enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:54 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:39 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:32 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
09:57 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:10 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:47 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
13:01 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

UNICEF: Depremden Türkiye ve Suriye’de 7 milyondan fazla çocuk etkilendi; binlercesi ölmüş olabilir

UNICEF: Depremden Türkiye ve Suriye’de 7 milyondan fazla çocuk etkilendi; binlercesi ölmüş olabilir
18 Şubat 2023
804
A+
A-

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Kahramanmaraş merkezli depremden Türkiye ve Suriye’de 7 milyondan fazla çocuğun etkilendiği uyarısında bulundu. UNICEF, binlerce çocuğun depremde ölmüş olabileğini bildirdi.

siyah kurdele deprem anlamı|TikTok AramaDr. James Elder - Human and Computer Vision - YouTubeMerkezi Cenevre’de bulunan UNICEF’in Sözcüsü James Elder, basın toplantısında yaptığı açıklamada, Türkiye’de 4,5 milyon, Suriye’de ise 2,5 milyon çocuğun depremden etkilendiğini tahmin ettiklerini bildirdi.

Bölgedeki çocukların ve ailelerinin daha fazla insani yardıma ihtiyacı olduğunu vurgulayan Elder, UNICEF’in bölgede işbirliği yaptığı dernek ve kuruluşlarının üyelerinden de çok sayıda can kaybı ve yaralı bulunduğunu bildirdi.

Ölü sayısının her geçen gün arttığını kaydeden Elder, ellerinde teyit edilmiş bilgi olmamakla birlikte bölgede binlerce çocuğun hayatını kaybetmiş olmasından endişe duyduklarını ifade etti.

İnanılmaz kurtuluş... Bir yaşındaki Ela enkazdan değil, beşiğinden alınmış gibi - Türkiye Gazetesi

Elder, “UNICEF’e göre açık alanlarda yaşayan on binlerce aile soğuk havaya maruz kaldı. Her gün artan sayıda çocuğun hipotermi ve solunum yolu enfeksiyonlarından hasta olduğuna dair raporlar geliyor. Aileler çocuklarıyla birlikte sokaklarda, alışveriş merkezlerinde, okullarda, camilerde, otobüs duraklarında ve köprü altlarında konaklamak zorunda kalıyor.” dedi.

Suriye ile ilgili bilgilere de değinen UNICEF temsilcisi, “İç savaşın yaşandığı bölgelerde bazı çocuklar 6 veya 7 kez taşınmak zorunda kaldı. Bu bölgede 12 yaşın altındaki her çocuk yalnızca çatışma, şiddet veya yerinden edilmeye şahit oldu” ifadesini kullandı.

UNICEF’e göre, Türkiye’de depremin etkilediği 10 ilde yaşayan 1,7 milyona yakın Suriye vatandaşı içinde çocukların sayısı 811 bin civarında.

Ek kaynaklar • AFP
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.