 Bakü, Gazze’ye askeri birlik gönderilmesi için BM kararını bekliyor
00:24 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Adıyaman Üniversitesi’nin 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni’ndeki konuştu…
00:23 Türkiye sadece platform değil ‘konsept’ de ihraç ediyor
00:23 ABD’nin toplam kamu borcu, 22 Ekim itibarıyla 38 trilyon doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.
00:21 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
00:06 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
00:06 AK Parti Sözcüsü Çelik: 3 Kasım tarihi bir dönemin açıldığı siyasi bir milattır
00:04 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’ye özel bir destek programını başlatıyoruz
17:55 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
07:50 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi
00:47 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
00:38 Fatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
00:25 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:23 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Adıyaman’da geniş bir alana konteyner kent kuruluyor

Adıyaman’da geniş bir alana konteyner kent kuruluyor
22 Şubat 2023
405
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden Adıyaman’da afetzedelerin barınma ihtiyacını karşılamak için geniş bir alana konteyner kent kuruluyor.

siyah kurdele deprem anlamı|TikTok AramaDepremde evleri yıkılan ya da ağır hasar görenler, kentin birçok noktasında kurulan çadır kentlerde yaşamını sürdürüyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile AFAD koordinesinde depremzedelerin konteyner kentlerde yaşam sürdürmeleri için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Altınşehir Mahallesi’nde yapımı devam eden konteyner kentte, 700 konteynerin altyapısı tamamlandı ve yerleştirilmeye başlandı.

Konteynerlerin yerleştirildiği bazı etaplarda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca asfalt yapımı da başlatıldı.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

200 kişilik ekip çalışıyor

Konteyner kentin koordinatörü inşaat mühendisi Murat İşçi, konteynerlerin kurulum çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Bölgeye kurulacak kente 1815 konteyner evin yerleştirileceğini ifade eden İşçi, “Temiz ve pis su hatları, elektrikleri, güneş panelleriyle burası yaşam alanı olacak. İnşallah çok kısa süre içerisinde depremzedelerin normal hayatlarına dönmesi için 200 kişilik ekiple, 50-60 makineyle elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

Bölgelerden gelen ekiplerin seferberliğiyle çalışmaların 24 saat devam ettiğini dile getiren İşçi, şöyle konuştu:

“Asfalt Diyarbakır bölgeden, makineler Adana, Elazığ ve farklı illerden geldi. Buradaki vatandaşlarımız bir an önce sosyal hayatlarına dönsün diye 24 saat esaslı çalışıyoruz. Bizim burada durma gibi bir lüksümüz yok, insanlarımızı düşünerek hareket ediyoruz.”

Murat İşçi, konteyner evlere ilişkin şu bilgileri verdi:

“İçerisinde bir bölmesi, banyo, tuvalet ve ısıtıcısı bulunan oldukça ferah, önceki yaşamları kadar geniş değil ama genel anlamda yaşamlarını sürdürecekleri bir yer olacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu da 24 saat uyumadan bizimle beraber, AFAD yetkilileri de burada çabalıyorlar. Oldukça kalabalık bir ekiple evleri yerleştirip bitirmek istiyoruz. Burası 1815 konteynerden oluşuyor, şu anda 700 konteynerin altyapısı tamamlandı ve sırasıyla yerleşmeye başladı. Kısa sürede vatandaşlarımız burada oturacak. Bu alana 1815 konteyner yerleşecek ve 20-25 günde burayı tamamen bitirmiş olacağız.”

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]
ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.