enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Ukrayna’da Yaşananlara Sessiz Kalan Ülkeler de Suçlu”

“Ukrayna’da Yaşananlara Sessiz Kalan Ülkeler de Suçlu”
21 Eylül 2022
384
A+
A-

77. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna’da yaşananlara sessiz kalan ülkelerin de suçlu olduğunu söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, dünya liderlerinin BM Genel Kurulu’nda uzun küresel sorunlar listesini ele alırken hiçbir ülkenin Ukrayna’daki savaşa kayıtsız kalmaması gerektiğini ifade etti.

Macron, Rusya’nın saldırganlığının barışı baltaladığını, bu saldırganlığa, işgale sessiz ve tarafsız kalan tüm ülkelerin de Ukrayna’yı işgal eden Rusya’nın suç ortağı olduğunu ifade etti.

“Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle birlikte emperyalizm geri döndü”

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle birlikte, Moskova’nın bu hukuksuz savaşını, ”emperyalizme yeniden dönüş olarak” olarak değerlendirdi.

Macron, “24 Şubat’ta Güvenlik Konseyi’nin daimi üyesi olan Rusya, bir saldırı, işgal ve ilhak eylemiyle güvenliğimizi tehdit ederek BM Şartı’nı ve devletlerin egemen eşitliği ilkesini kasten ihlal etti. Rusya’nın başlattığı bu savaş, BM ilkelerini baltaladı. Dünya düzenini baltaladı. Barışı baltaladı. Bugün bu işgale sessiz kalanlar, tarafsız kalan tüm ülkeler tarihi bir yanılgının içindeler. Yanılıyorlar ve tarihi bir hata yapıyorlar. Bugün yaşananlara sessiz kalanlar, yeni bir emperyalizm suçunun ortağı olmuştur. Konu, Doğu ile Batı veya Kuzey ile Güney arasında bir seçim yapma meselesi değildir. Bugün Rusya’nın dünyaya yaşattıkları bir savaşın çok daha ötesindedir. Rusya’nın bu tutumunun dünyayı bölme riski var” diye konuştu.

Macron, BM Güvenlik Konseyi üyelerini, Rusya’nın savaşı sona erdirmek ve bu saldırganlık eylemine son vermek için harekete geçmesi gerektiğini belirterek, ”Rusya, bombalanan ve işgal edilen topraklarda sahte referandumlar yapmış olsa bile askeri olarak iradesini dayatamayacağını artık görmelidir” dedi.

HABER : Can KAMİLOĞLU (VOA)

[UHA Haber Ajansı, 21 Eylül 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.