enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:58 Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında Trabzonspor sahasında karşılaştığı Eyüpspor’u 2-0 mağlup eden karşılaşmayı spor yazarları kaleme aldı…
00:45 Türk Devletleri Teşkilatı yeni üye devletleri kabul edecek mi?
00:44 BakanTunç, “Çocukların korunması, çocuk istismarının önlenmesi, insan ve uyuşturucu ticareti gibi suçlarda iki ülke arasında işbirliği yapılmalı”
00:09 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Dijital bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturuyoruz”
00:04 Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında Trabzonspor, Teknik Direktörü Fatih Tekke 90 dakikayı değerlendirdi…
00:04 Türkiye ve Orta Doğu’da Su Güvenliği: Fırat-Dicle’den Nil Havzası’na Uzanan Rekabetin Akdeniz Politikalarına Etkisi
10:53 Spor basınının tanınmış isimlerinden gazeteci yazar Faik Çetiner, yaşamını yitirdi.
00:26 Macaristan Başbakanı Viktor Orban, “Avrupa Birliği bugün en stratejik ortak olarak TDT ve Orta Asya’yı almalı”.
22:26 Başkan Büyükakın, Kocaelispor’u tebrik etti; “Muhteşem bir oyun, harika bir galibiyet!”
00:57 Uygun koşullarda yapılması önemli
00:48 Türkiye’de her 100 bin kadından 43’ü meme kanseri tanısı alıyor…
00:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu Konuşması: Bir Küresel Adalet Manifestosu
00:39 Kazakistan’da Türk Yönetmen Cenk İZGÖREN’in, Uzun Metrajlı filmi “Rayların Ötesinde” dereceye girdi…
00:33 Yorum: Türkiye-Ermenistan Normalleşme Süreci ve İstanbul Ermeni Patrikhanesi
00:32 Erdoğan, özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gazze’nin yeniden inşa sürecinde “laf değil icraat zamanı” vurgusuyla İslam dünyasına çağrıda bulundu…
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’u BM Merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz
00:25 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den “YILDIRIM-2025 Seferberlik Tatbikatına” büyük bir destek…
00:22 Televizyon kanalı TELE1’in sahibi olan ABC Radyo Televizyon ve Dijital Yayıncılık AŞ TMSF’ye devredildi…
00:21 (UİB) Koordinatör Başkanı Çelik, “Otomotiv endüstrisinde tarihinde en yüksek ihracat rakamına ulaşıldı”
00:21 CHP’nin kurultay davasında ret kararı çıktı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Batılı askeri kaynaklara göre Ukrayna ordusunun Herson’u geri alma süreci ‘hız kazandı’

Batılı askeri kaynaklara göre Ukrayna ordusunun Herson’u geri alma süreci ‘hız kazandı’
30 Temmuz 2022
1.009
A+
A-

KİEV – UHA HABER / Batılı askeri kaynaklara göre, Ukrayna ordusunun, Rusya’nın işgal altındaki Herson kentini geri alma süreci hız kazandı.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın KİEV Temsilcisi ve Daria KALENİUK‘un BBC’ye dayandırdığı haberine göre, Herson’da kilit bir köprü, Ukrayna’nın ABD’nin temin ettiği uzun menzilli füzelerle düzenlediği saldırıda vurulmasının ardından devre dışı kaldı.

İngiltere Savunma Bakanlığı yetkilileri, böylece kentin işgal altındaki diğer bölgelerle iletişiminin tamamen koptuğunu söylüyor.

Dinyeper Nehri’nin batısında, stratejik bir konumda olan Herson, Rusya’nın savaşta ele geçirdiği ilk kentti.

Ukrayna güçleri Herson’daki Antonivskiy Köprüsü’nü Himars füzeleriyle vurdu ve köprü tamamen kullanılamaz hale geldi.

Rus ordusu, Dinyeper Nehri’nin batısındaki kuvvetlerine takviye göndermek için bu köprüyü kullanıyordu.

Askeri kaynaklar, Herson’un Rusya işgalinin sembolü olarak görüldüğünü, kaybedilmesinin işgali bir başarı hikayesi gibi sunmaya çalışan Kremlin’in çabalarına büyük bir darbe indireceğini söylüyor.

İngiltere Savunma Bakanlığı yetkilileri, Ukrayna’nın bölgedeki saldırılarının hız kazandığını, Ingulets Nehri’nin güneyinde mevzilendiklerini belirtiyor.

Ukrayna Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri Oleksiy Danilov, Rusya’nın şimdi Herson istikametine çok sayıda birlik yollamaya başladığını söylüyor.

Ancak BBC bağımsız kaynaklardan bu bilgiyi doğrulayamadı.

Antonivskiy Köprüsü

Herson’da Rusya yanlısı yetkililer Antonivskiy Köprüsü’nün Ukrayna güçlerinin saldırısında ağır hasar aldığını ve trafiğe kapatıldığını doğruladı.

Herson Belediye Başkan Yardımcısı Kirill Stremousov, Dinyeper Nehri’ni geçebilmek ve Rus işgali altındaki diğer bölgelerle ulaşımı sağlamak için feribotlar ve yüzer köprüler kullanacaklarını belirtti.

Batılı kaynaklar, Ukrayna’nın Rus güçlerini izole ederek bölgeyi ele geçirmeyi hedeflediklerini söylüyor.

Eğer bu strateji başarılı olursa Ukrayna Rusya’nın işgali sırasında ele geçirdiği en önemli şehirlerden biri olan Herson’u geri alabilir ve böylece birliklerinin moralini yükseltebilir.

Savaşın başlamasından önce 290 bin kişilik nüfusa sahip olan Herson, işgalin ilk dönemlerinde Rus güçlerine düşmesinin ardından Kremlin’in desteklediği yetkililer tarafından yönetilmeye başlamıştı.

Rus Tass ajansının haberine göre, kentin yetkilileri son günlerde resmen Rusya’ya katılma konusunu referanduma götürme yönünde adımlarını hızlandırıyordu.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, Antonivskiy Köprüsü’nü ve Herson’daki tüm diğer hasar görmüş geçişleri yeniden inşa edeceklerini söyledi.

Zelenskiy, “İşgalci güçlerin ülkede hiçbir lojistik imkânı olmaması için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

Rusya Herson’u işgalin ilk günlerinde çok fazla direnişle karşılaşmadan ele geçirmişti.

Ukrayna güçlerinin Dinyeper Nehri üzerindeki geçişleri kapatmamış olmasının Zelenskiy’in istihbarat şefi İvan Bakanov’u görevden almasında etkili olduğu düşünülüyor.

[UHA Haber Ajansı, 30 Temmuz 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.