enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:52 SETA 2025 Güz Dönemi Seminer Programı Başlıyor!
00:47 Cumhurnaşkanı Erdoğan,”Gazze’nin vatanlarını savunan evlatlarına terörist iftirası asla atmadık”
00:42 Kriter’in Ekim Sayısı Çıktı!
00:28 Şarm El-Şeyh Zirvesinde ’Yeni Bir Ortadoğu’nun Doğuşu’
00:27 Eskişehir’de 694 milyon ton nadir element bulundu
00:20 Bakan Güler, NATO Genel Sekreteri Rutte ile görüştü
00:15 Kumar Bir Halk Sağlığı Sorunudur
00:14 Muhalefet, CHP’nin Gölgesinde Yaşamak Zorunda mı?
00:03 Bisiklet tutkunları, Çeşme’de pedal çevirecek!
00:58 Türk dünyasının ortak ruhunu, milli dirilişini ve bağımsızlık idealini temsil eden Ahmed Cevad, “Unutulmadı”…
00:58 Ekol TV’de sarsıcı gelişmeler yaşanıyor. Kanalın Ankara bürosu kapatıldı, İstanbul’da ise çok sayıda çalışanla yollar ayrıldı.
00:55 Olmadı Bay Kuipers: Hollandalı yazarın Jön Türk anlatımı… Yazıdaki gerçekler, eksikler ve oryantalist sapmalar
00:53 Oyunculuk yanında İran’da ticaretle de uğraşan Niloufar Rosa Ghodsifar, aynı sistemini Türkiye’de kuruyor.
00:42 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat farkı açtı! 12 Ekim reytinglerinde TRT 1 zirvede
00:41 Ankara Gastronomi Festivali 24-26 Ekim’de, tarih ve lezzet başkent sofralarında buluşuyor.
00:27 Gazze’ye yardım taşıyan 17. İyilik Gemisi yola çıktı
00:23 İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanvekili Nuri Aslan İmamoğlu’nun yerine seçilmişti! Aslan için hapis talebi
00:18 Filistin’in Başkenti Doğu Kudüs’ten derlediğimiz haber turu!
00:16 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) pazar günü yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda yarışacak 8 aday, yoğun kampanya dönemine girdi.
00:16 Bu hafta sıcaklıklar mevsim normallerinin 1-2 derece altında seyretmeye devam edecek. Kar yolda…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Dünya Çocuk Günü’nün kutlandığı Ukrayna’daki savaşta 243 çocuk öldü

Dünya Çocuk Günü’nün kutlandığı Ukrayna’daki savaşta 243 çocuk öldü
2 Haziran 2022
707
A+
A-

Advertisement

KİEV – UHA HABER / Ukrayna Devlet Başkanlığı Çocuk Hakları ve Rehabilitasyondan Sorumlu Komiseri Dariya Herasimçuk, savaşın başladığı 24 Şubat’tan beri ülke genelinde 243 çocuğun hayatını kaybettiğini, 446 çocuğun ise yaralandığını açıkladı.

Who Is Daria Kaleniuk? Ukrainian Journalist Wikipedia & Boris Johnson Video

HABER : Daria Kaleniuk

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın KİEV Temsilcisi  Daria KALENİUK‘un TRT Haber, AA kaynaklı haberine göre, Herasimçuk, ülkede bugün kutlanan Dünya Çocuk Günü nedeniyle düzenlediği basın toplantısında, ülkenin Donetsk, Kiev ve Harkiv bölgelerinde yaşayan çocukların, savaştan en fazla etkilenenler arasında olduğunu duyurdu.

Komiser Herasimçuk, savaşın başladığı 24 Şubat’tan beri ülke genelinde 243 çocuğun hayatını kaybettiğini ve 446 çocuğun ise yaralandığını aktardı.

Dünya Çocuk Günü'nün kutlandığı Ukrayna'daki savaşta 243 çocuk öldü

Söz konusu rakamın daha yüksek olduğunu vurgulayan Herasimçuk, “İşgal altındaki bölgelerdeki durum hakkında bilgimiz yok. Askerlerimiz bu bölgelere girdiğinde, söz konusu rakamın yükseleceğinden eminim” dedi.

Herasimçuk, 188 çocuğun ülkedeki hastanelerde tedavi gördüğünü ve bu çocuklara gerekli desteğin sağlandığını dile getirdi.

Savaşın en büyük mağduru çocuklar oldu

Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’ya yönelik başlattığı savaş, yüzlerce Ukraynalı vatandaşın ölümüne ve milyonlarca kişinin göçüne neden oldu. Uluslararası toplumun tüm çabalarına rağmen barışın sağlanamadığı ülkede, savaşın en büyük mağduru ise çocuklar oldu.

Üç aydan fazla devam eden savaşta yüzlerce Ukraynalı çocuk yaşamını yitirdi ve yaralandı.

Sağ kalan çocukların bazıları ise yerlerinden edilerek göç etmek zorunda kaldı.

Dünya Çocuk Günü'nün kutlandığı Ukrayna'daki savaşta 243 çocuk öldü

Ukrayna Başsavcılığından yapılan açıklamada ise Rus ordusunun okullara yönelik saldırılar düzenlediği duyuruldu.

Açıklamada, ülkedeki eğitim kurumlarından yaklaşık 900’nün hasar gördüğü, 181’inin ise tamamen yıkıldığı aktarıldı.

[UHA Haber Ajansı, 02 Haziran 2022]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.