enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:23 Altun’dan İsrail’e tepki: Çıldırmışlık halinin son tezahürü
15:03 Ümit Özdağ tahliye edildi
09:40 Toplumsal sorunlar iş modeline dönüştü
07:58 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Emniyet ve jandarma trafik ekiplerince 5-12 Haziran tarihlerinde 3 milyon 647 bin 742 aracın denetlendi”
06:56 Gazeteci – Yazar Bekir AĞIRDIR, “Bahçeli’nin yeni anayasa çağrısı, yalnızca metin değişikliği değil; seçim sistemi, parti yasası ve meclis iç tüzüğü”
01:59 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:37 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:24 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:57 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
00:56 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
00:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
00:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
00:33 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
00:28 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
00:26 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
00:15 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

NATO sildiği ‘Türkiye’ mesajını yeniden paylaştı

NATO sildiği ‘Türkiye’ mesajını yeniden paylaştı
3 Eylül 2022
250
A+
A-

NATO Müttefik Kara Komutanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla sosyal medyadan Türkiye’yi tebrik etti. Yunanistan’ın paylaşımla ilgili ‘kabul edilemez’ yorumu üzerine ise, mesaj kısa sürede silindi. Komutanlığın daha sonraki paylaşımında Türkiye’nin “Silahlı Kuvvetler Günü” tebrik edildi.

Yunanistan, NATO’nun Türkiye paylaşımına tepki gösterdi.

NATO Müttefik Kara Komutanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramının 100’üncü yılı şerefine Salı günü sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Milli Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesabının etiketlendiği mesajda, Türkçe olarak, “Zafer Bayramınız kutlu olsun” ifadesine yer verildi.

Paylaşımın devamında “Bugün Türk bağımsızlığının 100’üncü yıl dönümü. Zafer ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü kutlamalarında NATO olarak, Türk müttefiklerimizin yanındayız.” denildi.

Atina’dan NATO’ya tepki

Atina, söz konusu paylaşıma aşırı tepki gösterdi.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’e nota verdi, mesajı kabul edilemez olarak niteledi. Bunun üzerine NATO Müttefik Kara Komutanlığı, paylaşımı sildi.

Daha sonra yapılan paylaşımda Türkiye’nin “Silahlı Kuvvetler Günü” tebrik edildi.

Türkiye, mesajın silinmesini NATO makamlarının dikkatine getirdi ve durumun kabul edilemez olduğunu bildirdi.

Türk yetkililer, LANDCOM’un 30 Ağustos mesajlarının rutin olarak geçen senelerde de yayımlandığını ama Yunanistan veya başka bir ülkenin itirazı olmadığını, Yunanistan’ın milli gününde de kutlama mesajı yayımlandığını ifade etti.

Daha sonra silinen bu paylaşımın ardından karargahı İzmir’de bulunan LANDCOM, bugün yeni bir paylaşım yaptı.

Türkiye’ye ev sahibi ülke olarak sahip olduğumuz için minnettarız.İttifakımıza katkılarından dolayı otuz müttefikin hepsine teşekkür ederiz. Birlikte daha güçlüyüz.” denildi.

Ömer Çelik’ten açıklama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, NATO’nun 30 Ağustos paylaşımını silmesiyle ilgili şunları söyledi:

NATO, silahlı kuvvetler günü olarak yeniden yayınlamışlar. Rahatsızlığımızın NATO tarafından gereğinin yapıldığı sonucuna varabiliriz.

[TÜHA Haber Ajansı, 03 Eylül 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.