enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 TRT1’in sevilen dizisi Mehmed: Fetihler Sultanı’n Halid Bin Velid karakterini canlandıran Alexander Uloom, Hollywood’un yükselen yıldızı…
00:56 Bakan Fidan: Bölge ülkeleriyle ortak güvenlik konusunu masaya yatırmalıyız
00:45 “Dostluk Denizi” adıyla Doğu Akdeniz’de Türkiye-Mısır ortak deniz tatbikatı düzenlenecek.
00:45 Özbekistan Eski Dışişleri Bakanı ve Şanghay İşbirliği Örgütü Eski Genel Sekreteri Vladimir Norov,’dan TUDPAM’a özel açıklama..
00:38 SPD Başkanı Yıldız : Sulamada enerji maliyeti sorunu güneş enerjisi ile çözülebilir
00:35 Etki Odaklı Sohbetler’in konuğu Semtpati Vakfı Genel Müdürü Ece Ünver oldu
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile görüşecek
00:31 Kosova’dan Mektup Var!
00:27 Türkiye’nin Potansiyeli ve Siyasetin Orta Vadeli Geleceği
00:18 Türkiye-İtalya-Libya Zirvesi: Jeostratejik Denklemde İş Birliği
00:17 Aon, Formula 1 takımı Scuderia Ferrari HP’nin sponsoru oldu
00:08 “Filenin Efeleri” A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2025 Dünya Şampiyonası son 16 turunda bugün Hollanda ile çeyrek final mücadelesi verecek.
00:04 Uyku bozuklukları Alzheimer hastalığının oluşumunda önemli bir faktör
00:01 Gençlerimizin geleceğinden endişe etmeyelim: Z Kuşağı gençlerimiz daha atik, cesur! …
20:30 Dünyada ve Türkiye’de Yükselen Spor branşının adı ” PİCKLEBALL “
10:00 Türkiye’de Ulaşım Sistemlerinin Gelişimi
00:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:37 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
00:37 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
00:34 “Bugünkü Konjonktürde Uygur Sorunu” çalıştayı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kamyonda 46 göçmen ölü bulundu

Kamyonda 46 göçmen ölü bulundu
29 Haziran 2022
673
A+
A-

WASHİNGTON – UHA HABER / ABD’nin Teksas eyaletinde terk edilmiş bir kamyonun içinde 46 kaçak göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. Kurtarılan 16 kişi sıcak çarpması belirtileriyle hastaneye kaldırıldı.

Washington’dan Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın ‘AFP’ kaynaklı  haberine göre, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Teksas eyaletinde bir kamyonun içinde 46 kaçak göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. Meksika sınırına 250 kilometre uzaklıktaki San Antonio kenti yakınlarında terk edilmiş bir kamyonda canlı olarak bulunan dördü çocuk 16 kişi ise hastaneye kaldırıldı.

San Antonio İtfaiye Genel Müdürü Charles Hood, kurtarılanların vücut ısılarının çok yüksek olduğunu, sıcak çarpması ve su kaybı yaşadıklarını ancak hastaneye kaldırılırken bilinçlerinin yerinde olduğunu belirtti. Hood, kamyonda işleyen bir havalandırma sistemi ve içecek su bulunmadığına da işaret etti.

Kamyonda bulunanların yaşı ve milliyeti ile ilgili bilgiler ise henüz açıklanmadı. Bölgede sıcak hava dalgasının hakim olduğu ve sıcaklığın 39 derece civarında seyrettiği belirtiliyor.

Olayla ilgili üç kişi gözaltına alındı. Meksika’dan insan kaçakçılığı güzergahı üzerinde bulunan bölgede 2017 yılında da bir römork içinde on göçmen ölü olarak bulunmuştu.

San Antonio Belediye Başkanı Ron Nirenberg olayı “korkunç bir insani trajedi” diye nitelendirirken Teksas eyaletinin muhafazakar valisi Greg Abbott, ölümlerden Başkan Joe Biden’ın gevşek göç politikalarını sorumlu tutarak, “Bu ölümler Biden’ın suçu. Ölümcül açık sınır politikasının sonucu” dedi.

[UHA Haber Ajansı, 29 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.