enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:58 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
00:58 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
00:47 Mehmet Akif Ersoy soruşturmasındaki soru işaretleri
00:34 Şirketlerden N’Aber!
00:29 Fikret Yüksel Foundation ile Başlayan 27 Yıllık Yolculuk, Fikret Yüksel Eğitim Vakfı ile Türkiye’de Kök Salıyor
00:27 Almanya’da tüketici güveni sarsıldı
00:24 AK Parti’nin 60 sayfa ve 15 başlıktan oluşan raporu TBMM Başkanlığı’na teslim edildi…
00:23 Bakan Tunç: Sanal Bahis aile bütünlüğünü tehdit ediyor
00:14 ASELSAN’dan NATO üyesi ülkeye 410 milyon dolarlık ihracat
00:11 Yunanistan’ı kuranlar, onu kendi çıkarları için kullanmak isteyen İngilizler ve Fransızlardı…
00:09 Donald Trump 900 milyar dolarlık savunma bütçesini imzaladı
00:08 Süre yıl sonu doluyor: Suriye’de Kürtlerle anlaşma olur mu?
10:25 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:02 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:35 Bolivya’da ‘Ekonomik Hal’
09:11 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:34 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Suriye Devlet Başkanı Esad: Türkiye askeri harekat düzenlerse Suriye ordusu karşılık verir

Suriye Devlet Başkanı Esad: Türkiye askeri harekat düzenlerse Suriye ordusu karşılık verir
14 Haziran 2022
582
A+
A-

ŞAM – UHA HABER / Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad bir Rus televizyon kanalına verdiği mülakatta Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yeni bir askeri harekat düzenlemesi halinde direneceklerini belirtti.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın ‘EuroNews’den aktardığı haberine göre, Russia Today’e konuşan Esad, “Bir işgal olursa ilk etapta bir halk direnişi olur. Tabi ki, Suriye ordusunun konumlandığı yerlerde askeri koşulların doğrudan karşı karşıya getirdiği durumlarda karşılık veririz” ifadelerini kullandı.

İki buçuk yıl önce Türk ve Suriye ordularının karşı karşıya geldiğini ve Suriye ordusunun topraklarına giren bazı Türk hedefleri imha edebildiğini belirten Esad, “askeri kapasite izin verirse durum yine aynı olacak” dedi.

Esad yönetimine bağlı Suriye ordusu İdlib kentindeki 9 Numaralı Gözlem Noktası’na intikal etmekte olan Türk askeri konvoyuna yönelik hava saldırısı düzenlemiş, saldırıda, 3 sivil yaşamını yitirirken, 12 sivil yaralanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin güvenlik endişelerini gidermek amacıyla Suriye’ye yönelik yeni bir askeri harekat planlandığını duyurmuştu. Milli Güvenlik Kurulu toplantısında da Türkiye’nin “güney sınırlarının terör tehdidinden arındırılmasının milli güvenlik ihtiyaçların gereği” olduğu vurgulanmış, harekatın komşularımızın toprak bütünlüğü ve egemenliğini hiçbir surette hedef almadığının altı çizilmişti.

“Rusya kaybettiği uluslararası dengeyi yeniden kurmaya çalışıyor”

Suriye Devlet Başkanı, Rusya’nın Ukrayna’daki işgal girişimiyle ilgili soruları da yanıtlayarak Rusya’nın maruz kaldığı savaşın yalnızca NATO’nun genişlemesine bağlanamayacağını belirtti ve bunun Komünizm ya da Birinci Dünya Savaşı’ndan beri devam eden bir mücadele olduğunu ileri sürdü.

Esad Rusya’nın bugünkü gücünün kaybettiği uluslararası dengeyi yeniden kurmasını sağlayacağı görüşünü dile getirdi.

[UHA Haber Ajansı, 14 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.