enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 ‘Yüzyılın Konut Projesi’nde ayrıntılar bugün belli olacak
00:54 CHP’nin kurultay tarihi belli oldu
00:53 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 günlük Kuveyt, Katar ve Umman Körfez turundan notlar!
00:47 Hollanda Açık Deniz Rüzgâr Enerjisi Çevrim Santrali Kurulumu İçin İhale Açıldı
00:43 ABD Başkan Yardımcısı Vance: Trump’ın politikası Batı Şeria’yı İsrail’e ilhak etmek değil
00:43 Prof. Dr. Mehmet Yüce: “Sayın İlham Aliyev’in Kazakistan ziyareti, Orta Asya jeopolitiğinde yeni “Türk ekseni”nin oluşum aşamasını göstermektedir”
00:38 Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) İhracata verdiği destekle büyüyor!
00:31 Ermenistan Başbakanı Paşinyan: “Ermenistan, Azerbaycan ve Türkiye arasındaki taşımacılığı sağlamaya hazır”
00:27 İlham Aliyev Macaristan Başbakanını tebrik etti
00:21 Türkiye ve Umman arasında medya, enformasyon ve kamu diplomasisi alanlarında mutabakat zaptı imzalandı…
00:19 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), Meclisi’nden Uras Ege ve Teoman için destek çağrısı
00:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin vizyoner projesi, Bilimin yeni rotası UçakPark kapılarını açtı…
00:13 İstanbul Bayrampaşa İlçe Belediye Meclisinin belediye başkan vekili seçimi 26 Ekim 2025 Pazar günü yapılacak…
00:10 Geriatri Uzmanı Dr. Sibel Akbaş, “Palyatif bakımı yaşamı tehdit eden hastalıklarla mücadele eden hasta ve yakınlarının yaşam kalitesini artırmayı amaçlayan bütüncül bir sağlık hizmeti”
00:06 Uygun fiyatlı uçak bileti bulmak artık sadece şansa bağlı değil. Uçak bileti alırken bilmeniz gereken gizli tasarruf yöntemleri!
00:02 Akıllı KOBİ Dijital Dönüşüm Konferansı Denizli’de KOBİ’leri Geleceğe Taşıyor
13:32 İsrail’in Gazze Soykırımı İki Şeyi Kanıtladı!
10:24 Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP Genel Başkanı Özel’e, “Yüreğin yetiyorsa şimdi de su bidonuyla kürsüye çıksana”
08:30 Polonya’nın AB Göç Paktı’ndan Muafiyet Tartışması: Dayanışma mı Ayrıcalık mı?
08:28 “KKTC Cumhurbaşkanlığı Seçimleri; Doğu Akdeniz Dengesi ve Jeopolitik Yansımalar”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TRT Balkan yayın hayatına başladı

TRT Balkan yayın hayatına başladı
17 Haziran 2022
774
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / Türkiye’nin Balkanlara açılan yeni yüzü TRT Balkan, dijital platformlarda yayın hayatına başladı. Balkan coğrafyasındaki 7 ülkeye hitap eden kanalda 5 dilde yayın yapılacak.

TRT, yabancı dillerdeki yayınlarına bir yenisini daha ekledi. Balkan halkını ve bölgeyi ilgilendiren konulara küresel ölçekte yer verme hedefi ile yayın hayatına başlayan yeni dijital haber platformu TRT Balkan’ın tanıtımı Ankara’da gerçekleştirildi.

Makedonca, Arnavutça, Boşnakça, Hırvatça, Sırpça dillerinde yayın yapacak TRT Balkan dijital haber platformunun tanıtımı, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ev sahipliğinde TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TRT Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, TRT Yönetimi, üst düzey yabancı misyon temsilcileri ve basın mensuplarının katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi.

Bölgesel dilleri konuşan 30 milyonu aşkın bir kitleye hitap edecek olan TRT Balkan’ın, bölge bazında lider bir dijital haber kaynağı olma hedefinin vurgulandığı etkinlikte TRT’nin uluslararası vizyonunun altı çizildi.

“TRT Balkan vicdanları harekete geçiren bir ses olacak”

Törenin açılış konuşmasını yapan TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, katılımcı, tarafsız ve çok sesli haberciliğin kaynağı olacağını vurgulayarak, “TRT Balkan, insanlığın vicdanıyla bütünleşen söylemleri kamuoyuyla paylaşarak, birbirinden farklı kimlik ve kültürlerin, ortak ahlaki ve vicdani değerlerde buluşmasına vesile olacak. Kanlı savaşların ve çatışmaların yaşandığı Balkanlarda; uluslararası ve yerel topluma, vicdanları harekete geçiren bir ses olma yolunda ilerleyecek” dedi.

TRT Genel Müdürü Sobacı dünyanın pek çok bölgesinde farklı dillerde gerçekleştirdikleri platformlara, TRT Balkan’ı da eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını anlatarak, şöyle konuştu:

“Balkanlar’da medya rekabeti oldukça çetrefilli bir yapıda. Üstelik kara propaganda faaliyetlerinin belirgin şekilde hissedildiği, kanlı terör örgütü FETÖ gibi yapıların etki alanı oluşturmaya çalıştığı bir zemin söz konusu. Belli başlı medya kuruluşlarının yanlı haber ve içerik ürettiği, bölge halkını dezenformasyonla etki altında tutmaya çalıştığı bölgede, çok dilli bir dijital haber platformunu kurarak bu düzene itiraz ediyoruz.”

“Balkan coğrafyasının güçlü sesi olacak”

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TRT Balkan’a uzun soluklu ve başarılı bir yayın hayatı dileyerek, “Ben inanıyorum ki TRT Balkan da yine Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizin uluslararası alanda yürüttüğü adalet mücadelesinde önemli bir rol üstlenecek ve bu adalet mücadelesinin Balkan coğrafyasında taşıyıcı unsurlarından biri olacak ve yine inanıyorum ki TRT Balkan, Balkan coğrafyasının uluslararası alandaki güçlü sesi olacak” dedi.

TRT Balkan’ın, bölge gerçeklerini dış güçlerin değil bölge aktörlerinin ağzından, gözünden bütün dünyaya aktaracağını ifade eden Altun, şunları söyledi:

“TRT Balkan, bölgenin etnik, dini, kültürel zenginliğini yansıtacak. TRT Balkan, insan odaklı yayın çizgisiyle bölgesel ve küresel barışa ve istikrara katkı sağlayacak. Elbette TRT Balkan, ülkemizin tezlerini, ülkemizin mücadelesini, hakikat arayışını Balkan coğrafyasına en doğru şekilde, en yetkin şekilde anlatacak, aktaracak.”

“TRT Balkan’a uzun, verimli, kesintisiz ömür diliyorum”

Törene katılım gösteren TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Türkiye ve Balkanlar’ın ortak mirasını, medya ve eğitimle geleceğe taşımanın, ülkü ve ideallerin en ulvisi olduğunu vurgulayarak, “Balkanlar’daki Türk ve Müslüman kardeşlerimizle eğitim kurumlarımız ve TRT Balkan sayesinde, bütün bağlarımızı daha da pekiştireceğiz” dedi.

Şentop, başta TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı olmak üzere, TRT Balkan’ı yayın hayatına hazırlayan bütün TRT çalışanlarına şükranlarını sunduğunu söyleyerek, şöyle konuştu:

“Dünyada ve ülkemizde meydana gelen olayları doğru, hızlı ve tarafsız olarak ulaştıran TRT camiasını tebrik ediyor, çalışmalarının aynı minval üzere devam etmesini diliyorum. Yapılması planlanan bütün programların Anadolu ve Rumeli coğrafyasının güzel insanlarını bahtiyar edeceğine inanıyorum. TRT Balkan’a uzun, hayırlı, verimli ve kesintisiz bir ömür diliyorum.”

“Kültürün birleştirici gücünü hep beraber deneyimleyeceğiz”

Uluslararası Yayınlardan sorumlu TRT Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Tanrıverdi, TRT Balkan’ın birleştirici bir unsur olduğunu anlatarak, “TRT ailesinin son üyesi TRT Balkan’ın yayın hayatına başlaması ile 30 milyonu aşkın bir kitleye ulaşmayı hedefliyoruz. Çok güçlü ve köklü tarihsel bağlarımızın olduğu Balkan coğrafyasına benzersiz içerikler sunmanın yanı sıra Türkiye ve Balkan coğrafyası arasında süregelen kültür alışverişini kuvvetlendirmek, bölge halkını sadece birbirlerine değil dünyaya da tanıtmak amacı ile yola çıktık. Diğer dijital mecralarımıza ilişkin aldığımız olumlu geri dönüşler, bize doğru yolda olduğumuzu bir kez daha gösterdi. Eminiz ki TRT Balkan ile de kültürün birleştirici gücünü tekrardan hep beraber deneyimleyeceğiz” dedi.

[UHA Haber Ajansı, 17 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.