enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 Ömer Çelik’ten şehitlerimiz için başsağlığı mesajı
00:55 Kocaeli 2. Uluslararası Halk Oyunları Balkan Festivali
00:54 New York’a geri dönüşler kent nüfusunu salgın hastalık öncesi sayılarına yaklaştırdı
00:53 Ömer Çelik’ten CHP’ye sert tepki
00:47 Nizip Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İbrahim Hulusi Külahcı’dan, Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
00:44 Avrupa Parlamentosu Avrupa Komisyonu’nu devirmek için oylama yapacak
00:43 Fahrettin Altun: Milletimizin başı sağ olsun
00:40 Bursa’da Körfez Seferleri başladı
00:40 Son 10 günde çıkan 761 yangının tamamı kontrol altına alındı
00:38 TBMM, bu hafta yoğun mesaiye hazırlanıyor: Hangi konular görüşülecek?
00:36 ABD’de ikamet ve çalışma hakkı sağlayan Yeşil Kart hangi nedenlerle iptal edilebilir?
00:35 Bakanlardan şehit olan 5 askerimiz için başsağlığı mesajı
00:28 ‘Temiz Yerel Yönetim’ Vaadine Ne Oldu?
00:21 Araştırma: Avrupa gençliğinin demokrasiye güveni azalıyor
00:15 Simpra, mobil karavan projesi Simpravan’la teknolojiyi sahaya taşıyor 
00:13 Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu, Kroman Çelik’in Gebze’de yapmak istediği doğa talanına dur dedi!
00:08 Bakan Uraloğlu, “Çamlıca ve Çanakkale kuleleri modeli Türkiye genelinde yaygınlaştırılacak”
00:08 Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü rüşvet soruşturması kapsamında, CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tutuklandı.
00:05 Elon Musk, Trump’la yaşadığı anlaşmazlığın ardından kendi siyasi partisini kurduğunu açıkladı
00:01 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, “İki Yılda Yüzde 500 Zam! Bu artık zam değil, kurumsallaşmış bir soygun düzenidir!”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Lavrov: Donbas “koşulsuz öncelik”

Lavrov: Donbas “koşulsuz öncelik”
31 Mayıs 2022
655
A+
A-

MOSKOVA – UHA HABER / Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesinin “özgürleşterilmesinin” Rusya için “koşulsuz bir öncelik” olduğunu söyledi.

Moskova’dan Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın haberine göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Fransız TF1 kanalına verdiği demeçte, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline dair açıklamalarda bulundu.

Lavrov, Rusya için Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesinin “özgürlüşterilmesinin”, “koşulsuz bir öncelik” olduğunu söyleyerek, bunu “Ukrayna ordusu ve taburlarının Moskova’nın bağımsız devletler olarak tanıdığı Donetsk ve Luhansk’tan çıkarılması” olarak açıkladı. Donbas bölgesi, Donetsk ve Luhansk’tan oluşuyor.

Lavrov Rusya’nın “askeri operasyonlar” yürüttüğü Ukrayna’nın diğer bölgelerinde yaşayanların da gelecekleri konusunda kendilerinin karar vermesi gerektiğini söyledi.

Kiev hükümeti Ukrayna’nın Herson bölgesinde da Rusya yanlısı Luhansk ve Donetsk modeline dayalı bir “halk cumhuriyeti” ilanına ilişkin kontrollü bir referandumun yapılacağını tahmin ediyor.

Batı yanlısı muhaliflerin protesto gösterileri ve Ukrayna’da hükümetin devrilmesi sonrasında Rusya yanlısı bu iki bölgede (Luhansk, Donetsk) 2014 yılında “halk cumhuriyetleri” ilan edilmişti. Rusya Devlet Başkanı Putin Ukrayna’nın işgal edilmesinden kısa bir süre önce 21 Şubat’ta, Donetsk ve Luhansk’ın bağımsızlığını tanıyan kararnamelere imza atmıştı.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sağlığının iyi olduğunu söyledi
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sağlığının iyi olduğunu söyledi Fotoğraf: Mikhail Metzel/Sputnik/AP/picture alliance

Putin’in sağlık durumuna ilişkin soru

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov TF1’in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sağlık durumuna ilişkin bir sorusu üzerine, “Kendisini ekranlardan gözlemleyebilir performansını okuyabilir, duyabilirsiniz. Mantıklı insanların bu adamda (Putin) hastalık ya da halsizlik belirtileri görebileceğini sanmıyorum” dedi.

Lavrov, Ekim ayında 70 yaşına girecek olan Putin’in her gün kamuoyunun karşısına çıktığını da belirtti.

EK Kaynaklar *dpf, AFP 

[UHA Haber Ajansı, 31 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.