enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:59 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:37 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:24 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:57 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
00:56 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
00:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
00:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
00:33 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
00:28 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
00:26 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
00:15 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
19:07 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
18:39 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
11:21 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Boris Johnson’dan Kiev Ziyaretinde Askeri Eğitim Teklifi

Boris Johnson’dan Kiev Ziyaretinde Askeri Eğitim Teklifi
18 Haziran 2022
647
A+
A-

KİEV – UHA HABER / İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Ukrayna’nın başkenti Kiev’i ziyaret ederek Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ile görüştü. Rusya’nın işgali başladığından bu yana ikinci kez Kiev’e giden Johnson, Ukrayna askerleri için askeri eğitim programı başlatma teklifinde bulundu.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın KİEV Temsilcisi Daria KALENİUK‘un Reuters kaynaklı haberine göre, Bu ay başında güven oyu almayı başaran İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Zelenski tarafından “çok iyi bir dost” sözleriyle karşılandı.

Boris Johnson, “Sayın Cumhurbaşkanı, Volodimir, Yeniden Kiev’de olmak güzel” mesajıyla Ukrayna Cumhurbaşkanı’yla bir fotoğrafını paylaştı.

İngiltere Başbakanı’nın ofisinden yapılan açıklamaya göre, Johnson görüşmede dört ayda bir yaklaşık 10 bin Ukrayna askerine eğitim verilmesine yönelik askeri eğitim programının başlatılması önerisinde bulundu.

Boris Johnson, “Bu savaşın derinliklerinde bugünkü ziyaretimin amacı Ukrayna halkına açık ve basit bir mesaj göndermek: İngiltere sizin yanınızda ve siz başarıya ulaşana kadar da sizin yanınızda olmaya devam edecek” dedi.

Boris Johnson, “Bu nedenle Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski’ye en kuvvetli güçlerden ve Ukrayna’nın kazanma yönündeki kararlılığından yararlanarak bu savaştaki denklemi değiştirebilecek yeni bir askeri eğitim programı önerdim” ifadelerini kullandı.

Boris Johnson’ın ofisinden yapılan açıklamaya göre yeni askeri eğitim programı Ukrayna askerlerinin ülke dışında eğitilmesini öngörüyor.

Her askerin cephede savaş becerilerinin yanı sıra temel sağlık eğitimi, siber güvenlik ve patlayıcı taktikler konusunda becerilerini geliştirmek için üç haftalık bir eğitimden geçmesi planlanıyor.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın Kiev ziyaretinden önce de Fransa, Almanya, İtalya ve Romanya liderleri Kiev’e giderek Ukrayna’nın AB’ye üyeliğine destek vermişti.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski. Kiev, 17 Haziran 2022.
İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski. Kiev, 17 Haziran 2022.

“Ortak vizyon”

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski, Boris Johnson’la cephedeki son durumu, ağır silah tedarikinin arttırılması ve Ukrayna’nın hava savunmasının desteklenmesi konularını değerlendirdiklerini söyledi.

Zelenski, “Zafere doğru nasıl ilerleyeceğimiz konusunda ortak bir vizyonumuz var çünkü Ukrayna’nın buna ihtiyacı var, devletimizin zaferine” ifadelerini kullandı.

İngiltere’de siyasi baskıyla karşı karşıya olan Başbakan Boris Johnson’ın ülkesinin yoğun askeri ve siyasi destekte bulunduğu Ukrayna’da popülaritesi artmış durumda.

İngiltere Başbakanı Johnson ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada, “İhtiyaç duyacağınız stratejik dayanıklılığı vermek için yanınızda olduğumuzu vurgulamak amacıyla yeniden buradayız” dedi. Buna Rusya’ya yönelik yaptırımların yoğunlaştırılması ve Ukrayna için diplomatik desteğin arttırılmasının da dahil olduğunu söyledi.

[UHA Haber Ajansı, 18 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.