enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:38 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
00:34 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
00:21 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
00:17 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda konuştu…
00:14 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:12 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
00:06 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
00:04 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
00:01 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
10:55 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:32 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Mariupol’den tahliyelerin sürmesi bekleniyor

Mariupol’den tahliyelerin sürmesi bekleniyor
3 Mayıs 2022
930
A+
A-

KİEV – UHA HABER / Ukrayna’nın Mariupol kentinde Rus birliklerin kuşatması altındaki bir çelik fabrikasından Pazar günü başlayan tahliyelerin Pazartesi günü de sürmesi bekleniyordu. Zelenskiy, şu ana kadar 100 dolayında kişinin tahliye edildiğini duyurdu.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın KİEV Temsilcisi Daria KALENİUK‘un haberine göre, Ukrayna’nın haftalardır kuşatma altında bulunan Mariupol kentinden sivillerin kurtarılması için pazar günü başlatılan uluslararası tahliye operasyonunun devam etmesi bekleniyor.

Donetsk Bölgesel Askeri İdaresi Başkanı Pavlo Kyrylenko, pazar gecesi yaptığı açıklamada pazartesi günü tahliyelerin yerel saatle 07.00’de başladığını duyurdu.

Mariupol'deki çelik fabrikasında sivillerin... | Rudaw.net

Ukrayna’nın en büyük çelik fabrikalarından Azovstal Çelik Fabrikası’na sığınan sivillerin kurtarılması için başlatılan operasyona, Birleşmiş Milletler (BM) ve Uluslararası Kızıl Haç Komitesi de destek veriyor. Pazar günü başlatılan operasyon kapsamında onlarca sivilin fabrikadan tahliye edildiği bildirildi.

Zelenskiy Azovstal fabrikasındaki sıcak gelişmeyi duyurdu! Tahliye  edildiler - Morlevha Haber Sitesi

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Twitter’den yaptığı açıklamada yaklaşık 100 kişiden oluşan ilk grubun tahliye edildiğini belirterek “Şimdi BM ile birlikte diğer sivillerin de tesisten tahliye edilmesi için çalışıyoruz” dedi.

Rusya, Azovstal fabrikasından 80 sivili tahliye etti - Haberler

Konuyla ilgili video mesajında sivillerin ağırlıklı olarak kadın ve çocuklardan oluştuğunu belirten Zelenskiy, tahliye edilenlerin  Ukrayna ordusunun kontrolü altındaki Zaporijya kentine götürüldüğünü söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise “Ukrayna milliyetçileri tarafından tutulan” 80 dolayındaki sivilin çelik fabrikasından tahliye edildiği ve Donetsk yakınlarında Rusya kontrolündeki Besimenne köyüne götürüldüğü açıklandı. Bakanlığın açıklamasında, Kiev rejiminin kontrolü altındaki bölgelere gitmek isteyen sivillerin BM ve Kızıl Haç yetkililerine teslim edildiği ifade edildi.

Mariupol'den tahliyeler pazar günü başladı
Mariupol’den tahliyeler pazar günü başladı Fotoğraf: Alexander Ermochenko/REUTERS

Rusya ordusu son günlerde saldırılarını Ukrayna’nın doğusu ve güneyinde yoğunlaştırmıştı. Bölgedeki AFP muhabirlerinin aktardığına göre, Ukrayna birlikleri doğudaki Harkov kenti ve Donetsk bölgesindeki Lyman kasabasından geri çekildi.

Sergey Lavrov: Müzakerelere de operasyona da devam ! – Gerçek Gazete

Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı operasyona ne zaman son vereceği bilinmiyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, pazar günü İtalyan televizyon kanalı Mediaset’e verdiği demeçte, Rusya’nın Ukrayna’daki askeri operasyonunu 9 Mayıs’ta Nazi Almanyası’na karşı kazandığı zaferin yıl dönümüne kadar bitirmeyi hedeflemediğini söyledi. “Ordumuz, eylemlerini yapay olarak herhangi bir tarihe göre ayarlamayacak” dedi.

Rusya Ukrayna’yı 24 Şubat’ta işgal etmişti. BM’nin verilerine göre, şu ana kadar binlerce sivil öldürüldü, milyonlarca insan Ukrayna’dan kaçmak zorunda kaldı.

EK Kaynaklar *AFP,dpa,epd

[UHA Haber Ajansı, 03 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.