enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:58 Türk dünyasının ortak ruhunu, milli dirilişini ve bağımsızlık idealini temsil eden Ahmed Cevad, “Unutulmadı”…
00:58 Ekol TV’de sarsıcı gelişmeler yaşanıyor. Kanalın Ankara bürosu kapatıldı, İstanbul’da ise çok sayıda çalışanla yollar ayrıldı.
00:55 Olmadı Bay Kuipers: Hollandalı yazarın Jön Türk anlatımı… Yazıdaki gerçekler, eksikler ve oryantalist sapmalar
00:53 Oyunculuk yanında İran’da ticaretle de uğraşan Niloufar Rosa Ghodsifar, aynı sistemini Türkiye’de kuruyor.
00:42 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat farkı açtı! 12 Ekim reytinglerinde TRT 1 zirvede
00:41 Ankara Gastronomi Festivali 24-26 Ekim’de, tarih ve lezzet başkent sofralarında buluşuyor.
00:27 Gazze’ye yardım taşıyan 17. İyilik Gemisi yola çıktı
00:23 İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanvekili Nuri Aslan İmamoğlu’nun yerine seçilmişti! Aslan için hapis talebi
00:18 Filistin’in Başkenti Doğu Kudüs’ten derlediğimiz haber turu!
00:16 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) pazar günü yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda yarışacak 8 aday, yoğun kampanya dönemine girdi.
00:16 Bu hafta sıcaklıklar mevsim normallerinin 1-2 derece altında seyretmeye devam edecek. Kar yolda…
00:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özel, Brüksel’de laf üretirken biz Anadolu’da eser üretiyoruz
00:09 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: KKTC Cumhuriyet Meclisinde bugün önemli bir adım atıldı
00:07 ABD’li teknoloji şirketi Google, gelecek beş yıl içinde en büyük yapay zeka merkezini Hindistan’da kuracak
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gazze soykırımını durdurma noktasında önemli bir adım attık”
00:59 Büyük Menderes Havzasında ekonomik kalkınma doğal çevre kirliliği tehditi altında
00:53 Malezya Milli Günü Kutlaması ve 2026 Malezya Ziyaret Yılı tanıtımından notlar…
00:47 Gençlik ve Spor Bakanlığı ile (TÜBİTAK) iş birliğinde gençler için “uzay ve havacılık” kampı
00:41 Güvenlik uzmanı ve yazar Mete Yarar, “Bugün Gazze’de yapılanları onaylayanların oranı yüzde 70″
00:37 Tataristan helal ürün ihracatını artırmayı planlıyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“İstanbul Boğazı’nı Geçmeyi Bekleyen Tanker Sayısı 13’e Düştü”

“İstanbul Boğazı’nı Geçmeyi Bekleyen Tanker Sayısı 13’e Düştü”
13 Aralık 2022
166
A+
A-

Denizcilik hizmetleri şirketi Tribeca, Akdeniz’e ilerlemek için İstanbul Boğazı’ndan geçmeyi bekleyen petrol tankeri sayısının 13’e gerilediğini, Pazar günü bu sayının 17 olduğunu bildirdi.

Bu durum, İstanbul Boğazı’nın Karadeniz girişinde beklemede olan tankerlerin oluşturduğu tıkanıklığın hafiflediğine işaret ediyor.

Denizcilik Genel Müdürlüğü’nün bu ayın başında başlattığı bir uygulama, deniz nakliyatında gecikmelere neden oluyor.

Getirilen yeni kural uyarınca gemilerin İstanbul Boğazı’ndan geçişleri süresince veya Türk limanlarına uğradıklarında sigorta belgesi sunmaları gerekiyor.

Tribeca, dün İstanbul Boğazı’ndan güney istikametine doğru beş tankerin geçişinin yapılmasının planlandığını bildirdi. Cuma günü İstanbul Boğazı’ndan geçmek için Karadeniz’de bekleyen tanker sayısı 20’ydi.

Tribeca’nın verilerine göre tankerlerin daha önce 4,2 gün olan ortalama bekleme süresi 2,8 güne geriledi. Ortalama bekleme süresi geçen hafta 6 gün ile zirve yapmıştı.

Denizcilik Genel Müdürlüğü’nden Pazar günü yapılan açıklamada, toplam 475 bin ton petrol taşıyan dört tankerin düzenlemeye uygun gerekli sigorta mektuplarını ibraz ettiğini ve bunun, tankerlerin bugün İstanbul Boğazı’ndan geçişini hızlandıracağı kaydedilmişti.

Denizcilik Genel Müdürlüğü ayrıca sigorta belgelerinin teyidini içeren mektupları ibraz edemeyen beş tankerin Çanakkale Boğazı’ndan çıkarılarak Türkiye karasularından uzaklaştırıldığını bildirdi.

Tribeca, Çanakkale Boğazı’ndan dün iki tankerin güney istikametinde geçişinin planlandığını, yedi tankerin geçişininse planlamasının yapıldığını kaydetti.

[UHA Haber Ajansı, 13 Aralık 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.