enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:07 Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi (UTDSBK), 15 – 17 Ekim 2025 tarihlerinde Bosna Hersek’te düzenlenecek
06:55 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
00:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü
00:49 İsrail ve Yunanistan bu gelişmeyi, sadece güvenlik değil, nüfuz mücadelesi açısından da kritik bir eşik olarak okuyor…
00:41 Rusya-Ukrayna Arasında Barış Neden Sağlanamıyor?
00:41 İslamofobi mi Yoksa İslam Düşmanlığı mı?
00:41 Bakan Uraloğlu: “Taşınabilir Elektronik Cihazlarla İlgili Uluslararası Kurallara Titizlikle Uyulması Gerekiyor”
00:33 Rusya’da bilime ve akla yatırım
00:28 Bakan Yerlikaya Suriye İçişleri Bakanı Hattab ile görüştü
00:20 Bakanlıktan, otel yangınıyla ilgili eski İş Başmüfettişi hakkında soruşturma izni
00:17 WWF’ten plastik kirliliğine karşı güçlü ve hukuken bağlayıcı bir küresel anlaşma çağrısı
00:15 Devlet Bahçeli: Türkiye terör musibetinden kalıcı olarak kurtulacaktır
00:06 Milli İstihbarat Akademisi, İsrail ile İran arasındaki savaşı raporlaştırdı
07:16 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:41 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
06:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
00:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
00:52 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
00:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
00:38 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İngiltere: Rusya-Ukrayna savaşı, Hint-Pasifik bölgesinin önemini pekiştirdi

İngiltere: Rusya-Ukrayna savaşı, Hint-Pasifik bölgesinin önemini pekiştirdi
28 Eylül 2022
361
A+
A-

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly, Rusya’nın Ukrayna’daki eylemleri nedeniyle barışçıl ve müreffeh Hint-Pasifik bölgesinin İngiliz dış politikasının çok önemli bir parçası olmayı sürdüreceğini aktardı.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA) Avrupa Temsilciliğin ‘TRT Haber, AA’ kaynaklı haberine göre, Cleverly, Japonya, Güney Kore ve Singapur’u kapsayan 3 günlük ilk Doğu Asya ziyaretinin ilk ayağında, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Başbakan Abe Şinzo’nun Japonya’daki cenaze törenine katıldı.

Cleverly, bu ülkedeki resmi temaslarının ardından İngiltere’nin Tokyo Büyükelçiliğinde Japon Nikkei Asia medya kuruluşuna röportaj verdi.

İngiltere’nin, Japonya’yla halihazırda iyi olan ilişkilerini güçlendirme taahhüdünün altını çizen Cleverly, ülkesinin Ukrayna’daki savaşın şiddetlendirdiği gıda ve enerji arzını hafifletmek için ortaklarla çalışmaya hazır olduğunu belirtti.

“Rusya’nın Ukrayna’yı işgali, Japonya ve daha genel olarak Asya’yla ilişkimizin önemini pekiştirdi.” diyen Cleverly, bu ilişkilerin, enerji güvenliği, ekonomik güvenlik, İngiltere’ye Japon yatırımları konusunda daha fazla ekonomik iş birliği veya yenilenebilir enerji gibi alanlarda olduğunu kaydetti.

İngiltere’nin, barışçıl ve müreffeh bir Hint-Pasifik bölgesine odaklanmaya devam edeceğini vurgulayan Cleverly, “Rusya’nın Ukrayna’daki eylemleri nedeniyle, bunun (Hint-Pasifik bölgesinin) öngörülebilir gelecekte İngiliz dış politikasının çok çok önemli bir parçası olmaya devam edeceğinden şüphem yok.” değerlendirmesinde bulundu.

“Eylemlerine katılmadığımızda Çin’i eleştirebiliriz”

Cleverly, İngiltere’nin, ABD ve Almanya’nın ardından 3. en büyük ticaret ortağı olan Çin’le ilişkisi sorulduğunda, iki ülke arasındaki önemli ekonomik bağların altını çizdi.

Ancak, Londra’nın, Pekin’in, Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki sicili ve Hong Kong’la olan ilişkisinden “rahatsız” olduğunu söyleyen Cleverly, Avrupa ve ABD tarafından eleştirilen Çin’in insan hakları sorunlarıyla ilgili endişelerini de dile getirdi.

Cleverly, “Çin’le her zaman başarılı bir ekonomik ilişki görmek isteyeceğiz. Ancak eylemlerine katılmadığımızda Çin’i eleştireceğimizi ve Çin’i de daha olumlu bir adım atmaya teşvik edeceğimizi çok ama çok net bir şekilde ifade ediyoruz” dedi.

[UHA Haber Ajansı, 28 Eylül 2022]

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.