enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:11 Unutulan Büyük Türkçe Ustası: Refik Halit KARAY
06:55 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:52 Komisyonun Aşırı Siyasi Mücadeleye Alet Edilme Riski
00:27 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:17 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
00:16 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
00:01 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
23:16 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
23:01 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
TÜMÜNÜ GÖSTER →

HDP’ye bakanlık verilebilir mi verilemez mi?

HDP’ye bakanlık verilebilir mi verilemez mi?
25 Eylül 2022
285
A+
A-

STAR Gazetesi Yazarı Ersoy DEDE, köşesinde kaleme aldığı  ‘HDP’ye bakanlık verilebilir mi verilemez mi?’ başlıklı yazısında, CHP’nin etkili isimlerinden Gürsel Tekin’in, “HDP’ye bakanlık verilebilir” sözünün artçı şoklarının devam ettiğini yazıyor.

Ersoy Dede kimdir ve nerelidir? Kaç yaşındadır? TRT sunucusu Ersoy Dede biyografisi - Haber 7 BİYOGRAFİYazarı Ersoy DEDE, bu çıkış kuşkusuz partide ciddi bir rahatsızlığı da beraberinde getirdiğine dikkat çekiyor, “Fakat doğru anlaşılsın isterim. Rahatsızlık, sözün muhtevasından yahut manasından kaynaklanmıyor. Menfi/müspet bu meselenin dillendirilmesi rahatsızlığa yol açmış durumda. CHP istiyor ki HDP hep olsun ama adı hiç anılmasın” diyor.

“HDP seçmeni bilsin ama gerek partinin ulusalcı tabanı gerekse milliyetçi müttefikleri görmesin” diyen DEDE, Kılıçdaroğlu’nun, senelerdir bu örtülü ittifakı; “daha evvel HDP’ye oy veren seçmenin bugün bize oy vermesine neden itiraz edelim” diyerek yürüttüğünü yazıyor, fakat artık mızrağın çuvala sığmadığınaın altını çiziyor.

Ersoy DEDE, yazısında HDP’nin ittifakın ilan edilmesini ve sonrasına ilişkin planların net bir şekilde belirlenmesini istediğini dile getiriyor.

STAR Gazetesi Yazarı Ersoy DEDE, şöyle devam ediyor:

“2023 işte tam da böyle bir kırılma noktası olacak. CHP, HDP’ye ya ‘tamam’ diyecek ya da ‘devam’… Ve Gürsel Tekin, bir anlamda bu süreci hızlandıracak o stratejik hamleyi yaptı sadece.”

“Elbette Gürsel Bey, bu hamleyi bambaşka bir niyetle yaptı. Ne HDP’yi 6’lı masada meşru göstermek gibi bir amacı vardı ne de İYİ Parti’nin keyfini kaçırmak istiyordu” diyen DEDE, “Gürsel Tekin’in yakın vadeli planı CHP’ye İstanbul İl Başkanı olmak. Kim bilir belki de deneyimli bir siyasetçi olarak 2023 sonrasında buradan bir yürüyüş başlatmayı hedefliyor” diyor.

Ersoy DEDE, bunu şimdiden söylemek için erken olduğunu belirtiyor “Ama zannedildiği gibi Cumhurbaşkanı adayı olmak değil aklından geçen. Canan Kaftancıoğlu’ndan boşalan (boşaldığını düşündüğümüz) CHP İstanbul İl Başkanlığı için HDP’nin olurunu almaya çalışıyor sadece. Görünen o ki bu güveni de HDP tarafına vermiş oldu. Fakat gelin görün ki, HDP ile CHP’nin arasının da açılmasına yol açtığı için artık netice iyi mi oldu kötü mü bilinmez” şeklinde aktarıyor.

Bugün artık, geri dönüşü zor bir sürecin başladığını hatırlatan  STAR Gazetesi Yazarı Ersoy DEDE, yazısını şöyle noktalıyor:

“Cem Yılmaz’ın sosyal medyada viral olan bir tiradı var ya hani; ‘neden mizah?’ sorusu üzerine kenara çekilip ‘hadi anlat hadi… Bana bakma bana seni çekiyor, hadi’ dediği. Şu anda HDP, Kemal Kılıçdaroğlu’na dönmüş aynen böyle diyor. “HDP’ye bakanlık verilebilir mi, verilemez mi?” .. “Hadi.. Hadi anlat hadi.. Seni çekiyor”…

HABER : Ataner YÜCE

[UHA Haber Ajansı, 25 Eylül 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.