enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:54 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:39 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:32 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
09:57 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:10 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:47 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
13:01 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
21:02 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:35 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
20:20 “Türkiye’nin gazı kesilebilir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bayraktar’dan ‘Süpersonik KIZILELMA’ müjdesi: Sesin üstünde uçabilecek

Bayraktar’dan ‘Süpersonik KIZILELMA’ müjdesi: Sesin üstünde uçabilecek
5 Ocak 2023
213
A+
A-

Baykar Teknoloji lideri Selçuk Bayraktar, Yerli ve Milli insansız savaş uçağı KIZILELMA’nın özelliklerini anlattı. Bayraktar, “Kızılelma’nın süpersonik varyantını da yapmayı düşünüyoruz. Sesin üstünde de uçabilen bir varyantı olacak” dedi.

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, katıldığı televizyon kanalında soruları cevapladı.

KIZILELMA’nın hem Akıncı’dan farkını hem de taşıdığı yenilikleri anlatan Bayraktar, şöyle konuştu:

KIZILELMA, savaş uçaklarına karşı muharebe edebilecek bunun yanında çok daha süratli gidiyor yani akıncıya nispetle sürati seyir süresi birkaç kat daha fazla hatta süper sonic varyantını da yapmayı düşünüyoruz o daha az kullanılan bir varyant yani daha az ihtiyaç olan bir varyant ama yeri geldiğinde o kabiliyette olması için yani sesin üstünde bir hızla uçabilen bir varyantı olacak.

KIZILELMA’dan sonraki hedef

Bayraktar, “KIZILELMA’dan sonra artık uzayla alakalı girişimimizi başlattık ve orada da hedefimiz tabii bunlar 5- 10 -15 yıl sürecek hedefler.hedefimiz bu takım uydularıyla alçak yörünge takım uydularıyla bir haberleşme ve küresel konumlama sistemi geliştirmek ve bunun yanında yörünge transfer araçları geliştirmek” dedi.

”Yeni bir Baykar hikayesi”

Selçuk Bayraktar uzayla ilgili girişimi ise 6 ay kadar önce başlattıklarını söyledi.
Ayrıca, buradan ”Yeni bir Baykar hikayesi çıkacak” ifadelerine yer verdi.

Uzayla alakalı girişimimizi de yaklaşık bir 1 senedir konuşuluyordu 5-6 ay kadar önce kurduk orada yeni bir baykar hikayesi çıkacak. Türkiye’nin en iyi roketçileri dünya çapında.

Selçuk Bayraktar, KIZILELMA da dahil tüm çalışmaları öz kaynaklarıyla yaptıklarını, uzay çalışmalarını da öz kaynaklarıyla sürdüreceklerini vurguladı.

[UHA Haber Ajansı, 05 Ocak 2023] 
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.