enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:45 Finansın geleceği Ataşehir’de yazılıyor…
00:41 İletişim Başkanı Duran’dan Netanyahu’ya tepki
00:33 TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci, “Filistin’deki sistematik zulme karşı sessiz kalmayı reddediyoruz”
00:26 SDG meselesinde kilit güç ABD: Mazlum Abdi ve YPG’nin silahlı sayısı gerçekçi rakamlarla değerlendiriliyor
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile görüştü
00:17 İzmir’de açılan “Hollanda & Türkiye Sergisi” büyük ilgi görüyor…
00:05 İletişim Başkanlığı “savunma sanayi projelerine yeterli ödenek ayrılmadığı” iddiasını yalanladı
00:02 İstanbul Havalimanı aralık ayında da Avrupa zirvesinde
00:01 Türk siyaset bilimci: Türkiye’nin artan rolü hem fırsatlar hem de riskler getiriyor…
20:26 400 yıllık dostluk ‘Ortak Miras’ sergisiyle taçlandı
09:33 1 Ocak’ta İstanbul’dan dünyaya “Gazze” mesajı verilecek
00:42 ABD ve İngiltere’de sağ çizgide yayın yapan üç gazete, İsrail eleştirisi yazara bedel ödetti…
00:33 Soğuğa yazılan destan: Sarıkamış Harekatı
00:31 Gazze’de ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasına neden geçilemiyor?
00:29 Mehmet Uçum: 27 Şubat çağrısı bağlayıcıdır ve o çerçevenin dışına çıkılmamalıdır
00:26 Cezaevindeki 4 bin 200 PKK-KCK’lı için kademeli düzenleme: Suça karışmamış 950-1.050 PKK’lı eve dönüş yolunda mı?
00:25 Petrol Ofisi Grubu’nun İstanbul Havalimanı güzergâhındaki istasyonu hizmete açıldı
00:25 Mahkeme Afşin-Elbistan’daki Termik Santralın Emisyon Verilerinin Açıklanmasını Hükmetti
00:25 Büyükşehir, en güzel şarkılarla 2025’i uğurladı..
00:19 Terör örgütü katil İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde saldırılar gece-gündüz devam ediyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Erzurum Valisi Okay Memiş, ‘Haber, kişilerin ya da kurumların çıkarını gözetmek maksadıyla verilmemeli”

Erzurum Valisi Okay Memiş, ‘Haber, kişilerin ya da kurumların çıkarını gözetmek maksadıyla verilmemeli”
22 Eylül 2022
241
A+
A-

Kocaeli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı ile Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin birlikte organize ettiği ‘Erzurum Tanıtım Günleri‘ etkinlik kapsamında yer alan Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Salman, Erzurum Valiliğini ziyaret etti.

Uluslararası Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Salman, Vali Okay Memiş’e gerçekleştirdiği ziyarette ajans ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Mustafa Salman, ajansın yaklaşık 35 yıllık bir geçmişi bulunduğunu, kurucularının TRT kökenli abilerinin olduğunu hatırlatarak, kurulduğu günden beri bağımsızlık, tarafsızlık ve objektiflik çizgisinden ödün vermeden yayın hayatını sürdürdüğünü söyledi.

Medya ve toplum arasındaki ilişkinin karşılıklı olduğunu dile getiren Salman, ama daha güçlü olan medyanın ise halk üzerinde karar vericiliğinin bulunduğunu ve bu durumun akademik olarak ispat edilmeye gerek olmayacak kadar da aşikar olduğunu belirtti.

Ajans olarak Türkiye, dünya gündemi, yorum ve analizlere geniş yer verdiklerini ifade eden Mustafa Salman, Medyanın demokratik bir “dördüncü kuvvet” olmasına rağmen, medyanın, yanlış veya eksik algı oluşturmakta üstüne hiçbir şeyin olmadığına, gerçeğin üstünü örtmek ya da sahte gündem yaratmak ise medya için çocuk oyuncağı olduğuna dikkat çekti.

Erzurum Valisi Okay Memiş de yaptığı konuşmada basının önemine değinerek, Gazetecilik mesleğinin tarihsel gelişim süreci boyunca oluşan bir dizi gelenekler ve tarafsızlık kavramlarına yüklenen anlamların, gazeteciler için koruyucu bir işlev gördüğünü, adillik, doğruluk, dengelilik, nötr olma gibi muğlak bir takım kavramlar üzerine kurulmuş ölçütlerin, gazetecilerin bu alanda otorite gibi görünmelerine hizmet ettiğini söyledi.

Vali Okay Memiş, “Bir haberi ya da gazeteyi taraflı olmakla suçlamak en azından tarafsızlığın mümkün olduğunu çağrıştırır ve şayet tarafsızlığın mümkün olduğu düşünülmeseydi her halde taraflılıktan bu derece şikayetçi olunmazdı” dedi.

“Haberde mümkün olduğunca ayrıntılı ve doğruluğu her zaman kanıtlanabilecek bilgiler vererek gerçeklere bağlı kalınmalı” diyen Vali  Memiş, şunları söyledi:

“Haber öyküsünü oluşturan gerçeklerle ilgili yanlı ile düşünce yada yorum yazıları birbirinden açık bir şekilde ayrılmalı. Haber içerisinde mümkün olan her yerde bilgi almak için güvenilir kaynaklar belirgin şekilde gösterilmeli. Haberin konusunu oluşturan olayla ilgili son gelişmeler zamanında verilmeli. Haber, söylem ve bilgi bakımımdan her zaman nötr olmalı. Haber, kişilerin ya da kurumların çıkarını gözetmek maksadıyla verilmemeli. Haberde, tarafların açıklamalarıyla ortaya çıkabilecek çelişkili durumlarda gazeteci kişisel fikrini belirtmemeli ve bağımsız bir çizgi izlemelidir”.

HABER : Ataner YÜCE

[UHA Haber Ajansı, 22 Eylül 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.