enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:52 SETA 2025 Güz Dönemi Seminer Programı Başlıyor!
00:47 Cumhurnaşkanı Erdoğan,”Gazze’nin vatanlarını savunan evlatlarına terörist iftirası asla atmadık”
00:42 Kriter’in Ekim Sayısı Çıktı!
00:28 Şarm El-Şeyh Zirvesinde ’Yeni Bir Ortadoğu’nun Doğuşu’
00:27 Eskişehir’de 694 milyon ton nadir element bulundu
00:20 Bakan Güler, NATO Genel Sekreteri Rutte ile görüştü
00:15 Kumar Bir Halk Sağlığı Sorunudur
00:14 Muhalefet, CHP’nin Gölgesinde Yaşamak Zorunda mı?
00:03 Bisiklet tutkunları, Çeşme’de pedal çevirecek!
00:58 Türk dünyasının ortak ruhunu, milli dirilişini ve bağımsızlık idealini temsil eden Ahmed Cevad, “Unutulmadı”…
00:58 Ekol TV’de sarsıcı gelişmeler yaşanıyor. Kanalın Ankara bürosu kapatıldı, İstanbul’da ise çok sayıda çalışanla yollar ayrıldı.
00:55 Olmadı Bay Kuipers: Hollandalı yazarın Jön Türk anlatımı… Yazıdaki gerçekler, eksikler ve oryantalist sapmalar
00:53 Oyunculuk yanında İran’da ticaretle de uğraşan Niloufar Rosa Ghodsifar, aynı sistemini Türkiye’de kuruyor.
00:42 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat farkı açtı! 12 Ekim reytinglerinde TRT 1 zirvede
00:41 Ankara Gastronomi Festivali 24-26 Ekim’de, tarih ve lezzet başkent sofralarında buluşuyor.
00:27 Gazze’ye yardım taşıyan 17. İyilik Gemisi yola çıktı
00:23 İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanvekili Nuri Aslan İmamoğlu’nun yerine seçilmişti! Aslan için hapis talebi
00:18 Filistin’in Başkenti Doğu Kudüs’ten derlediğimiz haber turu!
00:16 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) pazar günü yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda yarışacak 8 aday, yoğun kampanya dönemine girdi.
00:16 Bu hafta sıcaklıklar mevsim normallerinin 1-2 derece altında seyretmeye devam edecek. Kar yolda…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gönül insanı; Osman Yüksel…

Gönül insanı; Osman Yüksel…
8 Eylül 2022
635
A+
A-

Bazı insanlar vardır ki; etrafına küçük büyük farketmez bir dokunuş yaptığında kendisini mutlu ve huzurlu hissederler.

Bunlar için önemli olan topluma ve çevresindekilere yardımcı ve faydalı olabilmektir, çünkü bir Fransız atasözü derki; “sen ekmeğini yiyince, ben ise verince mutlu olurum“.
İşte böylesi düşünen ve bu yönde önceliği “Allah rızası ” olan sorumlu kişiler menfaati kendisine değil; karşısındakilere sağlarlar. Bu ve bunun gibi insanlar herkesin etrafında az sayıda da olsa mevcuttur.
Bu tür insanların mal varlığına baktığınız zaman; yoktur denilecek kadar azdır. Fakat manevi kazanımlarına baktığımız zaman yine de Allah c.c bilir, ama her işlerinin rast gitmesinden belli olur ki manevi kazanımları yüksektir.
Benim de bu yazıyı kaleme almamda etkili olan ve bu tür özelliklere sahip olan tanıdığım ve çevresinden sürekli övgü dolu sözler duyduğum isim olan Rize Pazar’lı Osman Yüksel abim.
Ben kendisine Osman abi desem de; çoğu zaman ağzımdan “Gönüllerin adamı” yada “Gönül dostu” diye hitap ederim.
Evet, kendisi oldukça mütevazi ve alçak gönüllüdür. Kimin başı sıkışsa bir “Hızır ” gibi yetişip yardım etmek için adeta kendisini parçalar.
Neden böyle bir özelliğin var diye kendisine sorduğum zaman; “elimde değil, insanlara yardımcı olmak bana huzur ve mutluluk veriyor. Kendimi çok aşırı mutlu hissediyorum. Böyle bir özelliğin tarifi mümkün değil ” diye cevap verir.
Gerçekten de öyle olduğunu düşünüyorum.
Ne diyelim çevremizdeki insanların böyle olmasının sayısını Allah arttırsın diyelim.
Rize’de Pazar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı yapan Osman abimiz, ilçede sadece oda başkanlığı yapmıyor, tüm ilçe ve hatta çevre ilçelerde yaşayan insanların da sevgisini kazanmayı başarmış.
Rabbim sayılarını arttırsın inşallah.
Ben her Sivil Toplum Kuruluşu (STK)’da, her siyasi partide böyle insanların var olması gerektiğini düşünenlerdenim.
Güler yüzlü, sempatik, mütevazi, alçak gönüllü ve yardımsever “Gönül insanı ” Osman Yüksel abimizi topluma örnek bir insan olduğu için tebrik ediyor, bundan sonraki yaşantısında başarılar diliyorum.

   Mustafa SALMAN

[UHA Haber Ajansı, 09 Eylül 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.