enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:54 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:39 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:32 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
09:57 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:10 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:47 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
13:01 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Eski Çin Cumhurbaşkanı Kurultaydan Alelacele Çıkarıldı

Eski Çin Cumhurbaşkanı Kurultaydan Alelacele Çıkarıldı
23 Ekim 2022
396
A+
A-

Çin Komünist Partisi Kurultayı dün sona erdi. Kurultayın son gününde eski Cumhurbaşkanı Hu Jintao’nun beklenmedik bir şekilde salondan çıkarılması gündem yarattı. Hu’nun salondan çıkarılma nedeni hala merak konusu.

Kurultay salonunda, birçok gazetecinin yer aldığı kapanış oturumunda, 79 yaşındaki eski liderin salondan çıkarılma anı kameralara da yansıdı.

Görüntülerde, Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in yanında oturan Hu’ya bir görevlinin yaklaştığı, Hu’nun ise kendisini ayağa kaldırmaya çalışan görevliye kısa bir süre direndiği görüldü.

Görevlilerin, kolundan tutarak salondan çıkardığı Hu, ayrılmadan önce, Cumhurbaşkanı Xi’ye doğru eğilerek konuştu ve daha sonra da Başbakan Li Keqiang ile de omzuna dokunarak vedalaştı.

Bir hafta süren Kurultay çoğunlukla kapalı oturumlarla yürütüldü. Ancak kapanış oturumunda gazetecilerin girmesine de izin verildi.

Hu’nun salondan çıkarılma anı, gazetecilerin salona girmesinden kısa bir süre sonra yaşandı.

Hu’nun çıkarılmasıyla ilgili henüz yetkililerden ya da başka bir kaynaktan bir açıklama gelmedi.

Diğer taraftan, Hu ile ilgili haberin yayılmasının ardından, Çin’de yasaklı olan sosyal medya platformu Twitter’ın Çin’deki benzeri Weibo’da, arama motorunda ‘Hu Jintao’ başlıklı içeriklere sansür getirildiği belirtiliyor.

2003 ile 2013 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı görevinde olan, Xi Jinping’in selefi Hu Jintao 2013 yılında emekli oldu.

Birçok uzman ve Batılı ülkeler tarafından, Çin’in son yıllardaki en baskıcı lideri olarak görülen Xi Jinping, kurultayda yapılan oylamada parti liderliğini yürütmeye devam etmek için 2 bin 300 delegenin oyunu aldı.

[UHA Haber Ajansı, 23 Ekim 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.